Electric snowboard és síszemüveg szemle

Bár itt „lenn az Alföldön” úgy tűnhet, hogy az idei tél végérvényesen befejeződött, de körülöttünk lévő hegyekben még egy bő hónap, hogy ráfordítsák a kulcsot a síterepekre és még a muraui OB is előttünk van 🙂 Szóval érdemes átböngészni Electric goggle szemlénket: egyrészt, mert a modellválasztékot tekintve szinte szezon eleji bőségből válogathatsz, de mindezt már szezonvégi árakon. Ha neked is bejön ez a kombó, akkor irány a Procross, a tovább után pedig itt egy kis kedvcsináló 🙂

Electric sí és snowboard szemüveg szemle - téli választék, tavaszi árakon

Electric sí és snowboard szemüveg szemle – téli választék, tavaszi árakon

Az Electric nem bonyolította túl a sí- és snowboard szemüvegeinek elnevezését, az EG (= Electric Goggles 🙂 rövidítés után jön a típusszám, amit ha megfejelsz egy s-sel (speherical), akkor azt is tudod, hogy nagyobb – szférikus – látóteret kapsz tőle. Ezek után már nem egymillió forintos kérdés, hogy mit jelent az EG1s snowboard szemcsó modellnév 😀 Az eredeti EG1-es szemüveg letisztult, praktikus vonalait és kényelmét kapod – szélesvásznon 🙂 A rugalmas hőformázott, az arcodra három, formázott szivacsréteggel felfekvő keretet állítható hosszúságú szalaggal rögzítheted fel, természetesen sisakhoz is. A párásodásnak és a kisebb karcoknak is ellenálló szférikus, polikarbonát anyagból készült lencse – legyen bármilyen színű, illetve polarizált vagy sem – 100%-os UV védelmet nyújt a szemednek. Cikkünk születése idején kilencféle EG1s szemcsóból lehet itthon választani, ebből egy kis előnézet a nekünk legjobban tetsző színekből alább.

A legfelső szemcsó az Electric R.I.D.S (Riderek Inspirálta Design Sorozat) kollekcióból való, Pat Moore signature goggle-ja. A különlegessége, hogy a kereten két réteg festék van, felül ezüstszínű, alatta pedig bronz és ahogy használod a szemüveget úgy vált át a kopás (és remélhetőleg nem a boxokra és railekre mért faceplantjeid) hatására egyik színből a másikba, megmutatva, hogy mekkora park-kutya vagy 🙂 Erről a „színváltós” koncepcióról olvashattatok már korábban itt a boxon, mégpedig a „Szabadság-szobros” Nike SB Dunk és Brian Hansen szivárványos Fallen Slash cipőjével kapcsolatban. Az EG1s szemüvegek eredeti ára 24-29 000 Ft között mozog, most modelltől függően 19 és 24 000 Ft között már bezsákolhatsz egyet!

Electric EG1s snowboard és síszemüvegek

Electric EG1s snowboard és síszemüvegek

 

Ha az EG1 a szélesvásznú goggle, akkor az EG2 és EG2.5 szemüvegek a 3D full HDTV-k, szuperszéles képpel. Az EG2 modellek koncepciója a több lencse-kevesebb keret volt, így talán azokat is meggyőzi, akik azért fanyalognak zárt szemüveget felvenni, mert az leszűkíti a periferikus látóterüket. Az EG 2.5 szemüvegeket a kisebb fejjel (de nem kisebb arccal 😉 rendelkező riderek számára ajánlja az Electric. Az EG2 és EG2.5 tud minden jóságot, amit az előbb az EG1S szemüvegeknél már bemutattunk, de itt a hatalmas lencsét már megfelelő tükröződésmentes bevonattal is ellátták. A két modellből összesen 14 színváltozat elérhető, eredeti áruk 29 és 37 000 Ft között szóródott, a tavasz jótékony hatására ezek 25-30 000 közé olvadtak le. A képen felül két EG2, alul pedig két EG2.5 látható – nekünk ezek a kedvenceink a magyarországi választékból.

Ízelítő az Electric EG2 (felül) és EG2.5 (alul) szemüvegekből

Ízelítő az Electric EG2 (felül) és EG2.5 (alul) szemüvegekből

 

Ne feledkezzünk el a belépő kategóriáról sem, ez az Electricél az EGB modelleket jelenti. Ezek a szemüvegek hengeres (cylindrical) lencsével készülnek, természetesen a dupla lencse és pa áralepergető és karcolástűrő réteg az Electricnél az alapkategória része. Az EGB2 modelleknél igyekeztek a hengeres lencsék méretét, lehetőségeit a maximumra kitolni, hogy minél nagyobb látótered lehessen, jó ár-érték arányban, emellé pedig stílust is adni 🙂 Az EGB-hez a tavaszi akciós áron már 12 000 Ft alatt hozzájuthatsz, az EGB2-höz 19 és 23 000 Ft között kell csengetni.

Electric EGB és EGB2 szemcsók

Electric EGB és EGB2 szemcsók

 

Az Electric snowboard és síszemüvegeket megtalálod a Procross üzletben a Margit körúton, a Mammuthoz közel és a weben is.

 

A hazai Electric team

A Procross itthon több versenyzőt, sportolót támogat Electric szemüvegekkel: Szerb Matyit, wakeboard-snowboardost, a Limit Racing Teamet (tagjai: Liszi Attila, Lukács Rajmund, Szabó Endre, Gács Péter, Hódi András), mely jelenleg hazánk legeredményesebb downhill csapata, és Kovács Gergő bázisugrót.

Szerb Matyi - Electric támogatott  - snowboard és wakeboard

Limit Racing Team - Electric támogatott downhill csapat

Kovács Gergő bázisugró - Electric támogatott

 

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×