Nike LeBron X

St. Vincent – St. Mary középiskolában eltöltött évei alatt háromszor nyerte el Ohio Mr. Kosárlabda címét, a legutóbbi négy NBA szezon háromszoros MVP-je, sokan már-már Michael Jordani magasságokig magasztalják. Kiről is lehet szó? Természetesen Lebron Jamesről, de mi inkább nem őt, hanem  nemrégiben megjelent Nike Lebron X-ét vesézzük ki a továbbiakban.

Nike LeBron X

Nike LeBron X

Nem ez az első signature cipő King James lábán, de nyugodtan mondhatjuk, ez a legkülönlegesebb. Rengeteg munka, idő, és kitartás eredménye az a játék amit napjainkban Lebrontól láthatunk, melynek kiváló párhuzama a gyémánt születése, amely több ezer fokon válik egyszerű kőből igazi drágakővé. Ez a folyamat adta az alapját a Lebron X-nek, amit tervezésének kezdetétől végigkísérték „apja” intelmei, a tercezőcsapat a legelső skiccektől kikérte J véleményét.

Nike LeBron X

Katt a profilért!

Nike LeBron X

Blue Diamond

A cipő három színváltozatban debütált, melyek mindegyikéhez kis történetet kreált a Nike: a kék a gyémánt áramvezető képességén alapul, amely James passzjátékát szimbolizálja, a zöld a kínai piacokat célozza meg Jade motívumaival, míg a fekete az erőt, és a kitartást jelképezi, melyekre az idegenbeli mérkőzések alatt lehet szüksége a regnáló MVP-nek. Persze nem minden a külső, hiszen a Lebron X az első signature modell amely tartalmazza a Nike+ Basketball technológiát, melyről korábban már beszámoltunk nektek.

Nike LeBron X

Katt a teljes cipőért!

Nike LeBron X

A fekete változat.

A cipő természetesen szerkezetileg is sokat fejlődött az előző modellhez képest, talán a legnagyobb innovációnak a Hyperfuse és a Flywire  technológiákon alapuló anyaghasználatot tekinthetjük. A különleges eljárások során a cipő nagy részét alkotó szintetikus anyagokat rétegenként fésülik össze, ezáltal egyedülálló, úgymond varrás és súrlódásmentes felületeket hozva létre. Azt persze mondanunk sem kell, hogy a Lebron X még könnyebb lett mint elődei, persze nem a stabilitás vagy a rugózás kárára.

Nike Lebron X

Katt a Jade változatért!

Nike LeBron X

És íme.

Az előbbiért a korábban a Nike Zoomból megismert meghosszabbított bokamenti felület a felelős, de a speciális Lunarlon technológiával operáló betét is a legújabb innovációkat ötvözi. Reméljük legalább olyan sikeres szezont tudhat majd maga mögött King James mint amilyet a cipője futott az első heti eladási listákon, de addig se csüggedjetek, itt van a Nike promóvideója a szezonhoz és a cipőhöz.

ármin

Don’t count your shoes, make your shoes count.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  • David szerint:

    ezt fogjak valahol forgalmazni magyarorszagon ? :::::|||||||
    csakmert szerelmes lettem…

  • ármin szerint:

    talán az adizero rose 3mat tudnám ajánlani helyette, a későbbiekben róla is fogunk írni. 🙂

  • Airkocos szerint:

    Gyönyörű, nagyon szép a Nike ismét odatette magát és képes túlszárnyalni a Lebron széria előző darabjait. Bombasztikus colorwayek tényleg eszméletlen design és innováció jellemzi az új Lebronokat, de engem egyetlen egy dolog van, ami eszméletlenül zavar és az nem más, mint a nyílt légtalp. Én megértem, hogy baromi jól néz ki (szerintem is), de számomra funkciótlan. Rendszeresen kosárlabdázom (heti 3-4 edzés, 1-2 meccs) és az előző Lebron VII-esemet 3,5 hónap! alatt sikerült leamortizálnom. (Anno a Footlockerben vettem 40.000 Ft-ért). Persze nem mindenkinek mennek szét a lábán olyan gyorsan a cipők, mint az enyémen, de úgy érzem, hogy ennél a Lebron X-nél is a nyílt légtalp lesz a visszatartó erő a cipővásárláskor.
    [De lehet alszom még rá párat és máshogy gondolom majd! :))]

×