Év eleji felhozatal a Nike 6.0 Mogan cipőkből

Itt az év első Nike 6.0 cipőket bemutató cikke, mégpedig a mostanra igen népessé vált Mogan család legújabb tagjainak bemutatásával – ezek a cipők érkeztek-érkeznek meg 2011 február végéig Magyarországra. Az összes új szín srácoknak és csajoknak a tovább után!

Nike 6.0 2011 tavaszi Mogan cipők srácoknak és csajoknak

Nike 6.0 2011 tavaszi Mogan cipők srácoknak és csajoknak

Először is nézzük meg, hogy kell értelmezni a hatpontnullás cipők kilométer hosszú nevét, pl. a Nike 6.0 Zoom Mogan 2 Mid-et 🙂 A Nike elég egyértelmű (de még ha a ride.hu-t belevesszük, akkor is max. kettő 🙂 , a 6.0 sem igényel sok magyarázatot, innen lesz érdekes: általában ezután jön a cipőbe pakolt légbetét típusa (a legtöbbször Air vagy Zoom), majd a cipő modellneve és esetleg, hogy hányadik generáció (jelen esetben a Mogan 2). Ez még kiegészülhet a szár magasságával (ha nincs semmi odaírva, az általában félcipő, a Mid jelenti a középmagas szárat, a High a magas szárú cipőket).

Ezzel a tudással felvértezve lássuk először, hogy közös kedvencünkből, a Mogan Mid cipőkből milyen színek érkeznek idén tavaszra.

Azzal együtt, hogy tavalyi megjelenésük óta sokan beszerezték az új generációs Mogan Mid 2-es cipőt, a sima, „egyes” Mogan Mid változatlanul népszerű, főleg a BMX-es arcok körében. Nekem is nagyon bejön a kicsit oldszkúlosabb „egyes”, és a technikai tudására sem lehet panasz: a plusz-mínuszos talpmintázat jól akad a pedálba, a talp teljes hosszán végighúzódó Phylon középtalp nemcsak mászkálásra igen kényelmes, de ütődéscsillapítást is nyújt, és – bár én sosem szoktam –  alaposan be lehet kötni és rögzíteni a bokát a tépőzárral.

A srácok most tavasszal a „mindenhez felvehető” fekete-fehér (Black/White) és a feketét lilával kicsit megbolondító Black/Varsity Purple színekből, a csajok (meg persze Dani és Norba) pedig az elszállt nevű fekete/úszómedencekék-elektrocseresznye/fehér (Black/Chlorine Blue-Voltage Cherry/White) és a fekete/fehér/halványlila (Black/White/Light Brt Violet) színekből választhatnak, 21.990 Ft-ért.

Nike Mogan Mid 1 cipők - 2011 tavaszi választék fiúknak, lányoknak

Nike Mogan Mid 1 cipők – 2011 tavaszi választék fiúknak, lányoknak

És akkor lássuk az előbb emlegetett második generációt, a Mogan Mid 2-t. A cipőt alaposan átdolgozták: a talpban az Air légbetétet a modernebb és extrém sportokra alkalmasabb Zoom légbetétre cserélték, a járótalp mintázatát pedig heringszálkásra változtatták. A felsőrészen a végrehajtott számos fejlesztés mellett a kinézetet is átszabták. A legnagyobb változás a bokarészen volt:  az „egyes” Mogan jellegzetesen tömzsi szárának védelmét egy “bokapárnácskával” helyettesítették, ez és a tépőzár egy rugalmas anyaggal kapcsolódnak a cipő többi részéhez – így a bokád szabadabban tud mozogni, de a védelemről sem kell lemondanod.

Nyáron készült interjúnk végén megkértem Farit, hogy hasonlítsa össze a Mogan 1-es és 2-es cipőjét, olvasd el!

Ebben az év eleji adagban szintén két szín jön a fiúknak a Mogan Mid 2-ből: a tökfekete Black/White és a világosabb árnyalatú Cool Grey/Black-Chlorine Blue, illetve kettő a csajoknak: az egyik a farkasszürke-halványlila (Wolf Grey/Light Brt Violet) a másik pedig a halvány vadmangó/fehér-obszidián (Light Wild Mango/White Obsidian). Ezeket a cipőket szintén 21.990 Ft-ért zsákolhatod be Magyarországon.

Nike 6.0 Zoom Mogan Mid 2 - felül a fiúké, alul a csajoké

Nike 6.0 Zoom Mogan Mid 2 – felül a fiúké, alul a csajoké

Az 1-es és a 2-es Mogan srácoknak létezik félcipő változatban is, ezek „bokacsonttól lefelé” ugyanazt tudják mint a magasabb szárú tesóik, felfelé meg ugye nincs semmi 🙂 Az aktuális felhozatal a Mogan félcipőkből a farkasszürke/fekete-ásványkék (Wolf Grey/Black-Mineral Blue) és fekete/tinta-klublila (Black/Ink-Club Purple), ezeket 19.990 Ft-ért szerezheted be. A Mogan 2-es félcipő változatából csak egyféle, a fekete/fehér-medencekék (Black/White-Chlorine Blue) érkezik, ugyanezen az áron.

2011 év eleji Nike 6.0 Mogan 1-es és 2-es félcipők

2011 év eleji Nike 6.0 Mogan 1-es és 2-es félcipők

.

Stewie és Csőke BMX-es tapasztalatai a Mogan Mid 2-vel

Keresve sem találhattam volna jobb „egész szezonos” tesztelőt Stewienél, mert tavaly szeptemberben együtt voltunk megvenni az új Mogan Mid 2-es cipőjét és tudom, hogy egész ősszel és télen ezt a cipőt nyűtte bicózáskor és egyébként is 🙂 Csőke „hasonló cipőben járt”,  ezért megkértem mindkettejüket, hogy meséljenek egy kicsit, hogy nekik hogy vált be a cipő:

Stewie: A Nike 6.0 Air Morgan Mid 2 egy nagyon masszív, kényelmes és rugalmas cipő, a boka része egyszerűen kiváló, tart és kényelmes. A talp kopása átlagos, egyáltalán nem vészes – bár én a keményebb talpú cipőket jobban szeretem. Ami nekem annyira nem jött be, hogy elég vékony az orra, így elöl kevésbé véd, mint a boka körül és nagy hidegben volt, hogy fázott benne a lábam. Bicózásnál nagyon megállja a helyét, tapad rendesen. A felsőrész elég jó, a varrások tartanak, bár szálak kiállnak belőle ahol vége a varrásnak. Eléggé tartós az anyaga mind a tépőzárnál, mind az orrnál és az oldalánál. Könnyen tisztítható és a színét is jól megtartotta idáig.

Stewie vp @ Deák tér

Csőke: Én is szeptemberben vettem, ez volt az első Mogan Mid cipőm. A talpán nagyon jól ki van találva a bordázás, és tökéletesen tapad a pedálon, esőben is!!! Mióta használom nem tapasztaltam semmi kopást a talpán! A letrappolásokat nagyon jól elnyeli így tudom ajánlani minden stílus kedvelőinek (street, park, dirt). Csavarodást nem tapasztaltam, de az eleje mostanra már kezd ráncosodni, betörni. Színtartásával is megvagyok elégedve: nem kopott semmit még a tél során, mint más cipők pl. a sótól. 

Ami miatt ezt a cipőt választottam, az az volt, hogy olyan mint egy bokavédő! Az oldala ki van párnázva, de mégis kemény, ez a vázpörinél nagyon hasznos, mindenki ismeri azt az érzést mikor a hajtókar vagy a lánctányér odaverődik a bokához és fáj, na ebben a cipőben semmi fájdalom nincsen! Én a fűzőt és a tépőzárat is jól megszoktam húzni így a boka kifordulását is gátolja valamennyiben, úgyhogy a bokám és én is nagyon szeretjük ezt a cipőt! 😀 Egyetlen egy problémám van a cipővel és az a szellőzése: nekem nagyon könnyen beleizzadt a lábam.

Összességében megérte és nagyon szeretem azt a cipőt! Ajánlom mindenkinek!

Csőke Mogan Mid 2 cipője fél éves intenzív használat után

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  • Zsákos szerint:

    A 6.0 szerintem a legjobb cipő és ruházati márka , én személy szerint imádom !!!!!!!!!!! 😀

  • M.Lukács szerint:

    Hello

    Nem tudja vki h Magyarországon van e ebben a színben mogan mid 1?

    http://www.fatbmx.com/modules/news/article.php?storyid=3937

    és ha igen hol?

    de ha nem akk honnan tudnék ilyet rendelni?

  • aron20013 szerint:

    a 6.0 a legeslegjobb!!!

  • ADrii :) szerint:

    Szia!
    Nem tudod/tugyátok hol rendelhetek 6.0át?
    Garage Store-n már elvittékk és most nagyonn erre a cipöre hajtok..:DD
    Addig is Köszönööm:)

  • Lili szerint:

    DC a legjobb márka

  • anita szerint:

    nagyon jók ezek a cipők klassz az oldal is ezek a 6.0-sak szuperek egyet én is fogok rendelni.!!!!!!xd

  • Pintér Levente szerint:

    adidas jó márka

  • Khyroä Wyzylö szerint:

    Randychekk, akkor már tovább is siklok a 6.0 témán… 😀 Nagyon köszönöm a gyors válaszod, a figyelmed és a jó kívánságod! 😉

  • Khyroä Wyzylö szerint:

    Szia gerGő! 🙂

    Érdekes módon én csupán pontosan azt szeretném megtudni, hogy a 6.0 jelzés mit jelent… mivel – sajnos – fogalmam sincs róla… 🙂
    Azt tudom, hogy a Nike Free az 5.0, és létezik Nike Free Trainer 7.0 – de a 6.0 jelentése kifog rajtam. 😀 Segítesz a nyitva álló kérdés megválaszolásában…? 😉

    Nagyon köszönöm a segítséged! 🙂

    Legyen nagyon szép napod! 😉

    U.i.: Néhány napja találtam rá az oldalatokra, és azóta folyamatosan olvasok, amikor az időm engedi! 😉 Szerintem fantasztikus az oldal, gratulálok hozzá, s őszinte elismerésem a munkátokért! 😉
    Egy több évig tartó betegségből épültem/épülök fel, amikor szinte semmivel nem tudtam foglalkozni; olyan érzésem van, mintha 2005 után valamikor 2010-ben „ébredtem” volna fel… Most pedig így, az oldalatok által (is) a kisfiúként kezdődő sportcipő-fanatizmusom új lendületet nyert! Nagyon köszönöm az írásaitokat! 😉

    • gerGő szerint:

      Helló, hát azt sajnos én sem tudom miért 6.0 🙂 Szerintem nem kell sok mögöttes értelmet keresni benne 😛 Örülök, hogy tetszik az oldal és jobbulást neked 🙂

  • Sigér Róbert szerint:

    nagyon jo cipő

  • atki szerint:

    Gergő,ezzek a nike 6.0 zoom moga mid 2-es cipők is vannak a gokerben,BMX-ezésre

×