Dominik betesztelte az Etnies Number Mid cipőt

Aaron Ross Etnies modelljét, a Number Mid-et már minden sneakerbox olvasó jól ismerheti, elég sokszor volt már róla szó itt a boxon, most tavasszal-nyáron pedig vadító világosszürke felsőrész – világoskék talp kombóban kapható itthon. MOFO-val közös nyereményjátékunkban erre a cipőre jelentkezhettek a biciklis tesztelőink, a szerencse ujja pedig Nagy Dominikra mutatott, ő bicózhatott benne, hogy most elmondja, számára hogy muzsikált a cipő. Tovább!

Dominik betesztelte az Etnies Number Mid cipőt

Dominik betesztelte az Etnies Number Mid cipőt

Dominik, mutasd be magad egy kicsit!
Sziasztok! Nagy Dominik vagyok, 17 éves. Nagyjából 5 éve kezdtem el bmx-ezni, Budaörsön. Legtöbbször velük is bmxezek, a budaörsiekkel, vagy azokkal akiket ott ismertem meg.

Saját megítélésed szerint milyen szinten vagy a bmx-ben?
Ez egy nehéz kérdés… Hát így kicsibe bmx-ezek általában, és ilyen technikásabb dolgokon vagyok rajta, meg ha megtanulok valamit, akkor nem kell sok, hogy nekiálljak megtanulni opposite-ba. Szeretek kp-zgatni, vázpörizgetni. Ami most kicsit újdonság számomra, viszont megtetszett, az a pegezés.

Dominik teszteli ez Etniest

Dominik teszteli ez Etniest

Mostanában milyen cipőid voltak?
Inkább Nikeban bicikliztem, mert ahhoz olcsón hozzájutottam az outletben. De próbáltam már Vans, Etnies és Lotek cipőkben is… A mid cipőkbe szerettem bele már régen, mert az még nem túl magas szárú, kényelmes, és védi a bokámat.

Van valami szokásod, egyediséged, „hülyeséged” cipőviselés terén?
Ilyen konkrét hülyeségem nagyon nincs, talán hogy ha veszek egy cipőt, nem egyből bringázni veszem föl, hanem egy pár hónapig csak utcára meg járkálni, mert még új, meg szép meg tiszta.

Íme az Etnies Number Mid, amikor még új, meg szép meg tiszta volt

Íme az Etnies Number Mid, amikor még új, meg szép meg tiszta volt

Ezért szerintem senki sem ítél el, hogy nem a zsír új cipődet fogod be bicózni 🙂 Na és mennyit használtad a cipöt, milyen gyakran volt rajtad?
Először ezt a cipőt se bringázni vettem fel, egy darabig csak utcán járkáltam benne. Aztán felváltva használtam a másik cipőmmel egy darabig, kb. heti háromszor bmx-eztem benne.

Mennyire passzol a cipő a te biciklis stílusodhoz?
Általában skateparkban vagy utcán bmxezem, sokat trappolok meg fékezek – főleg utcán. Szóval jól jön az a szivacs cucc a sarkánál, így kicsit kellemesebb érzés lerakni a lábam akármiből.

És így nézett ki utána...

És így nézett ki utána…

Mi volt az elsö benyomásod róla, amikor kivetted a dobozból? És utána?
Az elsö benyomásom az volt hogy uhh… van egy új Etnies cipőm, de király… A cipőn érezni hogy tényleg masszív, és hogy tényleg erre találták ki, de valahogy az én lábamhoz annyira nem passzolt: azt szeretem, ha a cipő rendesen fogja a lábam, és mikor meghúztam rendesen, akkor feltörte a lábujjamat az egyik varrás. De mikor lazítottam rajta, jobb lett a helyzet.

Mi a véleményed a cipő talpáról?
Az nagyon el lett találva. Elég jókat fékezek vele nap mint nap, és egy-két cipönek már rég eltűnt volna a talpa, ezen pedig alig látszik. A pedálon is jól tapad, egyszóval tényleg nagyon jó.

Dominik itt megmutatja a cipő talpát is :)

Dominik itt megmutatja a cipő talpát is 🙂

Mi a véleményed a felsőrészről?
A felsőrész is elég strapabíró. Meg védi is a lábam. Viszont tapasztaltam, hogy sokszor beakadt a cipő oldala az ülésbe. Ez elég kellemetlen érzés volt mondjuk egy vázpörinél. De ha már egyszer elrúgtam a vázpörit, akkor onnan már nincs para, mert az érkezésnél megvédi, nem vágja annyira oda a bokám.

Általában hogy teszed tönkre a cipöidet?
Még régebben mindig a talpa kopott el a cipőimnek, de volt már hogy leszakadt a talpa, az utóbbi két cipőmnek az oldala szakadt végig. Remélem és úgy látom, hogy ennek a cipőnek még egy darabig nem lesz ilyen baja.

A BMX-ezés hatása az Etnies Number Mid-re

A BMX-ezés hatása az Etnies Number Mid-re

Még valami hozzáfűznivaló?
Köszi még egyszer a lehetőséget, sneakerbox!

Mi is köszönjük neked és persze a MOFO-nak is, hogy felajánlotta ezt az Etnies cipőt tesztelésre!

 

Ha megtetszett a cipő, akkor megtalálod a magyarországi Etnies cipőket is árusító üzletekben és webshopokban, Budapesten például a Zone Mammut, a király utcai The Lab vagy a Westend Speed üzletekben.

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  • Barney szerint:

    én másfél éve bicózok Numberben, valaha volt legjobb cipőm. a talpán semmi kopás nem látszik, semmi szakadás, nagyon stabil cipő. imádom

×