Kyrie 7 – Egy újabb szinttel feljebb lépünk

Kyrie Irvinget szerintem senkinek se kell bemutatni, ahogy a sneaker modelljeit sem. Jelenleg három széria is fut aktívan, mint a Hybrid, a Low verzió és persze a fő irányvonal, melyben a Nike nemrégiben hivatalosan is bemutatta a Kyrie 7-et. Merész új, de mégis régi vonalak, kiváló stabilitás, modern technológia. Ezekkel a szavakkal tudnám röviden jellemezni. Viszont, ha mélyebben bele szeretnéd vetni magad az új surranóba, akkor kattints a továbbra.

Az elmúlt hetekbe szivárogtak ki képen, amelyek a lehetséges Kyrie 7-et mutatták, ám eddig a hétig biztosra nem tudhattuk, hogy valóban erről van-e szó. Október 26-án azonban hivatalosan is bejelentették aaz érkezését. Lássuk hát mit tartogat számunkra a Brooklyn Nets sztárja és a Nike közös új agyszüleménye.

Kyrie 7 BK Black

Kyrie 7 BK Black

Belülről változott valami?

Kezdjük máris a belső tulajdonságoknál. Ilyen tekintetben nem ér nagy meglepetés minket, ugyanis megkapta a Kyrie 6-ból jól ismert Air Zoom Turbo légpárnázást. Mindezt a lábunk elülső részében helyezték el. Nem variáltak igazán semmit a lépőn, csak finomítottak rajta.

Milyen az új külső?

Ahogy az várható volt, a legtöbb újdonság a külsejét érintette. A Kyrie széria mindig is az extravagáns kinézetéről volt híres, azonban ezt szerintem már az újonnan megjelenő összes kosaras cipőre rá lehet mondani. A Kyrie 7 felső részét kompozit hálóval fedték be, amely biztosítja az eddig megszokott stabilitást és tartást, viszont sokat könnyít a lépőn. Irving modelljeinek megszokott része lett mostanában a középen megtalálható tépőzáras heveder, amelyet most oldalankét két TPU „ujjnak” elkeresztelt tartóra cserélték. Bevallom ezek miatt picit aggódom, mivel műanyag hatást keltenek képről és félek, hogy nagy terhelés alatt esetleg eltörnek. Ezt majd az első tesztek megmondják úgyis.

Ezek mellett a szemfülesek fellelhetik az előző modellek vonásait is, valamint természetesen a különböző Illuminati motívumokat, mint például a sarok részen található Hold és Nap mintákat, melyek az egyensúlyt szimbolizálják.

Kyrie 7 BK Black

Kyrie 7 BK Black

Mikor érkezik?

A Kyrie 7 első debütálása November 11-én lesz, rögtön 4 féle színben, a „PreHeat” kollekció részét képezik. Ezek közt szerepelnek az „Icons of Sport”, „Expressions”, „Soundwave” és a „Special FX” színállások, melyekhez állítólag a Nike azt tervezi, hogy megrendeléskor nem tudhatod melyiket rendelted meg, randomra küldenek egy színt, amit kibontáskor tudsz meg, hogy mit is vettél. Elég érdekes ötlet, lehet valakinek bejön, én remélem, hogy nem így lesz, mivel a piros Icons of Sport verzióra hajtok.

Természetesen azok sem maradnak ki, akik a visszafogottabb színeket kedvelik, nekik November 23-ig kell várni, amikor megérkezik a „BK Black” névre keresztelt lépő, egy leegyszerűsített, szimpla fekete formában. Árban mindegyik modell követni fogja az elődjét és nagyjából átszámítva 42 ezer forint körül lesz megvásárolható itthon.

Akinek pedig a fenti 5 verzió nem lenne elég, annak ott az állítólag „Sisterhood” néven kiszivárgott kék színvariáns, amiről pontos megjelenési információnk nincs, de valamikor várhatóan November 11-23. közt érkezik.

Kyrie 7 PreHeat - Icon of Sport

Kyrie 7 PreHeat – Icon of Sport

Mit gondolok a Kyrie 7-ről?

A dizájn nem változott hatalmasat, inkább a meglévő motívumokat dolgozzák át, de ez évek óta így megy. Technológiában sem ad többet, mint bármely másik a piacon lévő kosaras cipő. Összességében többet vártam ilyen téren, de jelenleg az érződik, hogy csúcson van a kosárlabda technológia és nem adnak akkora újat vagy legalábbis még kivárnak, hogy jöjjenek a nagy áttörések. DE.

Őszintén, amikor kiszivárgott az első kép (ami valószínű a „Bred” színállásról készült), akkor nagyon nem tetszett. Viszont a hivatalos bejelentéskor meglátta a sok elhelyezett apró részletet és valami megfogott benne. Azóta pedig minél többet nézem, annál jobban tetszik. Így én biztosan benevezek egyre és alig várom a megjelenést. Egyetlen probléma, hogy nem tudom melyiket vegyem meg, mert több is bejön.

Szerintetek melyiket lenne érdemes, nektek melyik jön be jobban? Írjátok meg nekünk kommentben!

Kyrie 7 BK Black

Kyrie 7 BK Black

Kép- és hírforrásunk a SoleCollector volt.

aladeen

A kosárcipők az egyik szenvedélyem a dj-zés és a kosárlabdázás mellett.
×