Puma Creative Factory buli Budapesten

Bő egy héttel ezelőtt az Ötkertben rendezték meg a Puma Creative Factory beharangozó buliját, amire a sneakerbox.hu krú is meghívást kapott. A Creative Factory a saját Puma cipő internetes tervezésének új generációja lesz, és ez 2011 januárjától már itthon is elérhető lesz! Bemelegítésnek felkértek tíz itthoni divattervezőt, stylistot és médiából ismert arcot, hogy tervezzék meg saját Pumájukat, ezeket csekkolhattuk ezen az estén. Képek és beszámoló a tovább után!

Puma Creative Factory * Katt még több képhez!

Puma Creative Factory * Katt még több képhez!

A Pumások elég fullos bulit hoztak össze: a bejáratnál pl. egy-egy pár Puma cipőt fagyasztottak bele jégtömbbe, meg lehetett tippelni, hogy hány óra alatt olvadnának ki, meg mennyi vizet használtak fel a tömbökhöz, ilyenek – aki a legközelebb volt hozzá, nyerhetett egy Pumát. Mivel azóta sem jelentkezett nálunk a futár nyeremény cipőkkel, biztos valami a fizika faktos húzta be őket 🙂

Jégbe zárt Pumák

Jégbe zárt Pumák * Katt a galériához!

Belépve látszott, hogy hol lesz majd az est fénypontja, 10 vitrin állt gondosan letakarva, még a közelükbe sem lehetett menni – az események beindultáig vegyüléssel és ivással, illetve az óriás Puma cipőkkel fotózkodással lehetett múlatni az időt, mi mind a kettőt vállaltuk 🙂 A fotófalnál legtöbben megelégedtek azzal, hogy beleléptek a legalább 89-es méretű First Roundba és Basket II-be és mosolyogtak, mi inkább adtuk a sneakerhead stílust 😛 Egy hosztesz csaj egy iPadet hordozott körbe, amin ki lehetett próbálni a Creative Factoryt működés közben – hát érdemes lesz majd rákattanni januárban!

Puma Creative Factory az iPaden

Puma Creative Factory az iPaden * Katt a galériához!

Da Real Sneakerheadz :P

Da Real Sneakerheadz 😛

Aztán egyszer csak megszólalt egy hang a mindenkinek kiosztott fülhallgatóban, hogy „Kezdődik!”. És el is indult a bemutató silent diszkó stílusban. Vicces volt, hogy ha levetted a fülhallgatót egy kicsit láthattad, hogy fullon van az Ötkert, pörögnek az események és mégis szinte néma csönd van az egész helyen 🙂

Az első 10 magyar egyedi Puma cipőt a divat és a design világából Vágó Réka, Herczeg Zoltán, Nanushka, Rainer Zsófia, a zenei életből Ákos, Király Viktor, Caramel és Fehér Balázs, a médiából pedig Papp Gergő, alias Pimasz úr és a totalcaros Bazsó Gábor „Karotta” alkothatta meg. Itt nem egyszerűen arról volt szó, hogy „kiszínezhettek” egy modellt, hanem az a Puma First Round és Basket II tényleg azokból az anyagokból és színekből lett megvarrva, ahogy ők azt kitalálták. Nekünk személy szerint Balázs, Viktor és Réka stílusos és színes művei tetszettek legjobban – egyébként mind a hárman a First Roundot válaszották, ami nem csoda, mert egy magas szárú cipőn sokkal jobban kiélheti a kreativitását az ember 🙂

A kedvenc egyedi Pumáink Balázstól, Viktortól és Rékától * Katt még több képhez!

A kedvenc egyedi Pumáink Balázstól, Viktortól és Rékától * Katt még több képhez!

Silent discos bemutató :)

Silent discos bemutató 🙂

 

A tervezéshez két nagy történelemmel rendelkező Puma modellből lehetett választani. A Basket II és First Round gyökerei is a kosárlabdához nyúlnak vissza: a Basket II a ma már klasszikusnak számító Clyde modell bőrből készült változata – most az 1971-es változat került újra kiadásra. A First Round 1987-ben jelent meg először, a mostani modell megőrizte a régi változat magas, párnázott szárát és nagy nyelvével mostanában ismét teljesen divatosnak mondható!

Íme, mind a 10 cipő, neked melyik jön be a legjobban? December 10-ig Facebookon is szavazhattok!

Mind a tíz egyedi Puma, neked melyik jön be? (Katt a nagyobb képért!)

Mind a tíz egyedi Puma, neked melyik jön be? (Katt a nagyobb képért!)

Ahogy már fentebb leírtuk, 2011 januárjától ezt te is utánuk csinálhatod, a  PUMA Creative Factory honlapján megtervezheted saját tervezésű modelled. A megrendelés ezután a gyártóegységhez kerül, ahol a cipőt összeállítják és kb. 6 héttel később kapod az e-mailt, hogy mehetsz érte a márkaboltba 🙂 Amint elérhető lesz a cipőtervező rendszer, ígérjük, hogy mi is ránézünk,  ahogy tettük ezt tavaly nyáron is, amikor az előző verzióról, a Puma Mongolian BBQ-ról írtunk.

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  • Dávid szerint:

    nekem Fehér Balázs, Caramel és Nanushka „művei” nyerték el a tetszésem, van bennük valami összhang. ja és az utolsó bekezdésben a dátumot elírtátók szerintem, az 2011 januárja lenne ha a cikk feltöltésénél helyes adatot látok 😀

    • gergő szerint:

      Köszi Dávid, javítottuk, bár információnk szerint (vagy inkább azok hiánya szerint) sajnos még mindig nem elérhető a Creative Factory Magyarországon. Meg is kérdezzük, hátha csak elment mellettünk az infó 🙂

  • Roland szerint:

    nekem mind tetszik, mert a puma az egyik kedvenc márkám (a supra és a nike után) :DDDD

  • efi szerint:

    Szandráé’ a legjobb;-)

  • replikáns szerint:

    Igazából egyik sem tetszik de ha mindenképpen választani kellene akkor az Ákos által tervezettet választanám. Valószínűleg azért mert a száras cipők alapvetően nem tetszenek. Viszont az összes közül egyértelműen a Pimasz úr által tervezett a legszörnyűbb.

    Furcsa, hogy a következő linken található képeken
    (http://www.globalplaza.hu/hir/magyar-hiressegek-puma-cipoi) amikor tervezték a cipőket Basket II modellt használtak, de a legyártott modell Basket.
    Ha jobban megfigyeli valaki akkor az is feltűnhet, hogy az Ákos és a Herczeg Zoli által tervezett cipő nyelvén nem az ugró cica virít hanem a Mongolian BBQ logo ami már a múlté. Egyébként nem is baj, mert a sima Basket sokkal szebb mint a Basket II.

    Jót lehetett játszadozni anno a Mongolian BBQ-val és gondolom majd januártól ezzel az új tervezővel is, de nem tudom hányan jutnak majd el a megrendelésig, mert ha jól emlékszem egy egyedi tervezésű Basket kb. 30eFt volt anno a Mongolian BBQ-val. Abból az árból pedig kb 3-at veszek, igaz nem egyedit. Bár közeleg egy szép kerek számú születésnapom így még az is lehet, hogy tervezek egyet magamnak, persze szigorúan csak akkor ha Basket lesz az alap nem pedig a Basket II.
    Bocs mindenkinek, egy kicsit hosszú lett a hozzászólás 🙂

×