Supra rendelés netről – megbízható külföldi webshopok

„Supra rendelés külföldről” mini-sorozatunk folytatásában lássunk néhány nagy és megbízható külföldi webshopot, ahonnan biztonsággal tudsz Supra cipőt rendelni. Először néhány általános tanácsot gyűjtöttünk össze, hogy mire érdemes figyelni a külföldi netes rendelésnél, aztán pedig három USA és egy angliai webshopot veszünk górcső alá. Tovább!

Külföldi Supra webshopok - nagyok és megbízhatók

Külföldi Supra webshopok – nagyok és megbízhatók

A Supra cipők már jó ideje Magyarországon is beszerezhetők, de sajnos nem érkezik minden színből és modellből, így könnyen meglehet, hogy az a Supra, amibe beleszerettél nálunk nem kapható, vagy a szezon végére már nem marad a méretedben. De semmi gond, a neten még simán lehet egy második dobásod, hogy megvehesd a kinézett Suprát – sőt még olyan megeshet, hogy olcsóbban jössz ki, mintha itthon vennéd meg.

Tippek Supra rendeléshez külföldi webshopból

Sorozatunk első részében arról volt szó, hogyan szúrhatod ki a hamisítványokat, és az azokat árusító webshopokat. Ha megtaláltad álmaid cipőjét, és megvan a megbízható webshop, akkor fusd át ezt a kis ellenőrző listát és kapj elő egy számológépet is, hogy mi a teljes költsége annak, hogy megérkezzen hozzád az áhított Supra modell 🙂

1) Először is ellenőrizd, hogy az adott webshopból szállítanak-e Magyarországra. Ezt általában a súgóban találhatod meg (International Shipping, Where We Ship). Szerencsére egyre több helyen virít ott a Hungary a listában, de ha nem szerepelne ott kis hazánk, akkor még mindig írhatsz egy e-mailt és megtudakolhatod, hogy nem-e figyelmetlenségből maradtunk ki… Erről többet is olvashatsz egy korábbi írásunkban.

2) Van-e olyan fizetőeszközöd, amivel ki tudod egyenlíteni a vételárat, pl. PayPal számla, internetes vásárlásra is alkalmas bankkártya? PayPal számlát csinálni igényel némi időbefektetést (de ez rendben is van, hiszen a pénz nem játék 🙂 de ha egyszer már megvan néhány kattintással tudsz fizetni rengeteg webshopban! Egyre több itthon kiadott bankkártya is alkalmas netes vásárlásra is. Ha más bankkártyájával fizetnél (nyilván a kártyabirtokos tudtával és engedélyével 🙂 akkor figyeljetek arra, hogy inkább az ő nevére és címére küldessétek az árut, mert lehet, hogy a webshop visszaélést gyanítana, hogy a megrendelő neve és címe nem egyezik meg a kártyabirtokoséval. Ez minimum egy visszaellenőrzés e-mailen vagy akár telefonon, de akár az egész megrendelést érvényteleníthetik. Az internetes fizetéssel kapcsolatos tippekről is készült már korábban egy pöpec kis összefoglalónk, ezt itt olvashatod el.

3) Mi lesz a végösszeg? Az USA-ban gyakran hirdetik, hogy ingyenes a szállítás (free shipping). Fontos, hogy ez ránk 99,9% százalékban nem vonatkozik 🙂 Tehát nézz utána, hogy mennyiért szállítják ide a cipőt: ha lehet választani, akkor a USPS (Amerikai Posta) általában a legolcsóbb megoldás, a futárcégek (FedEx, UPS, DHL, stb.) drágábbak, de megbízhatóbbak is. Ha kérsz biztosítást, akkor az plusz költség. És hát nem feledkezhetünk el a vámról és az ÁFA-ról, amit vagy megúszol vagy nem 🙂 A szállítási módokról és a vámfizetésről (vagy nemfizetésről) korábban szintén írtunk már részletesen.

Ha minden pipa, akkor irány a rendelés 🙂 Ha már rendeltél és van valamilyen tipped, ajánlanál egy webshopot, akkor tedd meg a hozzászólásoknál!

Supra webshop tippek

Factory413

A Factory 413 Chad Muska és Angel Cabada közös üzlete, a Supra cipők és a Kr3w ruhák fő lelőhelyei Los Angelesben. Számos limitált modell csak itt kapható és én úgy láttam, hogy a legnagyobb választékot is itt lehet találni. A jó hír, hogy szállítanak Magyarországra is, tehát ha valami egyedire vágysz, akkor a legjobb helyen jársz. Arra azonban készülj fel, hogy az egyediséghez a zsebedbe kell nyúlni: az itthoni kedvenc modellek átlagban 120-160 dollárba kerülnek, bár vannak akciók is, amik 100 dollár alattiak. Ha csak a cipők árát nézzük, akkor olcsóbbak, mint itthon, de erre még jön a szállítási költség, mely két cipőig 85 dollár. MasterCard és Visa kártyáddal is fizethetsz, és az infók szerint a Fedex 2-3 hét alatt meg is hozza. Minden csomaghoz jár a biztosítás is és a csomagkövetés (tracking code), amivel meglepő részletességgel követheted egy website-on, hogy éppen merre jár.  A kiszállítási feltételek között külön ki van emelve, hogy nem trükköznek és írják rá, hogy „ajándék”, viszont értékként a cipő nagyker árát tüntetik fel a csomagon – ez legális, és ha itthon vámeljárás alá vonják a küldeményed, akkor csak ezután kell ÁFA-t és vámot fizetned. A Factory413 aktuális választékát itt nézheted meg.

Factory 413 Supra és Kr3w webshop

Factory 413 Supra és Kr3w webshop

.

Tactics

A tactics.com az USA egyik legnagyobb freestyle sporteszköz és ruházati webáruháza és már 13 éves múltra tekintenek vissza. A központjuk Oregonban van, egy órára nyugatra az óceán partjától és egy órára keletre snowboardozásra alkalmas hegyvidéktől 🙂 A választékukban a legújabb darabok mellett találni korábbi szezonokból származó Supra cipőket is, amiket szépen le is akcióznak – itt már esélyes, hogy szállítással együtt is pluszban jöhetsz ki az itthoni árakhoz képest (nem beleszámítva persze a Damoklész kardjaként lebegő vám és áfafizetést) A perkálást internetes fizetésre is alkalmas MasterCard vagy Visa kártyáddal intézheted. A Tactics.com is szállít Magyarországra, mindjárt kétféle szállítási lehetőség is van: az olcsóbb a USPS (Amerikai Posta), mely 5-10 nap alatt érkezik meg, vagy a UPS futárszolgálat, aminél elvileg 2-3 nap szállítással kell számítani. A pontos díjakról nem találtam infót, rendelés előtt érdemes megkérdezni az ügyfélszolgálatot, de tapasztalatok alapján egy pár cipő esetén a USPS kb. 40-50 dollár lehet, a UPS meg olyan 70-80 dollár. A tactics.com Supra választékához kattints ide.

tactics.com - Itt is érdemes körülnézni Supra ügyben

tactics.com – Itt is érdemes körülnézni Supra ügyben

.

CCS

A CCS webshop a Foot Lockerrel közös tulajdoni körbe tartozik, és a forgalmazott márkák impozáns listája mellett hasonlóan tiszteletre méltó szponzorált csapatuk van, aminek tagja pl. Ryan Shekler, Arto Saari, Mark Appleyard vagy Ryan Smith. Supra választékuk elég durva, vannak olyan modellek, amiket csak itt kaphatsz meg. A legújabb modellektől a kellemesen akciós darabokig van minden – érdemes átböngészni a választékot. Egyikőtök hozzászólásában olvastuk, ahogy már rendelt tőlük és teljesen elégedett volt. A CSS is szállít hazánkba, ha jól értem, itt a rendelés értékétől függ a szállítási költség, ami a rendelés értékének 25%-a, de minimum 32,99 USD. 30 napot adnak maguknak, hogy megérkezzen hozzád a csomi, de szerintem átlagban ennél hamarabb fut be. Fizetés itt is MasterCard, Visa illetve AmEx kártyával történhet. A CCS Supra választékához katt ide!

CCS.com webshop - itt is érdemes böngészni

CCS.com webshop – itt is érdemes böngészni

.

Crooked Tongues

A Crooked Tongues egy neves londoni sneaker webshop. Az európai webshopokban általában magasabb árakkal találkozni az USA-val összehasonlítva, de megvan az ez előny, hogy olcsóbb a szállítás hozzánk (a Crooked Tongues-ből négy pár cipőig 9 angol font) és mivel az EU területén belül történik a tranzakció, semmilyen további vámfizetési vagy ÁFA-fizetési kötelezettséged nincs. A webshop ügyfélszolgálati oldalán külön kiemelik, hogy több mint 10 éves tapasztalattal rendelkeznek a nemzetközi kiküldésben, ami nem egy rossz szám 🙂 MasterCard, Visa és Amex kártya mellett PayPal-lel is lehet fizetni, ami nagy előny, amióta a PayPal számládra simán rá is utalhatsz pénzt, így az internetes vásárlásra alkalmas kártya már nem feltétel a rendeléshez…

A cipő kiválasztásánál figyelj, hogy UK méreteket adnak meg! Ez nagyon hasonló a US méretezéshez, de fél számmal mindig kisebb: pl. EUR 42 = US 8.5 = UK 8. Ja és azt is tartsd észben, hogy a US és UK méreteknél külön van női és férfi mérettábla. Ezzel a kalkulátorral fiúk itt válthatják át a lábméretüket, a lányok pedig itt. Az általunk megszokott számozást az „Europe” felirat alá kell beírni.

A Crooked Tongues Supra választékát itt nézheted meg.

Crooked Tongues - angliai webshop, az európán belüli szállítás előnyeivel

Crooked Tongues – angliai webshop, az európán belüli szállítás előnyeivel

.

A fenti infók a cikk írásának idején (2011 március) voltak érvényesek és ahogy telik-múlik az idő, a feltételek változhatnak, és mivel nem rendelünk naponta Supra cipőt ezekről a helyekről, nem tudjuk frissíteni 🙂 A rendelés előtt mindig olvasd el az adott webshop rendelési és szállítási feltételeit és ha valami kérdésed van, akkor a rendelés előtt tedd fel az ügyfélszolgálatnak. Ha nem vagy acélos angolból, akkor kérd valaki segítségét, mert itt nem érdemes tippelni, hogy mi lehet odaírva 😉 Tőlünk is kérdezhettek általános dolgokat – konkrét kérdésekre meg úgyis az adott webshop tud csak válaszolni.

Szívesen vennénk, hogy ha rendeltek, akkor megosztanátok a tapasztalataitokat a hozzászólásokban a többiekkel, mennyiért és hol sikerült cipőt lőni, mennyi idő alatt hozták ki, mennyi volt a végösszeg, ilyesmi 🙂 Meg ha ezeken kívül van egy tuti tippetek-trükkötök-praktikátok, azt se tartsátok magatokban 🙂

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×