Dani és az Osiris NYC83 téli SHR kiadása

Az Osiris Bronx/NYC83 cipőknek „bérelt helyük” van itt a boxon, az Osiris cipőkről írt cikkeink nagy része valahogy mindig róluk szól 🙂 Králik Danihoz is került egy SHR modell még a tél elején és olyan jól vizsgázott a hóban-fagyban, hogy úgy érezte, hogy ezt meg kell osztania veletek, mi pedig örömmel helyt adunk neki: át is adjuk a szót Daninak egy „mesélős cipőtesztre” a tovább után 🙂

Osris NYC83 SHR vs. tél

Osris NYC83 SHR vs. tél

Régi álmom volt, hogy egyszer, télen majd egy olyan cipőt hordok, ami vízálló, meleg, direkt hóra, sárra, hidegre van kifejlesztve. Ez eddig a szezonig mindig meghiusúlt, mivel azokat a cipőket szerettem, amikben bicóztam, Osiris-t hordok, mert a GarageStore csapatában vagyok és mert őszintén nem vettem a fáradtságot, hogy elmenjek egy túraboltba és megvegyem az 50ezres, Vibram talpú, mittudomén milyen márkájú túracipőmet.

Ami idén másképp történt, hogy a raktárban éppen a szép új Pixel-eimet begyűjtve, kósza gondolattal magamhoz vettem egy szép, mattfekete szőrös belű NYC83-at. Nem vártam semmi extrát, szinte nem is gondoltam végig, hogy pontosan miért is kell nekem, hiszen még kb nyár volt novemberben, de elhoztam. Első körben motoroztam benne, olyan nulla fok környékén, ami önmagában felkeltette az érdeklődésemet, az akkor még egyáltalán nem pozícionált lábbelim iránt. Hazajöttem, megnéztem a neten, hogy mi is ez pontosan, ekkor világosodtam meg, hogy egy, az NYC83-nak olyan modelljét birtoklom (SHR), ami vízálló és csupán külsejében hasonlít nyári önmagára. Kicsit meg vizsgáltam és a snowboard cipőkben használt laminált anyagokra, impregnált anyagokra és egy túracipőkből merített nyelv kialakítással változtatták ezt az én téli cipőmmé.

Dani tapasztalatai az Osiris NYC83 SHR cipőről

Dani tapasztalatai az Osiris NYC83 SHR cipőről

Ez után ez a cipő elkísért Ausztriába, ahol, ha nem kellett a spot-ig elcsúszni, akkor akár szűzhóban fotózva is száraz és meleg maradt, aztán a Winterfesten, kissé ittasan Legó barátommal egy laza 1 órás mélyhó túrát is vállaltam, ahol bár nedv az bőven jutott bele felülről, így is meleg maradt, ezzel nem kedvezve a Neocitran és a Coldrex forgalmazóinak. Mint kiderült Eszteri Benedek is elégedett használója, csak ő a magasszárú verziójának, mig az enyém az úgy nevezett Mid, azaz félmagas verzió. (Ezt csak annyival egészíteném ki, hogy Szöcsi freesíelő barátunk is nagyon pozitívan nyilatkozott a cipőről a múltkori sneakerbox mini interjúban, ennyi rider nem tévedhet 😛 – Gergő)

Szóval van ez a cipő, ami valójában kiérdemelte ezt a kis beszámlót… egy olyan cipő, aminek a stílusával nem ütközik az izlésem, de funkcióját tekintve, egy igazi téli, utcai és útszéli cipő. Hegyi túrákra persze nem ajánlom, de egy komoly hideg telet, sok csapadékkal bármikor végig csinálhattok benne, max a sznóbi bakancs mellé a radiátorra kell lepihentetni éjszakára.

Osiris NYC83 - a téli kiadás

Osiris NYC83 – a téli kiadás

.

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 • Freebo szerint:

  Én egy NYC83 Golw-N-Dark boldog tulajdonosa vagyok:) Túl sok tapasztalatom nincs vele, mert csak pár hete van meg, de megszerettem. Mivel eleinte nekem sem nagyon tetszett, csak kellett egy cipő, amibe úgy belemegy a lúdtalpbetétem, hogy nem vágja haza a megjelenését, meg komfortos is marad tőle stb. Szóval, ha lúdtalpbetét, akkor is Osiris:D

 • asd szerint:

  Én a supra Tk-mat imádom de az osiris sem rossz!

 • _vivi_ szerint:

  NYC83 SLIM női változatáról is hasonlókat mondhatok. Egész télen egyszersem fáztam benne és a havat is bírja 🙂 Nagy kedvenc!

 • Bobafet szerint:

  Ez az a márka ami télen-nyáron megfelelő bár nem minden emberhez passzol legalábbis nekem olyan mintha valami bohóc lennék nekem a Supra az ami Best amugy én leginkább átmeneti időbe használtam az osirisemet.

×