Nike SB Stefan Janoski Bio & iD

Stefan Janoski igazán különleges gördeszkás. A nevét majdhogynem mindenhol ismerik, az egyik legnépszerűbb Nike SB modell névadója,  mégsem törekedett soha a figyelem középpontjába. Ez a visszafogottság egész életén végigkísérte, melynek legjellemzőbb eleme talán a saját nevével fémjelzett cipője. Többek között erről, és a Nike iD legújabb opciójáról adunk pár infót a továbbiakban.

Nike SB Stefan Janoski iD

Nike SB Stefan Janoski iD

Stefan 1979. július 18-án született Vacaville-ben, Kaliforniában. A vidéki kissrác 1992-ben kezdett el gördeszkázni, amely mint utólag kiderült, az egész életére hatással lett. Olyan dologra talált a gördeszkában, amit talán már közületek is sokan éreztetek, a világ beszűkült, és mégis teljes lett. A skate lett az élete. Stefan kezdeti sikerei nem maradtak észrevétlenek, nem sokkal később már Sacramento utcáit hajtotta újabb kihívások után. Az alázatos és kemény munka hamarosan meghozta a gyümölcsét, nevesebbnél nevesebb szponzorok kopogtattak az ajtaján, a gördeszkázás a hivatásává vált.

Nike SB Stefan Janoski iD

Stefan Janoski

Nike SB Stefan Janoski iD

Stefan Janoski Forrás: TWS

Karrierje következő állomásának a nemzetközi gördeszkaélet egyik központját, New Yorkot választotta. Természetes, könnyed stílusa és technikás trükkjei itt tovább fejlődtek, érezhetően nagy hatást gyakorolt rá a keleti part. Időközben a Nike SB tagja lett, és saját cipőt kapott. Sokat elmond, hogy ez volt a második gördeszkás pro modell a Nike SB-nél, P-Rod után. A tervezés során a fő inspirációt egy vitorlás cipő, a Sperry Top Sider adta, amely tökéletesen beleillett abba az elképzelésbe miszerint nem csupán egy pro számára hanem az utcákon guruló skaterek számára is élhető és használható cipők kellett megalkotni. James Arizumi folyamatosan egyeztetett a tervezés alatt Stefannal, mígnem a végleges változatra Stef csak annyit mondott: “This is it”.

Nike SB Stefan Janoski iD

Janoski evolúció

Nike SB Stefan Janoski

Nike SB Janoski

Nem telt bele sok időbe és a Janoski az SB legnépszerűbb modelljévé vált. Manapság több tíz változat közül válogathattok, de ha ez sem lenne elég a Nike iD legújabb változatával már ti is megtervezhetitek saját Janoski cipőtöket. Az iD-ről már írtunk korábban, de most a Nike még nagyobb szabadságot biztosított számotokra. A tervezés során kiválaszthatjátok a body rész anyagát, színét, a vonalazás árnyalatait, de még a cipő talpának összetételét is kedvetekre alakíthatjátok. A legfrissebb felhasználó visszajelzések alapján a rendszer tökéletesen működik, nyugodt szívvel ajánlhatjuk a használatát.

Nike SB Stefan Janoski

Kattintsatok a képre Kis Beni Janoskijáért!

Nike SB Stefan Janoski iD

Beni Janoskija.

Nike SB Stefan Janoski iD

És profilból.

Természetesen számunkra sem közömbös a modell, így hát rögtön megkértük Kis Benit, aki híresen nagy Janoski rajongó, hogy dobjon össze nekünk egy párt a saját ízlése szerint. A fenti képre kattintva Ti is megláthatjátok az elkészült modellt, na de nem is szaporítanám tovább a szót, irány a Nike iD, és ha kedvetek támadna saját cipőt tervezni bátran küldjétek el azt nekünk is!

A cikket Bálint segítségével hoztuk össze.

ármin

Don’t count your shoes, make your shoes count.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

×