Nike Air Jordan 1 x Nigel Sylvester – az év legjobb Jordane?

Az Air Jordan 1 kiadások a világ egyik legikonikusabb cipői közé tartoznak, láttunk már sok-sok színállást, de szerintem egyik sem volt Nigel Sylvester 1-éhez fogható. Ha téged is annyira érdekel a Nike Air Jordan 1 x Nigel Sylvester, mint amennyire engem megfogott, akkor nézd meg a tovább után!

Ki is Nigel Sylvester?

Nigel egy világhírű BMX rider, talán az egyetlen aki profi versenypályafutás nélkül ért el ekkora sikereket. 1987-ben született Queens-ben, New Yorkban. Bicós „karrierje” 18 évesen kezdődött, mikor Dave Mirra, Nigel példaképe, a BMX-ezés egyik nagy “királya” leszerződtette őt a cégéhez.

A BMX-talentumnak talán a legismertebb dolog ami a nevéhez kapcsolódik az a GO nevű videósorozata. POV kameraállásból veszi fel a történteket, miközben ő szeli a városokat a bicaján, híres emberekkel találkozik, és elképesztő trükköket csinál az utcákon. Nagyon sok megtekintés van ezeken a videókon, bár csak 2015-ben rakta ki az első ilyen anyagot. Nigel az idők során sok szponzort szerzett, többek között a Samsungot, Beats by Dre-t, GoPro-t, de a legfontosabb mindezek közül a Nike.

Az első hivatalos kép

Az első hivatalos kép a cipőröl

Nigel és a Nike

Sylvesternek nem ez az első cipője a Nike-val, egy másik, jóval korábbi csukáról a cikket ide kattintva nézheted meg. Most pedig szeptember első napján jött el az ideje, hogy megjelenjen világszinten az év legjobb Air Jordan 1-es cipője – legalábbis az én véleményem szerint. Nigel sok videójában hordta már az Egyes különböző színállásait, szóval én már vártam hogy eljöjjön az a pillanat, mikor a saját Jordan lépőjét kiadja.

Az elhasznált vitorla

A cipő úgy néz ki mintha egy leamortizált, elhasznált, rossz állapotú beater lenne, de ezért is fogott meg ennyire ez a csuka engem. Az egyes felső része kimondottan furcsa, eddig még kevés cipőn látott “elszineződött vitorlavászon” színű, néhol karcolásnak ábrázolt csíkok vannak rajta (arany színnel), hasonlóan mint amik Nigel előző Shadow 1-esén voltak.

Az inspiráció

Az inspiráció

A nagy Nike SWOOSH, azaz a pipa a külső oldalon fehér, a belsőn fényvisszaverő képességgel rendelkező ezüst, ezt az esti gyakorlásokra találták ki. Ez is elég szokatlannak minősül a megszokott 1-ekhez képest. A fehér Nike és WINGS logó körül mintha ceruzával többször megrajzolt körvonalak lennének.

Használatban

Használatban

Jordan Biking Co

A cipőszár belső részén a “Jordan Biking Co., Est. 2017” jelzés látható, amely a projekt születési évét jelzi. A talpa, ami ugyan úgy mint a csuka többi részén, használt hatást kelt, és a nyelvén található Nike Air írás piros, míg a nyelve fekete. A cipőhöz három fűzőt kapunk: fehéret, feketét és pirosat. Még egy hihetetlen részlet van a cipőn, az pedig a kicsi pipa, a mini SWOOSH, a külső orrésznél. Ez az egyik tényező, amiért szerelmes lettem ebbe a cipőbe.

Finom részlet

Finom részlet

A cipő mellé egy saját designnal rendelkező BMX-et is csináltak, ami a fekete gumijain a JORDAN BIKING COMPANY fehér írást kapta, egy piros Nike Air logóval.

A bicaj

A bicaj

Sneakerek x BMX

Számomra ez a kollaboráció a BMX-es és a sneaker kultúra találkozását jelenti. Én magam nem régóta kezdtem a BMX-ezést, de rövid idő alatt is teljesen megkedveltem ezt az életformát. Viszont nem merném kijelenteni, hogy ezt az egyest biciklizéshez is felvenném, talán kissé félteném. És te felhúznád BMX-ezéshez?

Képorrások: Hypebeast, Instagram

Alex

Nem olyan rég kezdődött a cipőőrület, de még sokáig benne leszek!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×