Szexárdon a Criminal Skate csapatával

Ahogy azt Store Check sorozatunk legutóbbi beszámolójában olvashattátok, a nyár egyik első hétvégéjét Szexárd és vonzáskörzetében pirítottuk el, ahol a shop látogatáson kívül még igen sok élménnyel gazdagodtunk. Megismerkedtünk az Eszteri pince ízeivel és szőlőjével, deszkáztunk street spotokon és parkban is, volt break párbaj a helyi EstCaféban, nagyokat kajáltunk , egyesekre igen sokat vártunk mindezek előtt :), megnéztük a várost és a kilátót sem hagytuk ki, illetve a szőlő termelő vidék secret spotján is lőttünk pár egészen jól sikerült fotót és lejtőztünk lehetetlen utakon. A folytatásban mindezen kalandjainkról olvashattok bővebben.

Criminal X sneakerbox

Criminal X sneakerbox tour de Szexárd

Annak apropóján, hogy lejöttek a Criminál által támogatott riderek Fofó és Messa és flow szponzoráltjuk Mole, a helyi srácok szép számmal jelentek meg az üzletben. Rengeteg poszter és matrica talált gazdára és autogrammot is kapott mindenki. A shop feltérképezése után egy könnyed padkás spothoz gurultunk, ahol még én is adtam pár nose slide-ot a repertoárból. A team a bemelegítés után egyre jobban belejött, sorra jöttek a tail, blunt, és lipslide kombók. Idő közben egy esküvői menet is megérkezett a szomszédos épülethez, így ők is láthattak pár trükköt. A helyszín igazi megfigyelője  a panel ablakából mozizó bácsi volt, aki később nagyit is riaszthatta, mert félidőnél már együtt üdítővel a kezükben szemlélték az eseményeket:) Házigazdánk Eszteri ‘Kila’ Csabi volt a hétvége során, aki igyekezett mindent megmutatni nekünk a városból, az útvonalba trükkösen bele csempészve a deszkázható spotokat.

Faces and tricks

Faces and tricks

Szexárdot kifejezetten békés városnak ismertem meg, egyszer nem hajtottak el minket a rendőrök és a helyiek is inkább megvártak pár trükköt, mintsem beszóljanak. A város igazán szép részekkel gyönyörködtet és az utcák és a közterek szépen rendben vannak tartva. Sok a zöld terület, ami nálam mindig sokat jelent. A padkától megindulva a következő spot irányába megálltunk egy csoportkép erejéig a Prométheusz parkban, ahol Varga Imre Kossuth-díjas szobrász művét megmászva lőttünk képeket.

Prométheusz-park

Prométheusz-park

Ezután ketté vált a banda és a parktól pár percnyi gurulásra Fofó egy szintet nézet ki magának, amit pár próbálkozás után szépen sikerült adnia flipben is. Mole mindeközben a lépcsős szekciót gyúrta olliejaival. Messa vezényletével a csapat másik fele pedig egy fát körül határoló jópofa mini ívnél ragadt le, ahova lassan mindenki átszivárgott. Itt bár pár növényt sikerült legyilkolni a deszkákkal, azért az összképen nem tudtunk rontani:) Igazi móka volt ez a városi akadály, ahol legalább egy órát elidőztünk és fújtunk is egyet, hogy rákészüljünk  egy hosszabb gurulásra a szexárdi skateparkig.

Egy spot, két trükk

Egy spot, két trükk

A kifelé vezető út egy része a patak mellett vitt, igazi krúzolós ösvényen, amit nagyon élveztem. Lankásabb volt a terep és a belógó fák szép látványt nyújtottak és kevés volt a sétáló lokálokból is. A park sajnos igencsak le van lakva, de a helyiek erre fittyet hányva kitartóan gyakorolnak és a Szexárdi Extrém Sport Egyesület is igyekszik megszerezni a hiányzó támogatást a pálya felújítására. Egészen naplementéig nyomattunk a parkban, mindenki megtalálta a kedvenc elemét a piramistól a negyedívig, ahol végül ment a pacsizás: Kila felmászott a tetejére, mi pedig igyekeztünk minél stílusosabb ötöst adni neki. Itt nyertesnek Molét szavaztuk meg a nose stall pacsival, melyet a lenti képen láthattok. Esti utunk a helyi Est Caféban végződött, ahonnan kis csörgés és egy breakpárbaj után hazafelé vettük az irányt, hogy rápihenjünk a másnapi szőlő látogatásra.

A szexárdi parkra bár ráférne egy rehab, mindenki verette neki rendesen az elemek rossz állapotának ellenére

A szexárdi parkra bár ráférne egy rehab, mindenki verette neki rendesen az elemek rossz állapotának ellenére

Egy igazi szexárdinak biztosan van saját szőlője a hegyen, ahonnan kíváló a kilátás a környékre. Hangulatos hely az biztos, ahol egy kis földlazítás és persze a fotók kedvéért mi is szerszámot ragadtunk. Csabiék bora itt születik részben, így különösen kedvessé vált nekünk ez a hely. Bár a szőlős hegyre felvezető út nem a legpatentebb, sőt egy rémálom deszkás szemmel, mégis neki futottunk, hogy lejtőzzünk egy kicsit rajta, amit szerencsére mindenki megúszott firka nélkül, pedig az úton fekvő kavicsoknak köszönhetően ez masszívan benne volt a pakliban. Már felfelé kinéztünk egy vízfogó oldalfalat, ahol a vissza úton meg is álltunk, majd végül egész sokat elidőztünk itt.

A szőlő művelés és a lejtőzés rejtelmeibe vetettük bele magunkat a második napon

A szőlő művelés és a lejtőzés rejtelmeibe vetettük bele magunkat a második napon

Miután kideszkáztuk magunkat még felgurultunk kocsival a kilátóhoz, hogy búcsú pillantást vegyünk Szekszárdtól és hazafelé vegyük az irányt. Az út szép emlékekkel gazdagított és mindenkinek csak ajánlani tudom a várost, az emberek kedvesek, látnivalóból is van bőven, kikapcsolódásra tökéletes. Reményeim szerint a helyi srácok hamarosan megkapják, amit megérdemelnek és új borítással gazdagodik a pálya, én biztos vagyok benne, hogy ők addig is gőzerővel fognak azért nyomatni. Big up Szexárd és mégegyszer köszönet Kilának, aki mindent alánk rakott az ottartózkodásunk során és biztosította, hogy szép emlékekkel gazdagodjunk ezen a hétvégén!

Secret szpot a domb lábánál és egy csoportkép a banditákkal

Secret spot a domb lábánál és egy csoportkép búcsúzóul a banditákkal

vegi

Évek óta mint aktív részese és szemlélője követem a deszkás, illetve egyéb freestyle sportokat a magyar miliőben, illetve all over da globe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×