Szekszárdi Criminal Store Check

A hosszú hétvégén a Criminal Skateshop csapatával délnek vettük az irányt és meg sem álltunk Szekszárdig, hogy szemügyre vegyük a lenti üzletet és ha már ott vagyunk, akkor deszkázzunk is a helyi spotokon és a szekszárdi parkban.  Az üzlet a belváros szívében, a Garay téren található kellemes környezetben és 2008 óta várja a vásárlókat. A shoptól pár méterre a lokál spoton már érkezésünkkor csattogtak a deszkák, hogy még autentikusabb legyen az egész. A folytatásban megnézzük, hogy az üzleten belül mivel találkoztunk és mit ajánlottak a shop kínálatából a Criminal Skate Team tagjai.

A Criminal Team és a szexárdi utánpótlás mutatta meg nekünk az üzletet

A Criminal Team és a szexárdi utánpótlás mutatta meg nekünk az üzletet

A nyári meleg elől is kiváló védelmet adott a pincében kialakított üzlet, kellemesen hűs levegő és széles választék fogadott minket. Az üzletbe belépve egyből a pult mögött található sapka fal vonzotta magára a tekintetemet. Egyben biztos vagyok, aki a környéken sapit keres magának, az itt biztosan talál majd kedvére valót. Dragon, Fallen és legnagyobb mennyiségben Volcom modellek lógnak a falon a feketétől a világosabb színekig. Ha már a pultnál tartunk, akkor a hardware cuccok mellett sem mehetünk el szó nélkül. Érkezésünkkor éppen Szöcske rakott össze magának egy szettet a délutáni guruláshoz. A Criminal kínálatában alig pár hete kapható a shop saját Criminal Blank lapja, melyből már Szekszárdon is széles választékot találtunk. De, hogy gurulni is lehessen velük, Thunder és Blacksmith függők és a Spitfire kerekei és csapágyai is hadrendben sorakoznak a vitrinben, utcai bevetésre várva.

Kiegészítőkből és hardwareből is jó a felhozatal a shopban

Kiegészítőkből és hardwareből is jó a felhozatal a shopban

Az üzlet hátsó részét egy kanapé teszi otthonossá, melyre le lehet ültetni a nézelődésben elfáradt barátnőt, vagy lehuppanni bele egy pár percre és átlapozni egy Transworld Skateboardingot, ahogy azt Forray kolléga is tette pihenésképpen. A nyárral itt a napsütés és a Dragon szemüvegek ideje is. Persze a Dragon gyárt snowboard technikai szemcsókat is, nem is akármilyeneket, azonban a tópartra még mindig gyakrabban jutunk el summertime, mint egy gleccserre csúszni. A szögletes formavilágtól a klasszikusabb autós szemüvegekig, mindenki talál szimpi modellt.  A citromsárga Fame (nálunk az abszolút kedvenc) a merészebbek választása lehet, míg a Murdock a klasszikusan elegáns megjelenést kedvelőké. Az elmúlt hónapban új fül és fejhallgató branddel bővül a hazai kínálat. A Frends főleg snowboardos körökben volt eddig ismert, de egyre nagyobb fordulat számon pörög. Élőben most találkoztunk először velük, a megjelenés extravagáns és a hangzásuk is rendben volt, a The Alli modell pedig párját ritkítóan könnyed viselet fejhallgató létére.

Dragon napszemcsik és Frends fülesek is a választékban

Dragon napszemcsik és Frends fülesek is a választékban

Kilától, az üzlet vezetőjétől megtudtuk, hogy textil fronton több egyedi darab is található az üzletben, így megkértük ajánljon pár darabot a hölgyek és a srácok figyelmébe is. A lányoknak két könnyed ruhát mutatott a Volcom kínálatából, melyek nyáron egy forró nacival tökéletes viselet a hódításra.  Ha most elgondolkoztatok azon, hogy hol találtok olyan forrónacit, ami nem jön szembe veletek az utcán, akkor ebben is tudnak segíteni a Criminalban, mivel a Volcom kínálatában természetesen akad ilyen is.

Volcom rucik csajoknak

Volcom rucik csajoknak: Time Lines Dress és az Admire Desire Sleevless Dress

Hogy a srácok se maradjanak stílus, illetve textil nélkül a strandon, nekik a Volcom boardshort, búvár kék Dragon t-shirt kombinációt ajánlotta Kila. Ha már boardshort, akkor a márka farmerjeit és rövidgatyáit is meg kell említsük, melyeknek bár megvan az ára, de híresen strapabíróak. Ami kifejezetten tetszett, hogy gyerek cuccokból is volt választék az üzletben, Fallen pólókat és cipőket is találtunk, kifejezetten a junior versenyzőknek. Ha már  gyerek, akkor nézzük a másik végletet is, az óriást. Az üzletben hallottuk a sztorit , hogy tavaly nyáron betért egy belga família, ahol az apuka olyan colos volt, hogy alig fért be az ajtón. A daddy cipőt keresett és a 48-as cipő is kicsi volt rá, de volt egy 49-es pár, ami jó lett neki. Azt hiszem a sztori jól példázza, hogy az üzletben nincs lehetetlen, csak megoldandó feladat:) A felnőtt férfi választékban pedig a Volcom és Dragon pulcsik mellett ingek és galléros pólók is sorakoznak, arra az esetre ha emelni szeretnénk megjelenésünk komolyságán és fényén.

Nyárias Volcom Dragon szett a beachre

Nyárias szett a beachre: Volcom Mitch Annihilator boardshort és Dragon Cyops Slim fit T 

Ahogy a festő az ecsettel, úgy a deszkás a lábával alkot, így nem mindegy mi kerül rá. Először Forray Petitől kérdeztem az üzletben, hogy, mint a márka hazai szponzoráltja, melyik modellt ajánlja a C1rca itthoni palettájáról. Kapásból a 205 Vulc modellt ragadta meg, hogy az kiemelkedően jó tapadással és board feel-lel rendelkezik. Fofó felhívta még a figyelmünket a cipő könnyű súlyára és a megerősített talpbetétre. Ő a vulkanizált konstrukcióra esküszik, a trippünk további részében a C1rca TRE modelljében (mely felépítésében rokon a 205 Vulccal, csak az inkább stílusjegyként funkcionáló bokapánt hiányzik róla) húzta a flippeket.

Fofó és választottja a Circa 205 Vulc

Fofó és választottja a C1rca 205 Vulc

Az Ipath választékából a hazai gördeszka csapat szponzoráltját, aki valóban éli is a brand természet közeli üzenetét, Messát kértem meg, hogy mutasson egy igazán jól sikerült modellt az aktuális kínálatból. A Grasshopper Rasta változatát ajánlotta, mely szintén rendelkezik tépőzárral a boka részen, a jobb tartás érdekében. A cipő felső része kender és szövet kombójából készült, melyet egy szilikát réteggel vontak be, hogy ellenállóbbá váljon. A varrott talp és a tripla varrások mind tartósságot jövendölnek, ami egy ilyen kiforrt modellnél elvárás is. A technikai kunsztok felsorolása után Messa kiemelte a rasztafári színek igényes használatát a cipőn, a pánt, mint egy zászló áll a high top tetején, míg a tricolor oldalvarrások dobják fel az orr panelt. A Grasshopper ezen változata egy kifejezetten utcai modell, mely nagyon jól szellőzik, Messa a vegán arcoknak ajánlja, mivel elsősorban nekik és a raszta közösségnek készült.

Az iPath rutinróka Messa a Grasshopper modellre esküszik

Az Ipath rutinróka Messa a Grasshopper modellt ajánlotta

 Már a lépcső fordulóban beleakadtam egy igen ritka próbababába, mely muflon (igen muflon🙂 fejjel és igen jó ízléssel is rendelkezett, mivel talpig Dragon és Volcom cuccokban virított. Az egyedi díszletek és tárgyak sora ezzel cseppet sem ért véget, mivel  a shop relikviák tárházaként mutatkozott. A kézzel festett deszka lapok, illetve fémből készített Volcom robot és bling-bling nyaklánc voltak a kedvenceim, és Kila örömmel mutatta be mindegyik egyedi alkotást, a tervek szerint egy kis kiállítás is lesz majd a relikviákból, melyek folyamatosan gyűlnek. Elmondta, hogy két szekszárdi fiatal alkotó Wessel Martin és Morvai Gábor keze munkáját dicsérik a művek.

Az üzlet megannyi érdekességet tartogatott, úgy mint a juh próbababa, vagy a Volcom szobor

Az üzlet megannyi érdekességet tartogatott, úgy mint a muflon próbababa, vagy a Volcom szobor (a képen bónuszként a Volcom nem mindennapi köténye az üzletvezetőn;)

A szexárdi üzlet igényes és széles választékot mutatott és méltán nyitotta StoreCheck sorozatunk vidéki turnéját. A terveink között szerepel ugyanis további nem a fővárosban található shopok bemutatása a rovatban. Az üzletben található cuccokat online is megtaláljátok a Criminal webshopjában, ahol közvetlenül a szekszárdi üzletből is tudtok rendelni az EU-n belül. Az üzlet és a többi Criminal Shop pontos elérhetőségeit ezen a linken találjátok.  Csekkoljátok a Facebook oldalukat, ahol folyamatosan beszámolnak az aktuális hírekről és megjelenésekről, illetve pörgetik a friss videókat. A szexárdi tripről hamarosan bővebb képes beszámolót is olvashatsz nálunk!

vegi

Évek óta mint aktív részese és szemlélője követem a deszkás, illetve egyéb freestyle sportokat a magyar miliőben, illetve all over da globe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×