Lesz-e Jordan 2 hype?

A Nike szemmel láthatóan rákapcsolt, hogy az eddig nem túl népszerű Air Jordan 2 körül is felkavarja az állóvizet. Bevetették az Off-White kollab atombombát és a Union LA csapatával is egy szép kollab színállást hoztak össze. Vajon ez elég lesz ahhoz, hogy felizzon a hype az AJ2 körül?

A népszerű Air Jordan 1 és 4

2021-ben nem is kérdés, hogy az Air Jordan 1 az egyik legnépszerűbb utcán hordott sneaker modell Magyarországon is! Nemcsak a korábban szinte egyeduralkodó High, hanem a Low, sőt a korábban eléggé háttérbe szorult Mid AJ1-esek is folyamat szembejönnek az utcán. Mivel a Nike szó szerint öntötte ránk az újabb és újabb Egyes színállásokat, ezért össze lehet kombózni változatos outfiteket, például egy AJ1 High Dark Mocha vagy egy Carbon Mid-hez teljesen más szettet lehet összerakni, mint egy Turbo Green vagy egy Electro Orange cw-hez. Az Egyesek mellett sok Négyes is megjelent az utóbbi időben, köztük jófajta kollabok is.

De mi van az Air Jordan 2-vel?

A Jordan 2-es az idei évig inkább csak a core sneakerheadek körében volt ismert. Talán az is kimondható, hogy Jordan 2 talán a legkevésbé hypeolt Jumpman sziluett. A modell tervezője itt is Peter Moore volt, Bruce Kilgore közreműködésével. A cipőt Olaszországban gyártották különleges minőségű bőrből – emiatt MJ nem is tudott bevonódni a gyártási folyamatba, gyakorlatilag a kész cipőt viselte.

Air Jordan törióra: AJ II (White/White-Red)

Air Jordan törióra: AJ II (White/White-Red)

A Jordan 2-nek két OG színváltozata van – mind a kettő fehér felsőrésszel, fehér, illetve fekete talppal, gyakorlatilag majdnem egyformák. Ez volt az egyetlen modell a Jordan vonalban, aminek eredetileg nem volt fekete színváltozata! Az Egyeshez képest nagy változás volt, hogy nemcsak a nagy Swoosh tűnt el az oldaláról, de nincs is rajta pipa egyáltalán! Az első változatról örökölt Wings logó a nyelvre került, tehát összességében az AJ2-es olyan „letisztultra” sikerült, hogy szinte alig van rajta branding! A Jordan II-ről amúgy korábban már írtunk egy hosszabb törióra cikket – itt megnézheted!

Air Jordan II Low

Air Jordan II Low

A szezon eredményei igazolták az Jordan és második cipője sikerét, de magától a sneakertől annyira sem a közönség, sem pedig maga Jordan nem volt elragadtatva – olyannyira, hogy a kosaras majdnem otthagyta a Nike-t az adidas kedvéért – persze tudjuk, hogy végül maradt 😀

Air Jordan II High

Air Jordan II High

Jordan 2 comeback?

Off-White

Egyértelműen látszik, hogy 2021-ben a Nike igyekszik jobban fókuszba állítani ezt a modellt. Bevetették az elmúlt évek legnagyobb sikerű Nike collab sneakereit megalkotó Virgil Abloh-t is: a Off-White x Air Jordan 2-esek november 12-én droppoltak a SNKRS appon.

Off White Air Jordan 2 (Fehér-piros)

Off White Air Jordan 2 (Fehér-piros)

Két színállás érkezett az OG piros-fehér színállásra alapozó, fekete és bézs cipőfűzőkkel. Emelett – hiánypólásként – egy kék-fekete cw, piros és kék cipőfűzőkkel. A fűzőkön természetesen ott virít a „SHOELACES” felirat, előbbin fehér, utóbbin sárga Zip Tie található.

A midsole repedezett hatású, a bőr felsőrészen természetesen megtalálható a szokásos Off-White felirat, valamint Michael Jordan aláírása is. Ez az aláírás más-más helyeken található az egyes színállásokon, Abloh szerint ugyanis a legenda sem írt alá soha két cipőt pont ugyanúgy.

Összességében „elegendően” Off-White-os lett, kérdés, hogy ez a hype faktor elegendő-e lesz ahhoz, hogy a Kettes is felkerüljön a keresett modellek közé?

Off White Air Jordan 2 (Fekete-kék)

Off White Air Jordan 2 (Fekete-kék)

Union L.A.

A Union L.A. „finomabb” módon nyúl hozzá a collabb projektekhez és eddig kivétel nélkül érdekes és stílusos darabok születtek meg. Elsőként ott is az Egyes és Négyes került sorra, és most jött az Air Jordan 2, ők a magas szárú modellt vették kezelésbe.

Jordan 2 Union LA

Jordan 2 Union LA

A sneaker felsőrészén és talpán a szürke különböző árnyalatait, nagyon szép világoskék színű kiegészítőkkel dobták fel: ezt a színt a műanyag fűzőrögzítők, és az egyik bőr oldalpanel alá varrott második réteg kapta.

A boka körül a szürke anyagba kis kör alakú varrások kerültek szép mintát kiadva – ez egy kicsit AJ13-ason látható megoldásra emlékeztet. Érdekesség, hogy ezek a körök dombornyomásként a dobozra is rákerültek!

További érdekes részlet a cipőn a hatalmas címke a bokánál és a szivacsot látszani hagyó levágott nyelv. A nyelvcímként a Jumpman logo mellett a a UNION felirat is látható, és a jellegzetes elütő színű cikkcakkos varrások is, amik az Union LA AJ1-esre is annyira jellemzőek.

Jordan 2 Union LA felülről

Jordan 2 Union LA felülről

Ha hátulról nézzük meg a cipőt, akkor ez a kollab konkrétan sokkal szebb és finomabb, mint az OG megoldás, mind a redőzött sarok, mind a NIKE felirat sokkal letisztulabb és kifinomultabb lett.

A dropról egyelőre annyit tudni, hogy még 2021-ben megtörténik és valószínűleg a SNKRS appon is elérhető lesz majd.

Jordan 2 Union LA hátulról

Jordan 2 Union LA hátulról

Szerinted?

Neked hogy tetszik az AJ2? Felvennéd az OG színállások valamelyikét, vagy az új kollabokat?

 

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×