New Balance ‘Made in USA’ by Teddy Santis

A New Balance az elmúlt pár évben az egyik legmeghatározóbb sneaker márkává nőtte ki magát. Folyamatosan hozza az érdekesebbnél érdekesebb kollabokat, miközben ugyanolyan színvonalon és minőségben adja ki a GR lépőket is. Utóbbiak sorába tartozik Teddy Santis ’Made in USA’ pack-je is, ami tökéletesen megmutat mindent, amit a márka képvisel: letisztultságot, minőséget és egyediséget. Részletek a tovább után!

Ki is Teddy Santis?

Teddy Santis neve sokatoknak ismerős lehet. Dolgozott már a legnagyobb márkákkal, azonban az igazi hírnevet a 2014-ben alapított new york-i brandje, az Aimé Leon Dore hozta neki. A letisztult streetwear márka tökéletesen keveri az eleganciát a ’90-es évek hip-hop kultúrájával. Az ALD keretein belül a folyamatos kollabjai törhetetlen sikereknek örvendnek, melyek közül a leghíresebb kétség nélkül a hosszú évek óta tartó együttműködése a New Balance-al.

Több sziluettet adtak ki közösen, több színállásban végül azonban csak 2021-ben emelték közös szintre a kapcsolatukat, amikor Teddy Santis megkapott egy nagyon fontos pozíciót, ő lett a New Balance ’Made in USA’ line-jának a kreatív igazgatója.

Teddy Santis @ New Balance

Az első projekt

Santis viszont nem siette el az első projektjét, egészen idén tavaszig, a 990-es széria 40. évfordulójáig várt. Az első képeket március elején tette ki, melyből egyértelműen kiderült, hogy nem kis munkát fektettek a kollekcióba. 16 színállásnyi, minőségi bőrből készült 990 v1, v2 és v3 sziluett jelenik meg, illetve ezeket tökéletesen kiegészítő melegítő szettek és pólók, szintén prémium anyagokból.

A 16 színállásból eddig 8 jelent meg Amerikában, azonban a világ többi részén, picit lemaradva csak 7 és nem kizárt, hogy ez az arány meg fog maradni, ezzel meghagyva a ’Made in USA’ exkluzivitását. A legtöbb lépőt egyébként puha hasított bőr borítja, viszont a legutóbb megjelent 990 v2 és v3 ’Rain Cloud’ színállást „időjárás barátibb” anyagokkal látták el és a suede-et sima bőrre cserélték, ezzel tökéletesen hozva a lépő nosztalgiáját.

New Balance 990v3 Rain Cloud

New Balance 990v3 Rain Cloud

A tökéletes megjelenés

Számomra egyértelmű, hogy a New Balance és Teddy Santis létrehozták az elmúlt időszak legtökéletesebb megjelenését, ami elérhető az átlagember számára is. Minőségben odaver a két nagy óriásnak, a Nike-nak és az Adidas-nak. A retail ára igaz, picivel magasabb, 190-200 dollárig (nagyjából 75-85.000 forintig) terjed, de cserébe nem jön veled szembe az utcán minden lábon.

Mi is fotóztunk

Mi is fotóztunk egyet az NB 990 Rain Cloud színállással, íme a képek!

New Balance 990 Teddy Santis 01

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×