Vans Waffle Cup – fából vaskarika?

Az első gördeszkás cipők kivétel nélkül vulkanizált (vulcanised) gumitalppal rendelkeztek, jópár évvel később bejöttek a varrott-ragasztott (cupsole) deszkás cipők és azóta mindkét típusnak megvannak a hívei, a vulc cipők keményebb, fapadosabb érzetét a deszka jobb irányíthatóságával kárpótolják, a cupsole talpak szerkezetéből adódó jobb ütéscsillapítása egyes deszkások szerint tompítja a kontrollt a deck felett. Minden deszkás márka folyamatosan keresi a deszkás cipők „szent grálját”, azaz a vulkanizált talp deszkaérzését és a cupsole talp ütődéscsillapítását megfelelően kombináló szerkezetet, például nemrég számoltunk be a Sole Technologies újításáról, az Emerica és Etnies STI Fusion cipőkről. A 2012-es tavaszi szezonra pedig itt van a Vans legfrissebb újítása a Vans Waffle Cup, mely szintén nem kevesebbet ígér, mint „mindkét világ legjavát”, azaz szuper tapadás és boardfeel, valamint a tartósság és védelem kombinációját. Részletek a tovább után!

Vans Stage 4 deszkás cipők Waffle Cup technológiával

Vans Stage 4 deszkás cipők Waffle Cup technológiával

A Vans Waffle Cup cipők felsőrészét először összevarrják, majd összeillesztik a kezeletlen belső gumitalppal, ráillesztik a csésze formájú külső járó és oldaltalpat (a cup/sole szó szerinti fordítása tulajdonképpen „csésze/talp”), rákerül az orr-részre a plusz védelem, majd az egész megy a sütőbe, ahol addig melegítik a a cipőt, amíg a kémiai folyamatokban össze nem olvadnak a felsőrész és a talp különféle elemei. Ettől  a videótól még okosabb lehetsz a témában:

Az új Waffle Cup talpszerkezet a Vans Stage 4 cipőben mutatkozik be, melyet 4 gördeszkással Chris Pfanner, Gilbert Crockett, Chima Ferguson és Andrew Allen közreműködésével terveztek meg. Chima és Andrew a fehér színű oldaltalp és a félcipő változat, Chris és Gilbert a természetes gumi színű oldaltalp és félmagas (mid) szár mellett tette le a voksát. Mind a négy változatnak közös jellemzője a teljesen letisztult design és praktikus anyaghasználat, ahogy a riderek fogalmaztak, egy egyszerű „deszkázási eszközt” akartak létrehozni.

Vans Stage 4 cipők - 4 rider - 4 változat

Vans Stage 4 cipők – 4 rider – 4 változat

Arról egyelőre nincs információnk, hogy a Stage 4 cipők mely típusai és mikortól lesznek kaphatók itthon, amint befut hozzánk az infó, ti is tudni fogtok róla!

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×