Globe nyári cipőszemle 2012

Az ausztrál Globe palettáján megtaláljuk a most trendy alacsony profilú krúzer cipőket, de a masszív 90-es években megszületett sziluettek is jelen vannak. A folytatásban az itthon is kapható modellekből válogattunk nektek.

Válogatásunk a hazai Globe cipőkből

Globe 2012 Summer

Kezdjük is a sort a Globe egyik legmasszívabb modelljével, a strapabíró Libertyvel. A cipő felső része különböző módon kezelt bőrből készült, így van benne action leather, nubuck és műbőr panel is. A kérdés bizonyára felmerült bennetek, hogy minek ez a kavalkád? A válasz az, hogy a technikai cipő különböző részei más terhelést kapnak, illetve különböző funkciókat kell ellátniuk, melyhez az anyaghasználattal jól lehet alkalmazkodni. Így a cipő az olyan helyeken, mint az olliezó rész ellenálló és merevebb lesz, míg mondjuk az oldalsó részeken flexibilisebb. A kényelmet szolgálja továbbá  a nyelv és a bokát körbeölelő perem párnázottsága, a nyelv esetében nem kell megijedni a bumszli párnáktól, szépen eltalálták a betét nagyságát. A cipő orrészére került egy extra réteg, mely tripla varrással van rögzítve. A kivehető talpbetét már alap elvárás egy ilyen kaliberű cipőnél, a láb tehermentesítését a könnyített magas nyomáson készült EVA talpszerkezet segíti. Az ártatlanságában tündöklő fehér/szürke modell itthon 20.990,- forintba kerül.

A hófehér Liberty

A hófehér Liberty

A Lighthouse klasszikus alacsony profilú bőr felső résszel készülő cipő, melynek nyelve finoman párnázott. Itthon az óceán kék/fekete/fehér színváltozat kapható, mely az idei nemzetközi Lighthouse felhozatalból a legszebb kék árnyalattal rendelkezik. A cipő dupla varrásokkal és egyrészes orr panellal rendelkezik és természetesen vulkanizált a konstrukció. 16.990,- forintért emelhető le a polcról, illetve vihető haza.

A Liberty itthon is kapható színváltozata

A Lighthouse itthon is kapható színváltozata

A Cleaver  gyakorlatilag a Liberty nagytesója, így fő tulajdonságaiban megegyezik a két modell. Hasonlóan erőteljes és ellenálló darab, melybe még pár extrát belepakoltak. A NitroCel légtalp jól látszik a fotón is, így az érkezéseknél nem csoffad le annyira a lábunk sem. A Cleaver lagszimpatikusabb tulajdonsága az integrált egy részes belső zokni, melyet úgy képzeljetek el, hogy a nyelv és a bokát körbe ölelő gallér nem válik külön egymástól.  A cipő masszív megjelenése ellenére a Micro-P technológiának köszönhetően jó szellőzési tulajdonságokkal rendelkezik. Itthon 24.990,- forintos áron kapható.

A high tech Cleaver

A high tech Cleaver fekete/zöld színben

A Taj Burrow nevével fémjelzett TB modell legújabb darabja cser/paprika fantázia nevű színben érkezett hazánkba. A low profilú modell borotvált bőr felső résszel, megerősített ollie paddal és varrásokkal készült. Elegáns színének köszönhetően egy nem csak deszkázni, hanem akár melóba is felvehető darabról van szó. A TB pro modell 19.990,- magyar valutáért kapható idehaza.

TB, avagy Taj Burrow signature csukája

TB, avagy Taj Burrow signature csukája

 A bemutatott Globe csukákat megtalálod a veszprémi, illetve a budapesti Villányi úti Stégben. Az aktuális felhozatalt pedig a Stég Facebook csatornáján is csekkolhatjátok.

vegi

Évek óta mint aktív részese és szemlélője követem a deszkás, illetve egyéb freestyle sportokat a magyar miliőben, illetve all over da globe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×