Rui Hachimura x Air Jordan 8 – végre valami igazán különleges

Rui Hachimura egy friss arc az NBA világában, mégsem kellett sokat várni, hogy a Jordan Brand leigazolja, és saját kollaborációt kapjon. A csupán két éve aktív játékos az egyik legkülönlegesebb Air Jordan modellhez nyúlt, ami méltán érdemli meg a kiemelt figyelmet. A hamarosan érkező különleges, Japán inspirálta kollab részletei pedig már ki is derültek. Minden amit tudni kell itt, a tovább után!

Rui Hachimura – ígéretes új arc az NBA pályáján

Hachimura 2019-ben debütált az NBA-ben, amikor a Washington Wizards csapatába igazolt. Azóta is a csapatban van, és ugyan az idei szezonkezdés kissé döcögősen indult, hiszen több meccsből is kimaradt, személyes okokra hivatkozva. Most viszont úgy tűnik mégis csatlakozik a csapatához a 2021/22-es szezonban is.

Rui-Hachimura-washington-wizards

(Forrás: Washington Post)

A japán származású játékos 2015-ben érkezett az Egyesült Államokba, amikor a Gonzaga Bulldogs egyetemi csapathoz igazolt. Már ekkor az egyik legtehetségesebb külföldi játékosként tartották számon. Végül a 2019-es drafton került a nagyok közé, a szezont pedig a Wizards színeiben kezdhette.

Nem kellett sok idő, mire a Jordan Brand felfigyelt a fiatal játékosra. Sőt, a Nike már korábban nyitott Hachimura felé, hiszen még 2015-ben meghívták a Jordan Brand Classic-ra, ami egyfajta All-star játék, az egyetemi csapatok között.

Rui Hachimura x Air Jordan 8

rui-hachimura-air-jordan-8-2

Már nem meglepő, hogy a Jordan Brand-hez igazolt játékosok saját színállásokat, kollaborációkat készítenek a gyártóval. Nem is kellett sokáig várni Rui Hachimura saját verziójára sem. Alapnak az Air Jordan modellek 8-as szériáját választotta, ami kissé szokatlan döntés, a Jordannak viszont rendkívül jól jön egy vérfrissítés a modell színállásainak palettáján. Az elmúlt években ugyanis hatalmasat mentek újra a korai szériás modellek, bezárólag a Jordan 6-ig, köszönhetően persze a különböző kollaborációknak, együttműködéseknek.

A Rui Hachimurával való együttműködéssel itt a lehetőség arra, hogy méltó helyére emeljék a 8-as modellt is.

Izgalmas kollab, izgalmas részletek

rui-hachimura-air-jordan-8-3

A cipőn számtalan részletben köszönnek vissza a japán kultúra jellegzetes jegyei.

Az egész modellen végigfut a barna-fekete-vörös színhármas, kezdve a kéttónusú bőr felsőrésszel. A nyelven a hagyományos Jumpman logó helyett Hachimura saját kis logója látható, megtartva a Jordan 8-ra jellemző puha, szőrmés textúrát.

Rendkívül izgalmasra sikerült az insole, amin Japán-inspirálta grafikák futnak végig, kiegészítve néhány kósza kosárlabdával. A szokásos Jumpman és Hachimura saját logója szintén helyet kapott.

rui-hachimura-air-jordan-8-5

Alig szembetűnő finom részlet a nyelv belső oldalára írt japán szöveg, amit arany színnel hímeztek az anyagba: „Black Samurai”. Ez a játékos saját brandjére utal, ami ezen a néven fut. A webshopjukon egyenlőre maszkot, és kimonót lehet vásárolni, érdemes lecsekkolni.

rui-hachimura-air-jordan-8-4

Külön misét megér a sneaker doboza, amit különös műgonddal alkottak meg. A bordó doboz felső oldalán egy nagy grafika húzódik végig, Hachimura zsákolását megörökítve, amint éppen áttör a védőkön. Persze, saját cipőjében.

rui-hachimura-air-jordan-8-6 rui-hachimura-air-jordan-8-7

Talán már ez önmagában megéri a $225-ös retail árat.

A modell egyébként a hírek szerint még idén érkezik, elérhető lesz a szokásos helyeken, például a SNKRS App-ban.

Fotók: Jordan Brand

MisiTheOfficial

Az első sneakeremért még a szüleimnek könyörögtem, de ma már magamat kell győzködnöm, hogy ne minden pénzem cipőkre költsem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×