2012 nyári Lotek cipőszemle

A Lotek cipőket BMX-ezésre építették és pont. Ennek megfelelően eddig általában ritkán kerültek elő a „vékony” és „slim” jelzők. Robosztus felépítés, bőséges bélelés, erős varrások és mindenütt a funkcionalitásra törekvés most is megmaradt, de a mostani trendeknek megfelelően a Lotek tervezőcsapata is igyekszik a megfelelő védelem megtartása mellett kikönnyíteni a cipőket. Részletek az idén nyáron Magyarországon megkapható Lotek Hoder, Fader és Mike modellek technikai tudásáról, az elérhető színekről és az árakról a tovább után!

2012-es Lotek cipőszemle: Mike, Hoder, Fader

2012-es Lotek BMX-es cipőszemle: Mike, Hoder, Fader

Először lássuk  a The Hoder modellt, Mike Hoder signature modelljét. A cipő felsőrésze nagy kopásállóságú waxolt bőr és ballisztikus vászon kombinációja. Azért lábon nem lőném magam, hogy leteszteljem a ballisztikus vásznat, de a biciklivel való rendszeres találkozást valszeg bírni fogja 🙂 Ahogy a bevezetőben is írtam, a „vékony” a Lotek háza táján is egyre gyakrabban hangzik el: ez most a legvékonyabb cipőjük, de így is több tartást ígérnek, mint egy „átlag” slim cipő esetében. A Hoder talpa cupsole, azaz varrott-ragasztott, ütődéscsillapító EVA középtalppal és hőformázott PU talpbetéttel rendelkezik. Mind a fekete, mint sötétszürke változat természetes gumi  (natural gum) színű talppal érkezik, 17 500 Ft-ért veheted meg a Velvart Wesselényi úti üzletében.

Lotek Hoder - fekete és szürke színben, ára 17 500 Ft

Lotek Hoder – fekete és szürke színben, ára 17 500 Ft

A következő modell cipőszemlénkben a Lotek Fader, Craig Passero signature modellje. A The Hoderhez hasonlóan ennek a felsőrésze is viaszolt bőr és ballisztikus vászon, de két erős oldalsó, fűződik felnyúló varrás, és még a fogyókúrásítás után is rendesen hagyott bélés még strapabíróbb cipőt sejtet. A modellt feldobó talp csak külsőleg tűnik vulkanizáltnak, ugyanúgy van benne az erőbehatásokat elnyelő EVA középtalp és PU talpbetét. Két színben érhető el, vörösben és feketében, 18 990 Ft kicsengetésével lehet a tied egy pár belőle.

Lotek Fader - vörös és fekete színben, ára 18 990 Ft

Lotek Fader – vörös és fekete színben, ára 18 990 Ft

A cipőszemlénket záró modell a Mike, ez Mike Aitkens signature BMX-es cipője. Ez az előbb bemutatott két félcipővel szemben már közepes szárú (mid), és ezen is könnyítettek egy kicsit (bár a tank kinézet megmaradt 😉 és levették róla a felső tépőzárat is. Bár az összes BMX-es ismerősöm szereti „tökig” meghúzni a mid és magas szárú cipőkön a fűzőket és a tépőzárakat egyaránt, úgy tűnik, hogy valami váltás zajlik, mert például tavasszal is arról számolhattunk be, hogy a Nike Mogan Mid 3 cipő is elhagyta az előző két generációban még „kötelező” tépőzárát. Könnyítés ide vagy oda, a Mike még mindig megfelelő páncélzattal rendelkezik, amikor egy elrúgás után a váz ismét a bokád felé közelít, a talpban itt is megtalálható EVA középtalp és PU betét pedig a pedálról lecsúszásokat és a trappolásokat teszik könnyebben felejthetővé. Piros-fekete színével a Mike az idei nyár legspirább Lotek modellje (mondjuk a Lotek cipőket sosem a rafinált színválasztásért szerettük 🙂 de azért készült belőle „biztonsági” tökfekete változat is. Mind a kettőt megveheted itthon, 18 990 Ft-ért.

Lotek Mike - piros/fekete és tökfekete színekben, 18 990 Ft-ért

Lotek Mike – piros/fekete és tökfekete színekben, 18 990 Ft-ért

A Lotek cipőket megveheted a Velvárt Wesselényi utca 58. szám alatti üzletében (az Almássy térnél, a Wesselényi és Vörösmarty utcák sarkán) vagy a Velvárt webshopban!

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  • sklep internetowy szerint:
    A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik. Ez egy előnézet, a hozzászólás az engedélyezést követően fog megjelenni.
    Wow, wonderful blog format! How lengthy have you ever been blogging for? you made blogging look easy. The whole glance of your website is excellent, as neatly as the content! You can see similar: dobry sklep and here sklep internetowy
×