Li-Ning „New Frontier” kollekció – új távlatok a sneakerek világában

A kínai Li-Ning már 2017 óta rendszeres szereplője nem csak az ázsiai, hanem az európai streetwear kifutóknak is. A Paris Fashion Week-en már tavaly ősszel bemutatták a SS21 kollekciójukat, amivel már akkor nagyot villantottak. Néhány hónapos csend után viszont további újdonságokkal dobogtatják meg a szívünket: még extrább sneakerekkel érkezik a Li-Ning New Frontier kollekció!

Li-Ning – márka az utcán, márka a kifutókon

A kínai sportszergyártó idei tavaszi-nyári kollekciójának darabjairól már lehullott a lepel tavaly, a Párizsi Divathét keretein belül. Egy mindössze 8 perces show-ban mutatták be a legújabb darabokat. A feltörekvő brand egyre központibb szerepekhez jut az európai sneaker-piacon is, köszönhetően egyfelől a rendkívül markáns, harsány stílusának és természetesen az erőteljes jelenlétüknek a neves divathetek színpadain. Ha a márka történetéről, sztorijáról és növekedéséről olvasnál, akkor mindent megtalálsz róluk egy korábbi cikkemben.

A Li-Ning tehát minden évben villant valami izgalmasat, tavaly októberben sem történt ez másképp. Ezek után viszont egy időre „elhallgattak”, mi vásárlók persze mit sem sejtettük, hogy egy új, mini-kollekción dolgoznak.

New Frontier kollekció – az új határ

Néhány nappal ezelőtt viszont mint nem várt, ám annál inkább szívesen látott vendég kopogtatott a Li-Ning. Megszületett a New Frontier kollekció, a márka legújabb vonala, ezzel pedig természetesen a legújabb sneaker modellek. A kollekció promó anyagára itt vethettek egy pillantást:

 

A videó rendkívül jól összegzi azt, amiért ez a márka képes volt az elmúlt néhány évben ekkorát ugrani: mert merész, markáns és határozott. Ráadásul úgy képes folyamatosan felfedezni és újat mutatni, hogy megtartja a kezdetek óta egyedülálló identitását.

A New Frontier kollekció egyúttal hoz új ruhadarabokat és sneakereket. Cipő fronton vonultat fel igazán erős flottát a megjelenés: érkeznek futó, kosaras, illetve lifestyle darabok is, szóval lehet miből válogatni.

Lássuk, név szerint milyen modellek érkeznek:

Li-Ning CRC Shadow „New Frontier”

Li-Ning-New-Frontier-CRC Shadow-3

Azt már tudjuk, hogy a Li-Ning-nél imádják a hatalmas talpakat, ez pedig hivalkodóan köszön vissza az új futócipőn, a CRC Shadow névre keresztelt sziluetten. A kettéosztott, középen lyukas talp nem először jelenik meg. A brand korábbi modelljei között is szép számmal találunk hasonló kreálmányokat, ez azonban az eddigi legrobusztusabb talpszerkezet, az biztos.

 

Li-Ning Furious Rider Ace 2 „New Frontier”

Li-Ning-New-Frontier-Furious-Rider-Ace-2

Az Ace 2 pedig a legújabb családtagként csatlakozik a márka Furious Rider modelljeihez, melyek a gyártó talán legsikeresebb, legfelkapottabb modelljei. Míg a korábbi Ace, majd az Ace 1.5 esetében tényleg csak ráncfelvarrás történt, az új modell igazi vérfrissítés a sorozat történetében.

Egyenlőre csak egy, babakék színállásban mutatták be, ám várhatóan (elődeihez  hasonlóan) a későbbiekben több CW is a polcokra kerül.

 

Li-Ning Mix Ace „New Frontier”

Li-Ning-New-Frontier-Mix-Ace-1

A Mix Ace egy újabb izgalmas sziluett, különleges átmenet nyitott és zárt cipő között. A külső, flexibilis TPU hálós szerkezeten belül -kissé, mint egy római-kori saru- egy különálló belső lett kialakítva. Cipő a cipőben.

 

Li-Ning Wu Xing II Quan „New Frontier”

Li-Ning-New-Frontier-Wu-Xing-II-Quan

A kosárlabdás frontot is megerősítették egy új modellel. Itt talán a névválasztással kissé elszaladt velük a ló, összességében azonban egy legalább ennyire szembetűnő modell lett a végeredmény.

A vaskos talpon átlátszó (merevítő?) betétek vannak, a képek alapján pedig egyszerűen variálhatjuk a felsőrész szármagasságát. Helyet kapott még egy nagy kerek mesh felület, vélhetően a jobb szellőzékenységért. Itt azért megjegyezném, hogy érzek némi áthallást a Jordan 25-ös szériájából. Inspirálódni persze szabad!

 

Li-Ning Xuan Kong „New Frontier”

Li-Ning-New-Frontier-Xuan-Kong

A sort pedig egy újabb lifestyle darab zárja, a Xuan Kong. A kicsit chunky, kicsit szögletes cipőt már helyből két színállásban is megvillantották, így várhatóan ez a modellcsalád is új színekkel bővülhet a későbbiekben.

Összegzésül

Habár sokan a mai napig „nem vesznek tudomást” az ázsiai márkák térhódításáról, szerintem vitathatatlan a szerepük a sneaker-piac formálódásában. Sőt, személy szerint kifejezetten szükségesnek gondolom a jelenlétüket, hiszen rendkívül izgalmas új formákat, új nézőpontokat látni a divat – sokszor sematikus – világában.

A bemutatott modellek, a kollekció ruhadarabjaival együtt hamarosan elérhetőek lesznek a retailerek-nél, mint például klasszikusan az SSENSE és az END.
Az árazásról nincs konkrét infó, várhatóan a szokásos Li-Ning árakkal találkozunk majd, ez a 200-250-300 dolláros tartomány, modelltől függően.

 

MisiTheOfficial

Az első sneakeremért még a szüleimnek könyörögtem, de ma már magamat kell győzködnöm, hogy ne minden pénzem cipőkre költsem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×