Reef 2011 téli cipők és csizmák

Van egy márka a hazai kínálatban, amit szerintem túl kevesen ismernek. Nagy összegben fogadnék rá, hogy aki ismeri annak is két dolog jut eszébe először róla: 1. aktuális Miss Reef feneke, 2. papucsok. Való igaz, hogy nem lehet csukott szemmel elmenni a márka hátsói mellett, és az is igaz, hogy a Reef elsősorban a nyári kollekció papucsaival ismert és elismert, de most nézzük az eddig nyilvánvalóan méltatlanul háttérbe szorult téli kínálatot. A kezdőkép ellenére a cikk téli férfi és női cipőkről és csizmákról szól, tovább 🙂

Reef 2011-es téli kollekció

Reef 2011-es téli kollekció – szívmelengető képek ebben a szürke téli időben 😀

A Reef szlogenje „ridiculously comfortable” azaz nevetségesen kényelmes. Ez az egyik nagyon erős pontja a téli kollekciónak is, a másik pedig, hogy a deszkás-szörfös téli uborkaszezonra meleg, de mégis stílusos, és nem utolsósorban jó minőségű, szép cipőket tudtak csinálni.

A kollekció kicsi, de erős 🙂

Nézzük először a férfi modelleket, amelyek tulajdonképpen majdnem mind a Tradition modell változatai. A Tradition Mid két színben kapható – brown és black (barna és fekete); az alacsony Tradition Low csak barnában (brown). A Tradition elsősorban nagyon kényelmes – a felső kategóriás papucsokból ismert formázott EVA talp fut végig a cipő teljes hosszán. Fémmel megerősített sarkat kapott a cipő, hogy tartós legyen azoknak is, akik igazán lendületesen járnak, és a sarok belső párnázottsága jól fogja a lábat. A cipő felsőrésze kiváló minőségű bőrből van, és természetesen vízálló. Az érdekesség a cipő belsejében van, ugyanis a Reefes fiúk és lányok, hozzájárulván a bolygó védelméhez, 100%-ban újrafeldolgozott műanyag palackokból kreálták meg a puha bélést. A Tradition Mid 24.990, a Low 22.990 Ft-ért kapható.

Reef Tradition Mid és Low

Reef Tradition Mid és Low

A Stanley a „cruiser look” képviselője, laza és kényelmes, ugyanolyan EVA talpa van, mint amit fentebb már említettem. A fűzőt nem kötelező használni, slip-onként is funkcionál. A talpbetét kivehető és mosható, ami sok esetben előnyt jelent. A cipőbe bújva az első, ami érezhető a puha belseje, második a formázott és waxolt belső talprész, ami hosszú gyaloglásokra is alkalmassá teszi. A Stanley grey (szürke) színben kapható 15.990 Ft-ért.

Reef Stanley

Reef Stanley – cruiser look cipők srácoknak

Következzenek a női modellek, ahol szerény véleményem szerint a versenytársakhoz képest kiemelkedőt alkotott a Reef, mondom ezt megrögzött Vans-esként. Két csizma tartozik a kínálatba, az egyik az igazi tél közepén, a másik egy picit enyhébb időben ideális.

A Reef Storm a titkos fegyver, ha mindig mindenben fázik a lábad. Bebújós sziluett, felül 3 patenttal záródik, és szerencsére a Reef tervezői nem követték el azt a hibát, ami minden második bebújós csizmánál megvan – hogy nem lehet belebújni. A belseje végig gyapjú (szintetikus gyapjú, egyetlen birkának sem voltak álmatlan éjszakái miatta). Az egyetlen, amit vásárlás után tegyél meg, a vízálló spray használata, a hasított bőrre tökéletes, távol tartja a vizet és a koszt. A Storm black és tan színben kapható.

Reef Storm

Reef Storm – belebújos csizma csajoknak, amibe tényleg bele is tudsz bújni 🙂

Végezetül lássuk a Kenzie-t, ami számomra a legjobb találkozás volt a Reef kollekcióval, ilyen kötött csizmát, ilyen minőségben és kialakításban csak az Ugg-nál találtam eddig, messze, és horror pénzért. Ennél az anyagnál két nagyobb veszélyforrás van, az egyik, hogy nem tart semmit, és csak csoszogni lehet benne; a másik, hogy nagyon hamar kitágul, és szintén csak csoszogni lehet benne. Nos, mivel már egy ideje lakik nálam egy ilyen, megerősíthetem, hogy a Kenzie esetében egyik sem történt meg. Nagyon fullos cipőt raktak össze. A kötött felsőrész alatt végig fut egy puha alap, ezért a cipő tényleg meleg (vízálló mondjuk sose lesz, de sebaj), a rüszt és a sarok pedig pont ott fog, ahol kell. Lehajtva-felhajtva is jól néz ki. Szürke (grey) és fekete (black) színekben találod meg.

Reef Kenzie

Reef Kenzie – kötött csizmák, csajoknak

A Storm 27.990, a Kenzie 24.990 Ft, ami alapvetően nem olcsó, de az összes Reef modellre igaz, hogy minőségi, jól összerakott cipőt kapsz a pénzedért, ami – ha egy kicsit vigyázol is rá – hosszú ideig meglesz.

A Reef cipőkhöz például  a The Lab-ben, a Speed Westend-ben és az új Cockstar üzletben juthatsz hozzá.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×