AURALEE x New Balance 550 – mert minden régiben van valami új

Már annyira kezdünk hozzászokni ahhoz, hogy egy-egy márka újra életre kelti rég elfeledett retro darabjait, hogy a legtöbb esetben észre sem vesszük. Nagyjából így lehetett ez a New Balance 550 modelljével is, azonban ezúttal olyan kollabbal öntöttek olajat a parázsra, amitől az rögtön lángra kapott. Bemutatták az AURALEE x New Balance 550-t!

New Balance 550: retro kosárcipő, újra a „pályán”

A modell eredetileg ’89-ben jelent meg, P550 névvel, viszont sosem lett igazán sikeres. A kosárpályára tervezett cipő alapvetően egyszerű recept alapján készült: alacsony szár, egy masszív bőr felsőrész, átlyuggatott részekkel, a relatíve jó(bb) szellőzékenységért, és egy vastag gumi talp.

Ez a kialakítás valójában egyáltalán nem volt idegen a korszak konkurens cipőihez képest, gondoljunk csak az Avia, Reebok, Converse, vagy akár Nike kosárcipőkre.

new-balance-550-2021

New Balance 550 – az Aimé kollaborációjában

Talán ez is jelenthette a vesztét, hiszen az eredeti megjelenéskor az 550 nem lett éppen a legfelkapottabb modell. Meglehet épp amiatt, hogy semmilyen új technológiát nem vitt a pályára. A New Balance pedig amúgy is sokkal erősebb volt futó fronton, így az 550 is csak a futócipők árnyékában létezhetett. Legalábbis akkor.

Azt talán nyugodtan állíthatom, hogy 2020-ban erősen visszaköszönt a 80-90-es évek divatja, ami pedig egyúttal új lehetőséggel is szolgált az egykoron lenézett 550 számára, hogy elfoglalja méltó helyét.
Egy szó mint száz, tavaly újra meg is jelent a modell, ezúttal az Aimé Leon Dore közreműködésével. A nagy re-releaset követően a gyártó nem is habozott sokat, megjelentették a cipőt GR, azaz egy nem-limitált kiadásban is. Ez viszont már nem hozta az elvárt keresletet (köszönhetően a – szerintem – béna színállásoknak).

A modell körül tavaly fellángolt tüzet azonban úgy tűnik mégsem hagyják teljesen kihűlni a New Balance fejesei, ugyanis bedobták a titkos fegyvert: Íme az AURALEE kollaboráció!

Ki / Mi az az AURALEE, és miért érdemes rá figyelni?

Az AURALEE egy feltörekvő japán márka, mögötte pedig nem más, mint Ryota Iwai áll: egy fiatal, de rendkívül tehetséges tervező, aki márkájával néhány év alatt az egész világot meghódította: ma már olyan márkákkal dolgoznak együtt, mint a Converse, vagy az éppen tárgyalt New Balance.

A kollekcióikat végigböngészve abszolút a könnyed, minimalista darabok uralkodnak, a 2021-es kollekciót pedig teljes mértékben a világos bézs-barna színek dominálják.

auralee-2021-f-w-collection

AURALEE, 2020/21 FW collection – A Paris Fashion Week kifutóján

Ami különlegessé teszi a márkát, az – sok más között – mindenképp a minőségre fektetett hangsúly. Minden kollekció legelső fázisaként kutatásba kezdenek, és felkeresik az elérhető legkiválóbb minőségű nyersanyagokat. Ha ez megvan, csak utána állnak neki kidolgozni a végleges darabokat.

Az AURALEE már korábban kezdett együtt dolgozni az amerikai sportszergyártóval. Első kollekciójuk 2019-ben debütált, akkor a New Balance RC-2 modellje kapta meg Iwai kezelését. Ezt követte még két közös munka, legutóbbi alig fél éve, 2020 augusztusában.

Auralee-x-New-Balance-RC-2

Az első AURALEE x New Balance kollab, 2019-ből

Most pedig újra közös projekten dolgoznak:

AURALEE x New Balance 550

Az újra-újraélesztett retro modellt újra megpillanthattuk az AURALEE idei őszi-téli kollekciójában.

A korábbról már ismert fekete, és retro-színes színállásoktól eltérően most a japán brand egyszerűm, elegáns színeiben pompázik a cipő. A forma alapvetően változatlan: megtartották a bőr felsőrészt, ami várhatóan – a japán tervező filozófiájának köszönhetően – kiváló, prémium bőrből készül majd. Gyakorlatilag az egész felsőrész egyszínű, néhány barnásabb részlettel kiegészülve, és persze ott a besárgított gumitalp, hogy teljes legyen a retro-look.

Auralee-x-New-Balance-550-sneaker-2

A kollaborációról ugyan még sem hivatalos ár, sem megjelenési dátum nem derült ki, várhatóan az AURALEE kollekciójával együtt, kora ősszel kerülnek majd a polcokra.
Ha pedig megtartják a sneaker eredeti árazását, akkor várhatóan $110 / $130 -os áron szerezhetjük majd be őket.

Auralee-x-New-Balance-550-sneaker-1

MisiTheOfficial

Az első sneakeremért még a szüleimnek könyörögtem, de ma már magamat kell győzködnöm, hogy ne minden pénzem cipőkre költsem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  • Natalie Waldon szerint:
    A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik. Ez egy előnézet, a hozzászólás az engedélyezést követően fog megjelenni.
    Hey there, I’m Natalie from Social Buzzzy , your partner in the exciting world of Instagram growth. I’ve stumbled upon something extraordinary for skyrocketing your Instagram profile and I’m thrilled to share it with you! Social Growth Engine unveils a pioneering service that takes your Instagram engagement to new heights. It’s effortless: – Concentrate on crafting unforgettable content. – Extremely affordable at only $36/month. – Safe and secure (no password needed), incredibly powerful, and Instagram’s best friend. I’ve witnessed remarkable results firsthand, and I’m confident you will too! Boost your Instagram presence today: http://get.socialbuzzzy.com/instagram_booster Warm regards, Your ally Natalie
  • dobry sklep szerint:
    A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik. Ez egy előnézet, a hozzászólás az engedélyezést követően fog megjelenni.
    Wow, superb blog layout! How long have you been blogging for? you make blogging glance easy. The whole look of your site is wonderful, let alone the content! You can see similar here sklep internetowy
×