2011 tavaszi Lotek BMX-es cipők

A Lotek BMX-es cipőmárkával folytatódik tavaszi cipőszemlénk: kiválogattuk a leginkább bejövős modelleket a 2011 tavaszán-nyarán itthon is kapható felhozatalból. Chase, Shreddie, Brooklyn Skavenger és Locash – képek, videók, részletes infók a cipők technikai tudásáról és itthoni lelőhelyéről a tovább után!

Válogatás az itthon is kapható Lotek BMX-es cipőkből (2011 tavasz-nyár)

Válogatás az itthon is kapható Lotek BMX-es cipőkből (2011 tavasz-nyár)

A Lotek márkát Rich Hirsh alapította még 2004-ben és immáron 7 éve igyekeztek új formákat és designt meghonosítani a BMX-es cipők világában. A Loteknél nem deszkás cipőket alakítgattak, hanem az alapoktól igyekeztek a BMX-ezés igényeinek megfelelő modelleket tervezni és gyártani. Látszik, hogy nem annyira a csicsás design a cél, a Lotek cipőkre inkább a masszív felépítés és a visszafogott alapszínek (fekete-fehér-szürke) a jellemzők.

A Lotek történetének elmúlt hat évben számos olyan rider megfordult már a csapatban, aki napjaink élvonalába tartozik.  Mike Aitken, Eddie Cleveland, Jason Enns, Mike Hoder és Justin Inman pedig máig a cég pro csapatatát erősíti és egytől egyig saját signature modelljük van, de például Chase Dehart és Dakota Roche is Lotek-ben kezdte a pályafutását.

 

A Chase a Lotek egyik legjobban fogyó modellje. Ezen a tavaszon 15 990 Ft-ért és kétféle változatban kaphatod meg Magyarországon, fekete-fehér (Black/White) és a  TCU fekete-piros-szürke (Black/Red/Grey) színkombóban, amit a TheComeUpbmx.net bloggal közösen találtak ki. Ez utóbbi változat talpbetétéről az egyik TCU blogger Tony kövér, fehér macskájának (dél-budai patakmenti bicós tájszólásban fotket) képe bámul vissza rád 🙂

A Chase még a félcipő kategória, de már majdnem „mid” magasságú a szára. A fehér változat felsőrésze szintetikus bőrből, a TCU-é pedig hasított bőrből készült, ami viszont közös, hogy a kevésbé igénybe vett részeken perforálták a jobb szellőzés érdekében, azokon a helyeken pedig, ahol nagyobb esély van a pedállal vagy a vázzal való találkozásra, plusz réteget varrtak. A cipő vaskos varrott-ragasztott, cupsole szerkezetű, klasszik Lotek talppal rendelkezik, melynek külső részét 400 NBS kopásállósági szintű gumi borítja, belül pedig EVA ütődéscsillapító réteg van benne. Ez a cipő úgy látom inkább a dirtös, szállós-parkos trappolásra lett felkészítve.

A két 2011 tavaszán itthon is kapható Lotek Chase színkombók a fekete-fehér és a TCU

A 2011 tavaszán itthon is kapható Lotek Chase színkombók: fekete-fehér és a TCU

Eddie Cleveland signature cipője, a Lotek Shreddie inkább streetes arcokat célozza meg. A cipőt klasszikus kinézetű „fehér, fekete csíkkal” vulkanizált gumitalpra építették, ebben nem lesz nehéz kitapogatnod, hogy hol van a pedál vagy a kerék 😛 A közepes szárú (mid) cipő action leather, azaz tartósabb bőr felsőrésszel készül. Az ódszkúl vulc talp nem jár együtt az ódszkúl vékonyított kivitellel: a bokád védelme érdekében nem spóroltak a párnázással.

Itthon a 2011-es tavaszon-nyáron a fekete (Black) Shreddie lesz kapható, 15 990 jó magyar forintért. Most kivételesen kép helyett videót kaptok a cipőről 🙂

Ez az új Brooklyn színkombó a Skavenger bicóalkatrész márkával együttműködésben készült. A fehér színű, vastag Lotek cupsole talpra egy jó szerintem egy nagyon stílusos, tökfekete, tartósabb (action leather) bőrből készült felsőrész került, melyet a  piros belső részek jól kiegészítenek. A sarokrészt és a talpbetétet Skavenger felirat díszíti. Ezt is meg tudod venni Magyarországon és ezt is 15 990 Ft-ért 🙂

Lotek Brooklyn x Skavenger BMX-es cipő

Lotek Brooklyn x Skavenger BMX-es cipő

A Lotek Locash Slim egy kívül-belül oldszkúl cipő, leginkább a Vans-ek hőskorának stílusára emlékeztet. Klasszikus kinézetű vulkanizált, halszálka mintázatú gumitalp, minimális bélés: ez a könnyű (nyári) cipő kellemes, laza viselet lesz, de nagyon sok  védelmet ne várj tőle 🙂 A fekete, hasított bőr felsőrészt fehér varrásokkal, szellőzőkkel és díszítő csíkkal dobták fel. Nevéhez híven nem kell túl mélyen nyúlni a zsebedbe, ha egy Locash-re vágysz, egy pár már 13 990 Ft-ért a tied lehet.

Lotek Locash

Lotek Locash

A Lotek cipőket megtalálod a Velvart Wesselényi utcai BMX-es részében és persze a webshopjukban is.

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×