Itt az Osiris NYC 83 VLC – a kedvenc, vulc talppal

Mindig rajta vagyok, hogy mi történik egyik kedvenc cipőmodellem, az Osiris NYC 83 (ex-Bronx 🙂 háza táján. Az NYC83/Bronx igazi szín-, anyag- és szármagasság-parádét mutatott be eddig is, de idáig csak a varrott-réteges (cupsole) talpszerkezettel. Ez dőlt most meg, az Osiris kihozta a modellt a deszkások kedvencével, a vulkaninált gumi talppal. Még további színek és képek a tovább után!

Osiris NYC 83 VLC - a nagy kedvenc vulkanizált talppal :)

Osiris NYC 83 VLC – a nagy kedvenc vulkanizált talppal 🙂

Még tavaly ősszel a sneakerbox.hu olvasók segítségével jártuk körbe a témát, hogy milyen a jó deszkás cipő és a deszkások kábé fele mondta, hogy a vulc cipők a jobbak (negyede a varrott-rétegzett talpra szavazott, negyedének meg mindegy volt 🙂 A tapadásban tényleg jobban teljesítenek a vulkanizált gumitalpú cipők, bár ezt mostanában több gyártó azzal védi ki varrott-réteges talpú modelljeinél, hogy körberagaszt egy vulkanizált gumiszalagot a talp köré, ami adja ugyanezt a tapadást. Viszont a „boardfeel”-ben – azaz mennyire érezni a deszkát – a vulc cipők a jobbak, ebben elég egybehangzó a vélemény.

Az Osiris mindjárt négy színnel jött ki a VLC-ből: a fent bemutatott piros (Red/Wht/Blk) hasított bőr felsőrésszel, és a lehető legklasszikusabb természetes gumi színű járótalppal, fehér oldallal, fekete csíkkal érkezik, a feka változat (Blk/Wht) ugyanezt adja, de egy kicsit Supra Vaideres érzéssel. Szerintem a kék (Blu/Wht) a legspriább a négy szín közül, ennek a járótalpa és oldalcsíkja is kék. Az Olv/Blk/Red nekem túl túrabakancsos egy deszkás cipőhöz képest, de azoknak, akik szeretnek földszínekbe öltözni, pont passzolhat.

Osiris NYC 83 VLC - az őszi színválaszték

Osiris NYC 83 VLC – az őszi színválaszték

Arról egyelőre nincs infónk, hogy ezek a cipők kaphatók lesznek-e itthon az őszön, de mivel folytatni szeretnénk a legnépszerűbb márkák szezononkénti magyarországi választékának bemutatását, amint megtudjuk az infót, eljut hozzátok is 🙂

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×