Air Max Day 2022 – újra itt az Air Max világnap!

2022. március 26-án ismét Air Max Day. A Nike ikonikus sziluettje, az Air Max 1 idén már 35 éves. Ezért a pipás márka három extra AM1 színállással készült az első látható légbetétes sneaker rajongóinak. Részletek a tovább után!

Egy kis Air Max 1 történelem

Az 1987. március 26-án megjelent, Tinker Hatfield által tervezett Air Max 1 volt az a cipő, amely a Nike márkát újra lendületbe hozta, illetve ez volt a pipás brand első látható légtalpas modellje is. A sziluettnek akkora sikere volt, hogy szinte kívánta a folytatást, így a márka 1989-ben piacra dobta az Air Max Light-ot. Ezután egyre több merészebb és feltűnőbb dizájn és még sok Air Max modell jelent meg a Nike választékában. Ha mélyebben érdekel a téma, akkor az ikonikus Air Max sneakerekről itt, a Nike légbetét evolúciójáról pedig itt tudhatsz meg többet!

Ez a siker a 21. században sem esett visszább, így 2014-ben megkapta saját világnapját is a termékcsalád, és ezen a napon minden évben piacra dobnak egy limitált megjelenésű Air Max-et. Idén a szokásos megjelenésen kívül különösen nagy figyelmet szenteltek az Air Max 1-es modelnek, hiszen 2022-ben ünneplik a cipő 35. évfordulóját. így nem egy, hanem három pár is készült és ezek mindegyike régió-exkluzív lesz.

Nike Air Max 1 „Blueprint”

A Nike Air Max 1 „Blueprint” az észak-amerikai pár, és a sziluett globális vonzerejére épül, így a sarok panelen egy földgömb motívumot figyelhetünk meg. Ezek mellett a nyelvet és a cipő oldalain lévő swoosh emblémát pedig rácsszerkezet fedi, mely műszaki rajzokra és ezáltal talán Tinker Hatfield terveire utal. A modellt a felső rész magas minőségű anyaghasználata koronázza meg.

Air Max Day 2022: The Blueprint

Air Max Day 2022: The Blueprint

Air Max 1 ‘La Ville Lumière’

A megjelenés európai darabja, mely a “La Ville Lumière”, az a „Fény Városa”, Párizs előtt tiszteleg, mely a dizájnban is megmutatkozik. A sneaker a fehér hálós alapot szürke árnyalatú prémium bőrrel egyesíti, valamint a középső rész hologram hatású panelekkel lett kiegészítve. Extraként pedig a nyelven megszokott márkajelzést a megjelenés dátumára cserélték. A cipő női méretezéssel jelenik meg.

Air Max Nap 22: AM1 Las Ville Lumière

Air Max Nap 22: AM1 Las Ville Lumière

AM1 Premium

Végül, de nem utolsósorban pedig következik a „Premium”, amely egyes ázsiai országokban és Latin-Amerikában fog megjelenni. A pasztel tónusú és össze nem illő paneleket vastag varrással rögzítették egymáshoz, melyet ha jobban megfigyelünk, kapunk egy extra részletet, hiszen a külső sarokrésznél a cérnák színe pirosba vált át és a sziluett 35. évfordulójára utalva “XXXV”-t adnak ki. A talp a japán Kintsugi mesterséget idézi fel, ahol a törött kerámiákat arannyal javítják.

Air Max 1 'Premium' a 2022-es Air Max Day-re

Air Max 1 ‘Premium’ a 2022-es Air Max Day-re

kornel

Az öltözködés az egyik legjobb önkifejezési mód, ezért ne másoknak akarj megfelelni!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×