Forum Snowboards 2012 fiú/lány bakancsszemle

Már némi havat is láthattunk idehaza és bár egy melegebb decembernek nézünk elébe, azért a havas sportok mindenki fejében egyre hangosabban motoszkálnak. A hazai snowboard szezon a Reopening partival már hivatalosan is kezdetét vette, és a téli hónapokban mi is kiemelt figyelemmel fogjuk kísérni a hazai és külföldi eseményeket. Ennek első állomásaként a Burton nagytesóhoz tartozó Forum Snowboards bakancsait vesszük górcső alá, hogy mit is tudnak, illetve milyen színekben kaphatóak. A Forum jelenlegi csapatában olyan nevek mozognak, mint Andreas Wiig és Pat Moore, vagy a legendás Peter Line, akinek a nevéhez fűződnek többek között az első corked forgások. A folytatásban 3 női és 5 férfi bakancsot mutatunk be a Forum idei palettájáról, melyek itthon is megvásárolhatóak.

Forró hangulat a jég birodalmából

Forró hangulat a jég birodalmából

Kezdjük is a szemlét a csajoknak szánt bakikkal, hölgyek hegyre fel! A Bebop a Forum beugró női bakancsa, mely 29.900,- forintos árával nem vágja haza a pénztárcánkat. Az Origin külső rész könnyű és rugalmas, míg a belső cipő és a Level1 footbed a kényelmet biztosítja, így a fájdalmak helyett az új trükkökre lehet koncentrálni. A modell 2 féle színben jött ki idén, melyből a vagányabbik fehér/kék változatot lehet itthon is megkapni, ami kellően csajos és vonzza a tekinteteket a havon.

Az itthon is kapható női Bebop és Glove modellek

Az itthon is kapható női Bebop és Glove modellek

A Glove ugyanazt a kényelmet nyújtja, mint a férfi felső kategóriás bakik, de a hölgyek igényeire szabva. Az itthon megvásárolható modellen az igényes fekete felső részt funky rózsaszín belső cipő és logó dobja fel. A Glove esetében a Forum saját fejlesztésű Tweaker technológiája biztosítja a kényelmet. Rugalmasság és mobilitás, hogy otthonosan mozoghass a parkban, melyet a rugalmas boka és lábszár betétek biztosítanak. A sarok és az orr részen pedig masszívabb a tartás, ami az érkezéseknél segít a stabilitás megőrzésében. Az ütődés elnyelő talpbetét emellett egész napra kényelmet biztosít a lábaknak. A bakancs külső talpa GoodVibes gél betétekkel van tuningolva, melyek tovább növelik a komfortot és jobb kontrollt biztosítanak rider és deszkája között. Még felsorolni is hosszú volt, mennyi cuccot pakoltak a Glove-ba, melyhez 49.900,- forintos ár tartozik.

Utolsó női modellünk a Mist, mely már SpeedZone fűzőrendszerrel gondoskodik a szorosság finomhangolásáról és a gyors befűzésről. A gyors-fűzős rendszert mindig jó szívvel ajánlom, mivel nekem nagyon bevált és hosszú évek óta használom. Bár a nagy öregek a sima fűzős konstrukciókra esküsznek, de az átlag ridert szerintem tökéletesen kiszolgálja a SpeedZone által adott tartás és jóval meggyorsítja az elkészülést.  A belső cipő puhaságával tehermentesíti a lábat a nyomópontokon és biztosítja a kényelmet egész szezonra. A modell három színben kapható itthon, melyek igen változatosak, így nem a színek szűkítik majd be a választást.

Mist szilva, fehér és fekete árnyalatokban

Mist szilva, fehér és fekete árnyalatokban

A női vonalat kivégezve térjünk is át a park ragadozók harcmezejére. A Fastplant a Forum beugró férfi bakancsa, mely minden kezdő szetthez jó választás. A Level1 talpbetét komfortos meneteket biztosít egész napra, míg az Origin külső talp ütődés elnyelő technológiája mentesíti a lábat a felesleges terheléstől. Korrekt áron egész szezonban megbízható bakancs és a fekete szín klasszikus megjelenést ad. Nem utolsó szempont az sem, hogy kevésbé koszolódik, mint a világos változatok.

Szemlénk következő modellje, a Musket már Tweaker technológiával készült és olívazöld színben 39.900,-as áron kerül ki a polcokra itthon. Rugalmasság és irányíthatóság, ami könnyű súllyal és kényelmes belsővel párosul. A Tweaker a mozgások utolsó fázisában is nagy segítséget nyújthat és  egy rugalmas bakancsban nagyobb a játéktér. Jobban rádőlhetünk a pressekre, anélkül, hogy a baki elszorítsa a bokát, vagy a sípcsontot. Ehhez persze el kell jutni egy biztos szintre, de akkor érezhetővé válik a különbség. A korábban említett SpeedZone gyorsfűzős rendszer segítségével lazíthatsz és húzhatsz a Musket tartásán, ahogy azt az aktuális kedved és célod megkívánja. A gyorsabb, alpinosabb meneteknél például fullosra meg lehet húzni a bakancsot.

Forum Fastplant és Musket bakik a hazai palettáról

Forum Fastplant és Musket bakik a hazai palettáról

Az Antenna nagyjából a Mist megfelelője a férfi vonalon. Nem csak a legkönnyebb gyorsfűzős rendszerrel ellátott park cipő a Forum kínálatából, hanem ugyanakkor komfortos is, amit a belső cipő és a könnyű és rugalmas Origin külső talpak biztosítanak. Forever Fit konstrukció, hogy egész szezonban, megmaradjon a kényelem és ne veszítse el se a bakancs, se a betét a tartását. Ezt a szintű tartósságot többek között a felesleges anyagok csökkentésével tudták elérni, így például a bakancsok mérete is kisebb lett egy teljes számmal a tavalyi szezon megegyező modelljével szemben.

Antenna bakancsok három színben: black n' blue, that's white és bloodshed

Antenna bakancsok három színben: black n’ blue, that’s white és bloodshed

A felső kategóriás Tramp modellre a Tweaker technológiának köszönhetően szintén jellemző a Musketnél említett flexibilitás. Az ütődés elnyelő és puha talpbetét egész napra kényelmet biztosít. A GoodVibes gél betétes külső talpak itt is növelik a komfortot és a kontrollt a rider és a deszka között. A Tramp jó választás azoknak, akik nem csak hirtelen felindulásból állnak deszkára és hosszú távra választanak maguknak bakancsot. Az ára ehhez mérten 44.900,- forint és két féle ütős színben kapható Magyarországon, melyek a Forum és Swap Team fantázianeveket kapták.

Két spirább színben kapható a Tramp

Két spirább színben kapható a Tramp

Szemlénk utolsó szereplője a technika nagymestere, minden jóval felvértezve, és egyben a legkomolyabb itthon is kapható bakancs a Forum palettájáról. A Booter természetesen Speed Zone fűző rendszerrel van ellátva és a Tweaker technológia sem hiányozhat belőle. A bakancs az olyan lényeges helyeken, mint a boka és a sípcsont középső része együtt mozog a lábbal, de mindeközben nem veszíti el a tartását. A Good Vibes külső talpak két helyen is FGel párnát tartalmaznak, melyek segítik a puha érkezést és tehermentesítik a lábat. Itthon 49.900,- forintért kapható a modell.

A Forum hazai top bakancsa a Booter

A Forum hazai top bakancsa a Booter

 A fenti bakancsokat itthon a Procrossban tudjátok megvásárolni, infóink szerint érkezett minden darabból bőven, így a méretekkel se lehet gond. Az üzlet pont a 4-6-os villamos Széna téri vagy Mechwart ligeti megállója között van félúton, de a 2-es (piros) metró moszkva téri állomásától is csak egy lightos séta. Hétfőtől vasárnapig 10 és 19 óra között ott találod a srácokat, tehát az ünnepek előtt a hét minden napján nyitva vannak. A cuccok természetesen online is elérhetőek a webshopban.

Finishként nézzétek meg az idei Forum mozi trailerét, amit a Sneakerbox Snowtáborban is vetítünk majd;)

vegi

Évek óta mint aktív részese és szemlélője követem a deszkás, illetve egyéb freestyle sportokat a magyar miliőben, illetve all over da globe.
×