Egy új fejezet: Gucci x The North Face

Mind a Gucci, mind a The North Face új fejezetet nyitott történetében. Előbbi ezúttal először dolgozik együtt más ruhamárkával, míg utóbbi most elsőként működik együtt luxusbranddel. A tovább után mutatjuk a ’70-es évek inspirálta kollekciót.

Gucci x The North Face – Az együttműködésről

Szeptemberben érkezett az első promo videó, ami a két márka együttműködését volt hivatott bejelenteni. A kollaboráció már akkor is az újdonság erejével hatott, hiszen ezzel az imént említett brandek új fejezethez érkeztek. A Gucci az alapítástól eltelt száz évben most először működik együtt más ruhamárkával. Az olasz divatház persze többször kollaborált már, de ekkor javarészt ismert vagy feltörekvő művészekkel dolgoztak együtt.

A Gucci jelenlegi kreatív igazgatója, Alessandro Michele, aki a tradíciók iránti tisztelgést szem előtt tartva próbál új irányt szabni és más közönséget is megcélozni. Azonban nemcsak a Guccinál, hanem a The North Face-nél is az újdonság erejével hat az együttműködés, hiszen a kaliforniai márka történetében ez az első luxusbranddel való együttműködés.

A kollekcióról

A Gucci és a The North Face közös kollekcióját bemutató videó az ünnepek előtt robbantotta fel a netet. Az együttműködésben helyet kaptak női, férfi, illetve unisex darabok is, de a szabadtéri kikapcsolódáshoz szükséges használati cikkek így sátrak és halózsákok is új külsőt kaptak. A 70′-es évek ihlette kollekcióban a hangsúlyos logók mellett, külön ehhez a kollabhoz készült mintákat is láthatunk. A darabok egyébként az ígéretek szerint tökéletesen betöltik funkcióikat is, a kérdés már csak az, hogy ki fog egy gyönyörű új Gucciban elindulni túrázni?

 

Minták és sziluettek

Amit a Gucci adott…

A kollaboráció mintáit egyértelműen az olasz luxusmárka adta. A printek a Guccinál már ikonikussá vált virágmintát élesztik újjá, melynek története egészen Grace Kelly-ig nyúlik vissza. Történt ugyanis, hogy miután a monacói hercegné egy bamboo baget vásárolt a márka egyik üzletében Rodolfo Gucci az olasz illusztrátort, Vittorio Accornerot kérte meg, hogy hálája kifejezésének jeléül egy személyre szabott mintával ellátott sál részleteit tervezze meg. Accornero egy 43 virág, növény és rovar kombinációjából álló 37 élénk színnel megfestett printet álmodott meg. A “Floral” fantázianévre keresztelt mintát és annak részleteit később is számos alkalommal használták fel az évtizedek során.

Grace Kelly és az első Gucci floral print

Grace Kelly és az első Gucci floral print

A Gucci x The North Face kollabban ezúttal a híres Floral Print egy újjáértelmezett változata tűnik fel, mely mintát kifejezetten ehhez a kollaborációhoz álmodták meg. Az óriási színes virágok a két márka stílusával összhangban kerültek megtervezésre. Az esztétika mellett természetesen más célt is szolgának, hiszen a Gucci és a The North Face is elkötelezett a fenntarthatóság irányába, így ezek a hangsúlyos motívumok is a két márka ez irányú politikájára hívják fel figyelmünket.

Ahogy a Floral Print úgy a Gucci piros-zöld csíkozása is megjelenik, ami még a márka korai éveihez repít vissza minket. A Gucci lovaskiegészítőin rendre ennek a két színnek a kombinációja adta a mintázat és most a The North Face-szel közös kollabban is helyet követelt magának.

…és amit a The North Face

A North Face leginkább a sziluettek terén szállt be a kollaborációba. Az együttműködésben található ruhadarabok közül a pufikabátok, a széldzsekik és a klasszikus pólók is mind a kaliforniai márka darabjainak szabásvonalait tükrözik. Persze a kollaborációban a túlzások is szerepet kaptak, így kerülhettek bele az oversized, azaz túlméretezett kabátok, az óriási övtáskák és hátizsákok.

 

nojemi

Vallom, hogy egy jól megválasztott cipő a legegyszerűbb szettet is tíz pontossá varázsolja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×