Hivatalos: Nigel Sylvester csatlakozik a Jordan Brand-hez

Ezzel pedig a Jordan a BMX világában is megvetette a lábát. A profi BMX versenyző, Nigel Sylvester legalább annyira ismert elképesztő stílusáról, mint a tekerés közben lábán virító Jordan 1-ekről. Habár 2018-ban már megjelent egy Nigel-féle Jordan 1 high, a kollaborációt mégsem követték további termékek. Egészen idáig, hiszen alig néhány napja Sylvester hivatalosan is a Jordan Brand-hez „igazolt”, ezzel pedig ő a márka első BMX sportolója.

Nigel Sylvester – Út Queensből a világ legjobbjai közé

Nigel-Sylvester-Jordan-Brand-hivatalos-4

A New York-i származású Sylvester életének gyerekkora óta meghatározó része a bringázás. Saját elmondása szerint már fiatalon megfertőzte őt a biciklizés, hobbivá, szenvedéllyé vált a gurulás. A nyarait már gyerekként az utcákon töltötte, új trükköket tanulva, illetve tökéletesítve azokat.

Ahogy ő fogalmazott, Queens hatalmas befolyással volt rá, és nagy szerepe van abban, hogy hová jutott el felnőttként:

Queens-ben valóban van valami; egy mentalitás, ami átszőtte az egész környéket. Ahogy felnőttem rengeteg befolyásnak voltam kitéve, jónak, és kevésbé jónak egyaránt. Ezeket a hatásokat irányítottam át magamban, hogy a lehető legjobbat hozzam ki a helyzetből. […]

Megtanított, hogyan legyek kemény, céltudatos, és megtanította a közösség fontosságát.

Nigel-Sylvester-Jordan-Brand-hivatalos-2

Nigel hamar kitört Queens utcáiról. Köszönhetően különleges trükkjeinek és egyedi stílusának, amivel igazi színfolt lett a BMX világában. Profi sportolói pályáját 2003-ban kezdte, azóta pedig töretlenül aktív és sikeres karriert futott be.

Azonban Nigel Sylvester nevét nem csak a sport világában hallhattuk vissza-visszaköszönni: a sneaker-szcénában sem újként cseng ez a név.

 

Nike és Nigel

Nigel-Sylvester-Jordan-Brand-hivatalos-3

Profi karrierjét csak 2003-ban kezdte, Nigel-t azonban már 2005-ben szponzorként karolta fel az amerikai sportóriás, a Nike.

Amiről azonban a sneakerhead-ek is felismerik a sportolót, az egyetlen meghatározó cipő: az Air Jordan 1.
Sylvester már évek óta, jóval a saját Jordan kollabját megelőzően híres volt arról, hogy mindig egy 1-es Jordan-ben bringázott. A klasszikus Nike Dunk és Air Jordan 1 modellek persze alapvetően népszerűek mind deszkás, mind bringás körökben, köszönhetően az egyszerű de masszív felépítésüknek, jó talpuknak, és a magas szárú változatok erős bokatartásának.
Nigelnek azonban védjegyévé vált az Air Jordan 1, így beszél a cipőről a Jordan Brand-nek adott interjúban:

Az AJ1 számomra minden idők kedvenc cipője. 2012-ben kezdtem bennük bringázni, és tökéletesek voltak. A talp tökéletes tapadást ad a pedálokon, és biztosítja azt a boka tartást, amire szükségem van.

Nigel tehát ikonikussá tette a BMX – Jordan 1 kombót, ezt a Nike pedig meg is hálálta: 2018-ban, azaz 3 éve jelent meg a sportoló első kollaborációja, a  Nigel Sylvester nevével fémjelzett Jordan 1.

Nigel-Sylvester-air-jordan-1

Nigel Sylvester x Air Jordan 1, az ikonikus cipő 2018-ból

A cipő hatalmas erővel robbant be a köztudatba, az év egyik legfelkapottabb megjelenése volt, köszönhetően a különleges, elsárgult, kopottas megjelenésének – amely persze Nigel szakadásig BMX-ezett cipőit volt hivatott reprezentálni. A sneakerek körül hatalmas volt a hype, áruk pedig azóta is csak felfelé mozog, jelenleg is kb. $600-al (175.000.- Ft.) érdemes kalkulálni, ha beruháznánk egyre.

Welcome to the family, Nigel

Nigel-Sylvester-Jordan-Brand-hivatalos-5

Így köszöntötte a Jordan Brand a profi sportolót, miután néhány napja bejelentették: Nigel Sylvester hivatalosan is csatlakozott a Jordan Brand-hez.

Ezzel pedig a márka tovább terjeszkedik, így a természetes kosárlabda mellett már az amerikai-foci, baseball, box, labdarúgás és a gördeszka sportágain túl a BMX világába is belekóstolnak, és várhatóan ki is harapnak belőle egy jókora darabot.

Ez persze nem csak a cégóriásnak, hanem a sportolónak is hatalmas előny, hiszen olyan közegbe került, ahol a legmagasabb színvonalon kamatoztathatja tehetségét.

Ugyan egyenlőre nem esett szó egy konkrét újabb Nigel x Jordan kollabról, azonban minden bizonnyal csak idő kérdése, mire befut a következő közös kollekció. Érdemes lesz várni rá, az biztos!

 

Forrás és képek: Jordan

MisiTheOfficial

Az első sneakeremért még a szüleimnek könyörögtem, de ma már magamat kell győzködnöm, hogy ne minden pénzem cipőkre költsem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×