Amikor az adidas mindent mindennel kever

Valahonnan az adidas tervezőasztalainak sarkáról, egyfajta mennyei mannaként csöpögtek le a képen látható sneaker fotói, jelezvén, milyen cipőket fogunk hordani pár éven belül. Ez a cipő ugyanis terv szerint 2023-ra polcokon is kapható lesz. De kell ez nekünk? Lássuk a tovább után, hogy mivel nézünk szembe!

Habosbabos sneakerek

Az a helyzet, hogy az elmúlt 1-2 évben meglepően felkapottak lettek a TPU / hab alapú sneakerek. Már, ha lehet ezeket a mamuszokat, papucsokat, és szandálokat egyáltalán sneakernek nevezni. A lényeg, hogy a fröccsöntött habcipők aranykorukat élik, még a korábban a zokniszandállal vetekedő Crocs is „hype” kategóriába lépett: egyszóval meccselhetem az outfitemet a nagyszüleimmel, miközben az egyetemen is diktálom a divatot.

Salehe-Bembury-Crocs

A Salehe Bembury féle Crocs, ami az egyik legfelkapottabb darab lett a márkától (fotó: Hypebeast)

A témában pedig élharcos volt a Foam Rnnr, ami alig két éve tört be a piacra, máris az elmúlt évek egyik legmeghatározóbb sziluettjévé avanzsálta saját magát. Persze mondhatjuk, hogy ez csak Kanye miatt lett sikeres, pont úgy, mint bármelyik Yeezy, habár ezzel tudnék vitatkozni, de sajnos még nincs a piacon másik hasonló, kevésbé híres tervező nevével árult termék. Kivéve a Crocs, amiről szintén tudjuk, hogy bejött, ugyebár.

Adidas strandpapucs vagy Foam Rnnr? Mindkettő!

Eléggé úgy tűnik, hogy az adidas ráált a témára, és erőteljesen dolgozik egy saját, Ye-mentesített habcipőn.

Jó ideje dolgoznak együtt az olasz RAL7000 Studio-val, a „MUTANT ZX” névre keresztelt monstrumon, ami körülbelül a Foam Runner Rnnr szteroidos öccseként írható le. Sajnos, a számos prototípus ellenére még mindig semmilyen információnk nincs arról, hogy ez a modell mikor jelenik meg. Vagy, hogy megjelenik-e egyáltalán, hiszen olyan hírt is hallottunk, hogy csak egy ultralimitált F&F kollekció erejéig gyártják majd a terméket.

adidas-ral7000-studios-zx-mutant

Adidas x RAL7000 Studio Mutant ZX (fotó: Highsnobiety)

Minden esetre, úgy tűnik annyira megtetszett nekik a koncepció, hogy valami nagyon hasonlón kezdtek el dolgozni, ezúttal külső segítség nélkül.

A kiszivárgott képek alapján úgy tűnik, valamilyen TPU szerű anyagból készül a lábbeli, ami önmagában egy papucs formáját idézi. Erre pluszban varrtak rá egy neoprén nyelv- és sarokrészt.

adidas-2023-prototipus-1 adidas-2023-prototipus-2 adidas-2023-prototipus-3

Ezen kívül a fotókon az is látszik, hogy nem csak a cipő oldala és orra, hanem a talpa is lyukas, tehát simán lehet, hogy valamiféle zuhany / strand „cipővel” van dolgunk, vagy egy új generációs vízicipővel kísérleteznek (habár ilyennel már rendelkezik a márka, és ez a talp aligha alkalmas). Vagy csak a Foam Rnnr polgári verzióján dolgoznak, amit majd talán valóban olcsón vásárolhatunk meg. Már, ha megelégszünk majd ezzel a „lite” verzióval.

Akármi is a valóság, a hírek szerint a végleges verzióra már csak egy évet kell várnunk!

MisiTheOfficial

Az első sneakeremért még a szüleimnek könyörögtem, de ma már magamat kell győzködnöm, hogy ne minden pénzem cipőkre költsem.
×