Skullcandy Uprock bemutató

A kiegészítők között az elmúlt években a fülhallgatók egyre nagyobb szerepet kapnak. Egy jól kiválasztott füles, mely színben harmonizál a cuccainkkal sokat dob a megjelenésünkön, de mindemellett nem szabad megfeledkeznünk, hogy a fülünk is a megfelelő minőséget kapja. A Skullcandy friss Uprock modellje tradíciók ötvözetéből született és igen jól kiszolgálja a kettős igényeket: mind a jó hangzást, mind a trendy megjelenést. A folytatásban történelem, technika és teszt.

Teszteltük a Skullcandy Uprock füleseit

Teszteltük a Skullcandy Uprock füleseit, katt a Továbbra

Az Uprock kifejezés a hip-hop, break kultúrából származik, ahol is a tánc, illetve párbaj szerves részét képezi. A forgások, freestyle és shuffle stílusok összességét takarja, melyeket még állva végez a táncos. Akárcsak az utcai táncoknál, a füles esetében is két pólusú a teljestímény, mivel a stílus mellett a technika is ugyanakkora hangsúllyal bír. Az Uprock összesen 8 féle színben kapható itthon, amiből most négy modellt vettünk szemügyre közelebbről. Kezdjük a megjelenéssel és az anyaghasználattal. Az Uprockból két változat létezik az egyik típus borításában és érintésben a gumira hasonlít és egy tompább hatást ad színben. Ebből a változatból élénkebb színek jöttek ki, mint a piros, babakék, fehér, citrom és tengerészkék modellek. A másik típus fényes borítású és éjfekete, fekete-zöld és fekete-kék kombóban kapható. Amit még a megjelenésnél mindenképpen kiemelnék azok a kábelek, mivel nagyjából fél milliméter laposak és szintén a gumis borítást kapták. Élőben nagyon mutatós ez a megoldás. Sokan jártunk már úgy, hogy közvetlenül a jack csatlakozónál tört meg a füles kábele és vált használhatatlanná. Az Uprock esetében ezt azzal oldották meg, hogy a kábel extra rugalmas anyagból készült és a csatlakozó is megerősítésre került, ahogy azt a galéria képein is láthatjátok. A végek természetesen aranyozottak, ami növeli a tartósságot.

Az itthoni Uprock választék négy gyöngyszeme

Az itthoni Uprock választék négy gyöngyszeme * Galériához katt a képre

Vékony, könnyed forma

Vékony, könnyed forma

A csatlakozók meg vannak erősítve, hogy a kábel még véletlenül se törjön meg

A csatlakozók meg vannak erősítve, hogy a kábel még véletlenül se törjön meg

 

Skullcandy

Skullcandy

dupla kék

dupla kék, matt és fényes borítással

a fehér-lila változat szintén a gumi hatású borítással

a fehér-lila változat szintén a gumi hatású borítással

Az Uprock nem rendelkezik basszus kiemeléssel, mint mondjuk a Skullcrusher modellek, azonban így is szépen adja a mélyebb hangokat. Fejhallgató révén nem olyan intenzív a hangzás, mint egy bedugós füles esetében, azonban így kényelmesebb a viselése és a hangzás is természetesebb. Normál hangerőnél is a külső zajok minimálisan voltak zavaróak. Otthoni zenehallgatásra és utcára is jó választás hangzás szempontjából, és mint tudjuk egy jó szín kombóban öltöztet is.

Természetesen a fejpántok is meg lettek szigorítva: szkreccselő medve mancs

Természetesen a fejpántok is meg lettek szigorítva: szkreccselő medve mancs

Mivel a Skullcandy komoly extrém kötődésekkel rendelkezik, így elvittük tesztelni mind hóra, mind pedig betonra, sőt még egy száraz wakeboard edzésre is ellátogatott velünk. A fejpánt igen jó tartást biztosít, így snowboardozás közben kellemes csalódás ért minket, mivel azt hittük, hogy az Icont ezen a terepen nem lehet megközelíteni. A nagyobb ugrások és forgások esetében javasoljuk a klasszik praktikát, tehát a fülesre húzzátok rá a szemüveget, így annak pántja fixen tartja majd a fejen. Krúzolásnál persze, ahogy jólesik.:)

A bringás vonalon a Skullcandy team egyik BMX banditája, Turányi Rómeó volt segítségünkre, az ő véleményét is kikértük az Uprockról. Rómeót a nemrég vele készült interjúnkban már kérdeztük, hogy milyen SKDY füleseket használ: ő felváltva használja most a Titant, az Agentet és az első szerzeményét egy G. I.-t, így ezek voltak az összehasonlítási alap számára. Rómeónak tetszett a design, a színek között a fehér volt a kedvence. A könnyű konstrukció előnyösnek tartja a BMX-nél, mert a forgatós-szállós trükkök közben nem repül le a fejedről, mint ahogy egy nehezebb füles tenné. Ezt a magunk részéről a snowboard vonalról is megerősíthetjük, egy nehezebb füles egy forgásnál, hirtelen mozdulatnál „tovább tudja vinni a fejed”. Romo a jó minőségű és tartósnak ígérkező vezetékezést is pozitívra értékelte. Természetesen a hangzást is megnéztük, hiszen a Rómeó a mély, tiszta és legfőképp a hangos basszusok rajongója 🙂 Végigpörgetve néhány számot a számítógépen és a zenelejátszóján az volt a véleménye, hogy mivel az Uprock kisebb teljesítményű azokhoz az „erőgépekhez” képest, amiket most használ, ezáltal a maximális kicsikarható hangerő is kisebb, ezért inkább azoknak ajánlja, akik nem szeretik, ha a fülesük teljesen elszigeteli őket, hanem a zene mellett a külvilág is jelen van.

Rómeó is szemre és fülrevételezte a Skullcandy Uprock fülest

Rómeó is szemre- és fülrevételezte a Skullcandy Uprock fülest

A sportok után egy vájt fülű véleményét is megkérdeztük, DJ Gyurex személyében, aki egyre jobban beleeszi magát az ország éjszakai életébe.

Emlékszem még mikor először mutattam neked az Icon modellt a Skullcandy palettáról és teljesen odáig voltál tőle, jelenleg milyen füleseket használsz utcán, munka közben?

Gyurex: Utcára egy régebbi Skullcandy Icont használok, teljesen fehér és a hangszóróknál kékre cserélt SC logós minta van bepattintva. Kényelmes, könnyű, jól szól és amikor csak jövök megyek vagy épp lazulok valahol akkor az ilyen zene hallgatáshoz kiválóan alkalmas. Itthon egy Skullcandy SK PRO-t használok, leginkább zenekészítéshez, illetve a felvett mixeket is ezzel szoktam még1x végig hallgatni mielőtt elküldöm rádióba vagy kiteszem a netre. Szeretem, mert elég jó hangzása van és mert nagyon kényelmesen pihen rá a fejre. Régen a fellépésekre is ezt vittem el, de aztán egy kisebb és könnyebb fejhallgatóra kellett cserélnem, mert nem bírta azt a vehemens viselkedést amit én a művészet gyakorlása közben művelek 🙂

Mennyire jönnek be az új Uprock fülesek?

Gyurex: Tetszenek és ennél a modellnél most inkább a színhasználatok jönnek be mintsem a dizájn. Finnyás vagyok ilyen szempontból, mert amíg engem a legbetegebb színkavalkáddal is meg lehet venni kilóra, addig 1-2 apró forma elem úgy el tud kedvetleníteni egy adott terméktől hogy csuda. Az Uprock-nál mondjuk nem erről van szó, de tény hogy volt már jobb formatervezett cucca is a Skullcandy-nek. Mondom ezt úgy, hogy nagyon adom a márka minden fajta féle cuccát és egyike vagyok a támogatott DJ-iknek. A hangzás teljesen rendben van! Amúgy maximálisan meg vagyok elégedve mind a fül/fejhallgatóikkal, mind a többi termékeikkel. Minden cuccuknál átjön a laza, mégis megkapó dizájnra való törekvés, és eddig nem volt olyan hogy valamelyik cuccomra ne kérdeztek volna rá, hogy honnan van.

A Skullcandy a parti scénában itthon is kezd beleerősíteni

A Skullcandy DJ Team party felelőse, Gyurex is kézbe vette az Uprockot

Reméljük sikerült egy átfogó képet adnunk a legújabb Uprock modellekről, melyeket itthon megtaláltok a Skullcandy webáruházában és a viszonteladóknál. A füleseket a Sneakerbox Snowcamp keretein belül tovább nyüstöljük majd és egy performansz videót is tervezünk forgatni az Uprockkal a középpontban.

 

vegi

Évek óta mint aktív részese és szemlélője követem a deszkás, illetve egyéb freestyle sportokat a magyar miliőben, illetve all over da globe.
×