StoreCheck sorozat: STÉG BudaSide

Vadiúj mégis történelmi. A veszprémi deszkások bázisa, a Stég ősidők óta szolgálja ki a srácokat jól megszokott minőségben, így sokunknak ismerősen cseng a Stég neve. A Villányi úti helyszínt pedig nagyon jól ismerjük, mivel az ország első igazán nagy választékkal rendelkező skateshopja, a ZONE hosszú éveken át indított útjára újabb és újabb négykerekű gépezeteket budai bázisából. Ezt követően Coreshopként folytatódott az üzlet története, de mivel ők végleg a netre költöztek, így idén a nyugati szél szárnyán a veszprémi brigád vette be magát a Feneketlen tó tőszomszédságába. A shop megújult, a márkák köre tovább bővült, viszont a folytonosságot jónéhány régi arc is képviseli. De nézzük is meg mivel találkozunk a küszöb túloldalán! Tovább!

They love SkaTEboardinG

They love SkaTEboardinG

Booom az arcba! Mennyi deszka!? Sok! Ami először megragadja a tekintetünket az utcafronttal szemközti fal deszka kiállítása, illetve a padlótól plafonig tartó 7 réteg rengeteg színvarázsa. Hardwareből igen jól ellátott az üzlet és letesztelve a szintidőt rutinos kezek szerelik össze a deckeket. Találtunk cruiser komplett lapot, gyerekméretet és persze kilónyi regular deszkát is. Jobbra a cipőfal a következő állomás, ahol már az őszi/téli kollekciók darabjai is feltűnnek legnagyobb örömünkre. Vans, DC Shoes, Nike 6.0, Etnies, éS, DVS és Globe a jelenlegi választék, de kaptuk az infót a pajeszunk mögé, hogy lassan Supra is érkezik az üzletbe, sokak örömére. A fal felett a dobozrengeteg, ahova egy létrán lehet felmászni mazsolázni, naná, hogy mi is megmásztuk a cipőfalat és lőttünk a magasból is pár képet.

aa

Magasból érkezik a szett

Rucikban a Plan B, DC Shoes, Vans, Independent és Etnies viszik a prímet, de találkoztunk egy kedvenc snowboardos márkával is, amit itthon még nem is láttunk. A kanadai (és nem cseh 😉 Horsefeathers 1989 óta gurít sznóbiban és deszkában, méghozzá nem is kicsit. A színes kollekció biztos vagyok benne, hogy elnyeri majd  a szíveteket… Kiegészítőkben sem állnak szerényebben a Stégben, mint ruhákban: a Skullcandy palettájáról a legújabb Uprock füleseket a szivárvány minden színében megtaláljuk, illetve az Eastpak, Dakine, Burton és számos gördeszkás brand hátizsákjai és övtáskái is beborítanak egy teljes falat.

A shop egy nagy térből áll, így jól áttekinthető, mit merre keressünk

A shop egy nagy térből áll, így jól áttekinthető, mit merre keressünk

Mint eddig minden storecheck cikkünkben, most is kicsit kifaggattuk a helyi krút (mindketten Péterek :), és megkérdeztük, hogy ők milyen cipőket ajánlanának az őszi-téli választékból.

Nagy Péter tavasszal volt három éve, hogy a Villányi úti shopban dolgozik, tehát még a Zone-os időszakban kezdett. Természetesen ő is „régi motoros deszkás”, 1995-ben kezdte, mostanában persze már ritkábban, ilyenkor streetelni vagy az új városligeti parkba szeret járni. Kicsit mesélt, hogy mi volt a benyomása az elmúlt évek változásiról: A kilencvenes években elmondható volt, hogy akin deszkás cipő volt, az vagy deszkázott, vagy deszkásokkal bandázott, tehát a cipőről meg lehetett ismerni 🙂 Ez mostanra teljesen megváltozott, a deszkás stílus teljesen elterjedt. Most is jár ugyanannyi deszkás a boltba, mint régen, de legalább kétszer annyian, akiknek már nincs kötődésük ehhez a szubkultúrához, egyszerűen csak tetszenek nekik ezek a márkák, cipők. Persze ez az egész világon így van, sok márkában van már kifejezetten utcai cipő, ami alkalmas épp deszkázásra is, de valószínűleg úgysem fognak benne 🙂 Ami még érdekes, hogy egyre fiatalabbak is szeretnék, hogy nekik is Vans, DC cipőjük legyen, a 10-12 éves srácok is egyre gyakrabban megjelennek az üzletben,  éppen ezért nekik megfelelő méretezés, 34-től 39-ig is van jópár modellből.

VANS napszemcsik, DGK gatya áradat és Independent tagyók

VANS napszemcsik, DGK gatya áradat és Independent tagyók

Petit megkértük, hogy ajánljon figyelmünkbe két cipőt: Az egyik a DC Tonic félcipő volt: ez egy letisztult vonalvezetésű, könnyű modell, egy „igazi” deszkás cipő, oldszkúl stílus, de modern tulajdonságok. A felsőrésze a tartós „DC Super Suede” azaz szuper, a normálnál kétszer-háromszor vastagabb hasított bőrből készült, a vulkanizált gumitalp megadja a jó boardfeelt, ja és ezen már az új DC logo van 🙂 Ezt a cipőt 17 990 Ft-ért zsákolhatod be. A másik ajánlat a Vans Off The Wall kollekciójából való: a Bedford brown/gum szép barna vízlepergető (ún. olajozott bőr) felsőrésze, és természetes gumiszínű talpa ad divatos szolid „bőrcipős” külsőt a modellnek. A belseje bélelt, hiszen hamarosan a tél is a nyakunkon van… Ezt 21 990 Ft-ért szerezheted be a STÉG-ben.

Péter ajánlata: DC Tonic és Vans OTW Bedford

Péter ajánlata: DC Tonic és Vans OTW Bedford

Jurkovich Peti már ötödik éve tolja a Villányi úton, és kisebb kihagyásokkal már ő is vagy tizenöt éve koptatja a decket. Ha lehetőség van rá, akkor streetelés a program, vagy a Liget. Péter a Vans TNT 5-ös modelljét ajánlja figyelmetekbe, ez klasszikus deszkás cipő, Spitfire collab. Végtelenül egyszerű cipő vulkanizált talppal, hasított bőr felsőrésszel. Most ezek mennek 🙂

A másik cipő a BMX-eseknek ajánlható, ez egy Aaron Ross pro modell, a Number Mid (Ezt a modellt egyébként pont egy éve tesztelte le Ádám). Ez elég népszerű modell a bicósok körében, többek között a varrott-ragasztott cupsole talp és félmagas, normális mértékben tömött sarokrész miatt, az évről-évre jobb színekről nem is beszélve. Ez a szürke-lime változat is elég vadító 🙂

Az üzlet egyébként a tervek és a veszprémi hagyományok szerint – és őszinte örömünkre – a bicósok igényeit is sokkal jobban igyekszik majd szem előtt tartani és kifejezetten nekik szánt Vans, DC és Nike 6.0 modelleket kínálni.

Péter ajánlata: Vans TNT5 Spitfire collab és az Etnies Number Mid

Péter ajánlata: Vans TNT5 Spitfire collab és az Etnies Number Mid

Az üzlet új arca Németh Bazsi a veszprémi punk gördeszkások köréből, aki az anyacég attitűdjét hivatott átvinni a budapesti üzletbe.

A Stég a Villányi úton tehát a régi és új arcokat is várja szeretettel, és ahogy a látogatásunkkor tapasztaltuk, mind a technikai, mind a ruhák választásához maximális segítséget kapunk a srácoktól és a választék is kiváló. Ahogy írtuk, hamarosan újabb márkákkal bővül a paletta, amit mi is kíváncsian várunk. A lényeg, hogy a  Stég mostantól nem csak Veszprémben, hanem Budán is vár minket!

Cím: Budapest, XII. kerület, Villányi út 36., a 61-es villamossal két megálló a Móricz Zsigmond körtérről, illetve öt hosszabb manuál session, aki egybe letolja respekt!;)
Telefonszám: 06 20 568 4786
Nyitvatartás: Hétfőtől péntekig 10-18, szombaton 10-14 óráig.

vegi

Évek óta mint aktív részese és szemlélője követem a deszkás, illetve egyéb freestyle sportokat a magyar miliőben, illetve all over da globe.
×