Nike ‘The Dream Team’ Collection

Az olimpia előtt hatalmas sajtóvisszhangot generált Kobe Bryant azon kijelentése, miszerint ha nehezen is, de megvernék az 1992-es Dream Teamet, ami a barcelonai játékok döntőjében harminckét ponttal mosta le a horvátokat. Nos ebben a kérdésben nem szeretnénk állást foglalni, viszont a ma délutáni olimpiai döntőre valami különlegességgel készültünk a számotokra. A Nike az olimpia és az amerikai kosárlabda tiszteletére nemrégiben összeállította saját Dream Team-jét, méghozzá az elmúlt évek legsikeresebb olimpiai modelljeiből. A részletekért kattintsatok a továbbra!

Nike ‘Dream Team’ Collection

Nike ‘Dream Team’ Collection

 A tavasz során már beszámoltunk nektek a Nike legújabb basket szériájáról, a Hyperdunkról, de most kicsit menjünk vissza az időben, nézzük miből lett a cserebogár. A kollekció első darabja, a Nike Air More Uptempo már a megjelenést követő napokban elhíresült a konvencióktól elragaszkodott dizájnjáról. Scottie Pippen lazaságával pillanatok alatt a legmenőbb csukává varázsolta az 1996-os Atlantában levő olimpiai játékok alatt, mégis leginkább a megnövelt légáteresztő képessége miatt lett igazán népszerű.

Nike ‘Dream Team’ Collection

Nike Air More Uptempo (1996 – Scottie Pippen)

Vince Carter ezzel szemben új magasságokban szárnyalt Sydneyben (különösen Frederic Weis fölött), hiszen a zsákolókirály súlypontemelkedésén még tudtak dobni a tervezők, Nike Shox BB4 modellje (a képen felül) különleges rugózási tulajdonságokat kapott a közönség legnagyobb örömére. Persze a sneaker Dream Teamből nem maradhatott ki az a modell sem, ami egészen a mai napig lázba hozza a világ legjobb játékosait. A Nike Air Zoom Huarache 2K4 a Chichago Bulls sztárján Carlos Bozzeren robbant a köztudatba, de még a modell máig kitartó népszerűsége sem tudta aranyhoz segíteni az athéni olimpián az amerikai csapatot.

Nike ‘Dream Team’ Collection

Katt a képre a closer lookhoz!

Nike ‘Dream Team’ Collection

Nike Shox BB4 (2000 – Vince Carter)

Nike ‘Dream Team’ Collection

Nike Air Zoom Huarache 2K4 (2004 – Carlos Boozer)

Nike Air Force 180-t nem más mint az eredeti „Sir Charles” modell inspirálta. A legendás barcelonai Dream Team alfája (akit nem Jordannek hívtak) ebben a dunkban hagyta ott a névjegyét a világ legnagyobb színpadán, és vált a világ egyik legjobb kosárlabdázójává. A modell érdekessége az innovatív barázdáltságban rejlik, mellyel a tervezők nagyban növelték a cipő rugalmasságát.

Nike ‘Dream Team’ Collection

Nike Air Force 180 (1992 – Charles Barkley)

Végezetül Nike Air Force 1 Hi illetve Low változatáról kell megemlékeznünk, hiszen a Rasheed Wallace által két olimpiát is megjárt modell forradalmasította a bokastabilítást, és az elkövetkezendő évek utcai dunkjainak külcsínyét. A kék színű Low változathoz kattintsatok a képre, mindazonáltal a modelleket meg is tudjátok vásárolni a Westendben nemrégiben megnyíló új Nike storeban.

Nike ‘Dream Team’ Collection

Nike Air Force 1 Hi Premium (2000- 2004- Rasheed Wallace)

Nike ‘Dream Team’ Collection

És íme Low kék változata.

ármin

Don’t count your shoes, make your shoes count.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  • efi szerint:

    Gyulabá, ebből nem lehet kinőni: )
    Én elsősorban gyermekkorom nagy kedvenceit gyűjtöm, így a beszerzési listámon mindig
    azok vannak az első helyen.
    Ennek rovására pedig a mindenkorijelenkori -éppen aktuális, tetszetős darabokat nem tudom megvenni.
    Szóval ez így örök körforgás, mindig várva az anno kedvenc újra retrózását: )

  • DaMartian szerint:

    Én azt hiszem már „kinőttem” ebből (mondom ezt egy eredeti színű AJ XI-et viselve, amiből otthon csak azért van még egy pár, hogy megmaradjon érintetlenül : ) de ettől függetlenül a kollekció ütős… BB4 és 2K4 pipa, de ez a 180-as hosszú évekig volt minden álmom… Ebből egy még most is elférne a gardróbban : )

  • Roni szerint:

    Nike air force 1 hi :DDD
    egy illyen példány mindenképp kell majd a gyűjteményembe :DDD

×