Ákos betesztelte a Lotek Skavenger cipőt

Néhány hete olvashattátok a sneakerbox.hu-n a Lotek BMX-es cipők 2011 tavaszi-nyári cipőszemléjét, melyben az itthon is megkapható modellekből szemezgettünk. A Velvárttal közös nyereményjátékunkban Ákos nyerte meg a lehetőséget, hogy válasszon egy cipőt a friss modellek közül, így került egy pár Lotek Skavenger a lábára és azóta teszteli ezt a súzt. Most itt az ideje, hogy megossza a cipővel kapcsolatos tapasztalatait mindannyiunkkal, tovább!

Ákos betesztelte a Lotek Skavenger BMX-es cipőt

Ákos betesztelte a Lotek Skavenger BMX-es cipőt

Mutasd be magad egy kicsit!
Kostka Ákos vagyok, 21 éves, Telkin lakok, Budapest mellett. Kb. 5 éve bmxezek, kezdetben csak street, utóbbi időkben park stílusban is. Azért bmx-ezek, mert minden gondomról meg tudok feledkezni bicózás közbe, szeretem a kihívásokat és nagyon jó érzés ha beadok egy új trükköt.

Mostanában milyen cipőid voltak?
Amikor elkezdtem bmx-ezni, egy Adio Viva Bam cipőt használtam. Nagyon jól bírta a strapát, nem szakadt, nem kopott, bár a talpa nem tapadt igazán. Amikor végül megadta magát, egy Lotek Denim cipőre esett a választásom. Nagyon meg voltam elégedve vele, jól tapadt a talpa, nem nyomott sehol, footjam-eknél nem csípődtek be lábujjaim. Meg is lett foltozva párszor, aztán mikor már teljesen használhatatlan lett,  kölcsön kaptam egy DC cipőt. Pár hónapig használtam de nekem iszonyú kényelmetlen volt. Tavaly szeptemberben vettem egy Nike 6.0 Air Morgan Mid cipőt. Eddig ezt tartottam a leginkább bmx-ezéshaz használható cipőmnek, nem nyom sehol, de jól fogja a bokád. Egy egész napos bicózás után se fáj benne a lábam. A talpa is jól tapad és jól felfogja a teli talpra landolások ütőerejét. És ugye most van a Lotek Skavenger, amit nyertem, ezt felváltva használom a 6.0-ával.

Ákos korábbi cipői: Adio, Lotek, Nike 6.0

Ákos korábbi cipői: Adio, Lotek, Nike 6.0

Mik voltak a tapasztalataid ezzel a Lotek Skavenger cipővel?
Majdnem minden nap rajtam volt, suliba és bulizni is ebbe jártam. Bicózáshoz akkor használtam, ha olyan trükköt gyakoroltam ami nem veszélyes a boka beütésekre, mert ez egy félcipő. A talpa brutálisan jól tapadt, még a teljesen elkopott fém pedálomról se csúszott le a lábam. Közben váltottam műanyag pedálra, ahhoz meg nem hogy tapad, szinte vonzzák egymást. És nem csak a pedálhoz, de a gumihoz is jól tapad, nagyon jól lehet vele footjames trükköket adni. Az ütődéseket jól csillapítja, a talpbetét és maga a talp rész is alkalmas bmx-ezésre. A talpon kopást, kimaródást még nem tapasztaltam.

Első benyomásom mikor kivettem a dobozból az volt, hogy „hú de szép!” 🙂 A felső rész nagyon szép, letisztult, egy színű, nincsenek rajta csicsás minták, márkajelzések. Egyszerre elegáns és sportos. Teljesen egyszerű felsőrésze van, ahogy ezt már megszokhattuk a Lotektől. Nagyon szívesen hordom. Egyrészt mert nagyon jól néz ki és kényelmes, másrészt nem egy tucatcipő, az elmúlt hónapban szerencsére egy olyan mondat se hagyta el a számat, hogy: „Basszus, ennek a srácnak ugyanolyan cipője van, mint nekem..” Kicsit tartottam tőle, hogy nagyon alacsony lesz a szára és a bokámnak nem fog tetszeni. Pár napba telt, hogy betörjem és hogy ne nyomja a lábujjam. Ez szerencsére pár nap alatt elmúlt és és kényelmessé vált, és a bokám se mozgott benne.

Lotek Brooklyn x Skavenger BMX-es cipő

Lotek Brooklyn x Skavenger BMX-es cipő

Mennyire passzol a cipő a te biciklizési stílusodhoz?
Fék nélkül bmxezek, így a cipőim talpa gyorsabban kopik, mint a fékeseknek, ráadásul a footjam-es trükköket is imádom, de azért próbálok minél kevesebbet fékezni cipővel. Eddig legtöbbször utcán bicikliztem, de októberben épült egy kis (és nagyon csúszós 🙁 skatepark a faluban ahol lakok, és azóta ott bicózok. Összességében passzol a biciklizési stílusomhoz ez a cipő (három fő igényemet kielégíti: tapadjon, kényelmes legyen és jól nézzen ki) Szóval tetszik, bár most télen nagyon megtetszettek a magasabb szárú cipők bmxezéshez, de a közepes szárú 6.0-val felváltva használva pont okés. Szeretem, ha tiszták a cipőim, nem jellemző hogy sárosak vagy porosak szoktak lenni. A cipőfűzőt annyira szoktam meghúzni, hogy fogja a lábam, de azért ne szorítson.

Ákos a Lotek Skavenger cipőben bicózik

Ákos a Lotek Skavenger cipőben bicózik (Katt a nagyításhoz!)

Általában hogy “teszed tönkre” a cipőidet?
Próbálok mindig vigyázni a cipőimre, ennél fogva elég sokáig szoktáig tudok hordani egy cipőt. A közelben lakik is egy öreg cipész aki olcsón, de nagyon jól dolgozik. Hozzá szoktam vinni a cipőimet, ha szakadásnak indulnak. De elkerülhetetlen a rongálódás, kopás: általában a talp szokott kilyukadni, elvállni a felsőrésztől a cipő orránál.

Összehasonlítva ezt a cipőt valamelyik korábbi cipőddel, amit hordtál, mi a véleményed?
A Nike 6.0 Air Morgan Mid cipőmnél jobban tapad a talpa, de – mivel ez a Lotek Skavenger egy félcipő – a bokát kevésbé védi, tartja. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy meddig fogja bírni ez a Lotek cipőm!

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×