2010 tavaszi Nike 6.0 Mogan cipők srácoknak és csajoknak

A Nike 6.0 Mogan cipők sokféle változatban és színben kerültek idén tavasszal is az üzletek (és a webshopok) polcaira. Kiválasztottam pár, szerintem jól kinéző darabot azok közül, amit itthon is meg tudtok venni. Nike 6.0 tavaszi színparádé a tovább után.

2010 tavaszi Nike 6.0 Mogan cipők srácoknak és csajoknak

2010 tavaszi Nike 6.0 Mogan cipők srácoknak és csajoknak

 

A Nike 6.0 Mogan cipők nagy többsége „egypontnullás” Air légbetéttel van felszerelve, bár néhány már a freestyle sportokhoz jobban igazított Zoom Air légtalppal van ellátva. 

Az Air Mogan cipők talpában végig Pyhlon anyagból készült középtalp húzódik – ennek jobb az ütődéselnyelő képessége a deszkás cipők legtöbbjénél használt EVA anyaghoz képest. A talp plusz/mínusz mintázata a jobb tapadás érdekében lett kialakítva. A felsőrész minden esetben festett bőr, nubuk és hasított bőr kombináció – az színenként változik, hogy melyik panel miből készül.

A félcipőknél inkább a visszafogottabb színek dominálnak, mind a női és férfi modelleknél, az élénk színeket úgy tűnik a Mogan Mid cipőkra tartalékolták 🙂

Nike 6.0 Air Mogan félcipők srácoknak - konzervatív színekben

Nike 6.0 Air Mogan félcipők srácoknak – konzervatív színekben

Nike 6.0 Air Mogan félcipők srácoknak - ezek már érdekesebbek

Nike 6.0 Air Mogan félcipők srácoknak – ezek már érdekesebbek

Nike 6.0 Air Mogan félcipők csajoknak

Nike 6.0 Air Mogan félcipők csajoknak

 

A Mogan cipők között a legnépszerűbb a középmagas szárú változat, azaz az Air Mogan Mid volt eddig a legkeresettebb. A Mid cipők alapja teljesen megegyezik a félcipőkével, ami a különbség, hogy a felsőrészt még több helyen perforálták, hogy a magasabb szár ellenére nyáron is meglegyen a szükséges szellőzés. Illetve ott van a tépőzár, ami fogja és rögzíti a bokádat. Itt látható két szín srácoknak és két szín csajoknak, amivel biztosan találkozni fogtok a magyar üzletekben is. A mostani „uniszex” divatot elnézve, szerintem nem kell majd csodálkozni, ha a nőinek nevezett színek srácokon visszaköszönnének a nyáron, vagy éppen fordítva 🙂

Nike 6.0 Air Mogan Mid srácoknak

Nike 6.0 Air Mogan Mid srácoknak

Nike 6.0 Air Mogan Mid csajos színek

Nike 6.0 Air Mogan Mid csajos színekben

Az Air Mogan félcipőket 19.000, míg a Mid cipőket 20.000 Ft környékén találod meg az itthoni deszkás boltokban.

Néhány Mogan cipő nem Air, hanem a fejlettebb Zoom Air légbetéttel készül – ezekből is elérhető lesz két szín idén tavasszal a magyarországi üzeltekben, 20.000 Ft környéki áron. A Zoom Air fő előnye az Air légbetéthez képest az, hogy kompaktabb és ezért rugalmasabban reagál – jobb irányíthatóságot biztosít. A leírás szerint az új légbetétnek köszönhetően a talpat alacsonyabbra és könnyebbre tudták venni. A felsőrész extra bőrréteggel lett megerősítve (hogy pontosan hol, azt nem írják), és a bélést is bőkezűbben mérték ezeknél a modelleknél.

Nike 6.0 Zoom Mogan félcipők srácoknak

Nike 6.0 Zoom Mogan félcipők srácoknak

 

Az Air Zoom légbetét technikai hátteréről és a 2010 tavaszi Nike 6.0 Zoom Oncore cipőkről többet olvashatsz korábbi cikkünkben.

 

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×