Péter betesztelte a Nike Mogan Mid 2 SE cipőt

Péter az offlineshop.hu webshoppal közös cipőtesztelős nyereményjátékra jelentkezett, és rá mutatott Fortuna ujja a sorsoláskor. Közvetlenül ezután Fortuna valami máson kezdhetett el pörögni, mert kiderült, hogy a tesztelésre szánt Nike Mavrk 3 modellből pont Péter lábméretében nemcsak az Offlineshop fogyott ki, de az egész országban nem tudtunk felhajtani egyet sem :S Így egy másik tesztalany után néztünk, mely szerencsére egy kicsit sem marad el az eredeti jelölttől: egy szintén biciklizésre szánt közepes szárú Nike modell, a továbbfejlesztett talpszerkezettel készülő Nike Mogan Mid 2 SE került Péter lábára, és mint megtudhattuk, a cipő igazán jól teljesített!

A sneakerbox.hu történelmének első videós cipőtesztje a tovább után 🙂

Péter betesztelte a Nike Mogan Mid 2 SE cipőt

Péter betesztelte a Nike Mogan Mid 2 SE cipőt

Nézd meg az Offline WebShot videót, amiben Péter, másik gördeszkás nyertesünkkel közös videóban beszél kicsit magáról és a cipővel kapcsolatos tapasztalatairól. A videóban nem fért el minden infó és tapasztalat, ezért utána a szokásos kérdezz-felelek formában is megtaláljátok a Péterrel készült mini interjút és cipőtesztet. A videóért bigup Hajnal Ádámnak!

 

Mutasd be magadat pár mondatban!
Bagosi Péter vagyok, 17 éves, Kistarcsán lakom a szüleimmel. A barátaim és a BMX-es videók rángattak bele ebbe a sportba. Imádom a BMX összes ágazatát legyen az akár dirt, street vagy park.

Saját megítélésed szerint milyen szinten vagy a BMX-ben?
Hát én olyan haladó kategoriába sorolom magam a sport terén. A patent trükkjeim az a 180, 360, kormánypöri, footjam vázpöri, tobogan, x up, tabletop, eurotable, nullkéz, footjam, manual, manualból kormánypöri, manuálból 180, tailtap. Amiket gyakorlok az a vázpörgetés és a 360 nullkéz.

Mostanában milyen cipőid voltak?
Hát eddig tipikus BMX-es cipőim voltak mint pl.: a Nike 6.0 Zoom Mogan 2 félcipő, Nike 6.0 Air Mogan félcipő. Ezek nagyon sokáig bírták.

Péter betesztelte a Nike Mogan Mid 2 SE cipőt

Péter betesztelte a Nike Mogan Mid 2 SE cipőt

Van valami szokásod, egyediséged, “hülyeséged” cipőviselés terén?
Hát nekem nagyon semmi dilim nincs ezzel kapcsolatban. Talán az, hogy masnit rakok rá, meg teljesen befüzöm a cipőt, nem hagyok ki egyetlen lyukat sem a fűző helyének. Nem szeretem a felemás cipőfűzőt, mert szerintem az olyan „kisgyerekes”.

Mennyit használtad a cipőt, milyen gyakran volt rajtad?
Az átadástól kezdve minden nap abba voltam. Abba mentem biciklizni minden nap, boltba kenyérért is eljárkáltam vele hahaha, utcán is használtam még majdnem egy esküvőre is abban mentem… imádom nagyon 😀

Péter betesztelte a Nike Mogan Mid 2 SE cipőt

Péter betesztelte a Nike Mogan Mid 2 SE cipőt

Mennyire passzol a cipő a te biciklis stíusodhoz?
Hát azóta nagyon sok helyet bejártam vele. Voltam vele streeten a fékezést is nagyon bírta és még mindig bírja, mert hát nincs fékem. Voltam vele parkozni ott se volt vele bajom, és voltam a nagytarcsai „ugratók földjén” és ott is csillagos ötöst ért el nálam. A stílusomról meg annyit, hogy nem nagyon szeretem ezeket a sok divat trükköt, mint például a vázpöri meg a kormánypöri. Tetszenek, de csak ritkán adom őket. Én inkább ilyen szállós vagyok, parkba szeretek nagyokat szállni, forogni. Trailsen meg szeretek csavargatósan biciklizni. Van olyan nap, amikor szinte el se pörgetem a kormányt. A kedvenc trükköm az euro table, 360 és a nullkéz.

Mi volt az első benyomásod a cipőről, amikor kivetted a dobozból? És mi volt az általános benyomásod használat közben?
Amikor kivettem a dobozból első pillantásra a magasabb szár és a tépőzár csillogtatta meg a szememet, mert akkor már tudtam, hogy a bokám védve lesz és olyan tipikus BMX-es cipő kinézete van. Ami elgondolkodtatott, az a ragasztott orr rész volt, mert eddig mindegyik cipőmnél, ami ragasztott volt és nem varrott, hamar szét ment.  De ezzel is kellemes meglepetés ért, mert nem megy szét 🙂 Először kicsit fura volt benne bringázni, de 2-3 nap múlva már nagyon király volt benne veretni. Iszonyatosan könnyű cipellő, mert az egyik jóbarátom, Máté egy Vans félcipőt hord és azt mondta, hogy meglepően könnyű az ő Vanséhez képest. Imádom hordani meg minden. Csak ajánlani tudom és a ragasztott orrtól sem kell félni mert a footjames trükköket is bírja. Vegyétek, vigyétek, használjátok!

Péter betesztelte a Nike Mogan Mid 2 SE cipőt

Péter betesztelte a Nike Mogan Mid 2 SE cipőt

Mi a véleményed a cipő talpáról?
A pedálról egyszer sem csúszott le a lábam ami azt mutatja, hogy nagyon jól tapadó és jó mintájú talpa van. Az ütődésekkel és trappolással kapcsolatban korábban már volt egy olyan bajom, hogy egy 7-es lépcsőt le akartam kapni toboganba, de elronottam a trükk elejét és trappoltam. A bal bokám meg egyébként is elég érzékeny egy tavaszi eset miatt, de meg se éreztem, nagyon jól elnyeli a becsapódásokat. A talpbetét felvette a talpam formáját és iszonyatosan kényelmes. Rugalmasnak kellően rugalmas, és ami nekem nagyon fontos, hogy érzem a pedált a cipőn keresztül.

A Nike Mogan Mid 2 SE talpa

A Nike Mogan Mid 2 SE talpa

Mi a véleményed a felsőrészről?
Mivel benne van a cipő nevében ez egy Nike Mogan Mid 2, ez az arany közép út. Sem túl magas, sem túl alacsonyabb a szára. Legjobb cipő ami eddig a lábamon volt. Nagyon védi a bokámat el sem tudom mondani. Nem rég félre léptem és a bokám kiakart csavarodni de szerencsére a magasabb szár helyén tartotta, így nem lett baj. A tépőzár tetszik a legjobban rajta a kis Nike logoval, ez nagyot emel a cipő megjelenésén és hasznos is, mert jobban fogja a boka részt, ami egy BMX-es számára nagyon fontos. Minden rendben van a cipővel nem jön szét az orránál és a varrások is a helyükön vannak. A fehérnél kicsit piszkosabb lett, de egy kis fehérítő meg körömkefe azt kész – és olyan mint ha új lenne. Amúgy meg állandóan poros egy kicsit, de ez szerintem nem nagy gond. Nedves rongy a fekete és szürke részekre és a fehér részre egy kis fehérítősköröm kefe és ennyi. De ezt mindennap nem fogom megcsinálni mert  a földes ugratoktól úgy is poros lesz.

A Nike Mogan Mid 2 SE felsőrésze

A Nike Mogan Mid 2 SE felsőrésze

Általában hogy “teszed” tönkre a cipőidet?
Általában a hajtókar felőli rész szokott kopni rendesen, van amikor ott ki is lyukad. A talp eleje szokott még lejönni: van mikor ki is lyukad a fékezések és footjames trükkök miatt. A sarok rész is leszokott kopni, de nem olyan drasztikusan. Nálam semmi élettartam hosszabító trükk nincs addig gyűröm a cipőim, ameddig nem látom a zoknim és hát hiába rakok bele plusz még egy talpbetétet, akkor az első fékezés után már nem marad semmi se belőle.

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×