11 dolog, amit tudnod kell a Kyrie 6-ról

Korábban már írtam nektek, hogy érkezik a Brooklyn Nets irányítójának legújabb lépője, a Nike Kyrie 6. Azonban akkor még nem sok információ állt a rendelkezésünkre. Most minden olyan részlet kiderül a lépőről, amit érdemes tudnia azoknak, akik elgondolkodtak a vásárlásán, vagy csak kíváncsiak mi rejlik a súban. Ha érdekel mi ez a tizenegy dolog, akkor kattints a továbbra.

A Kyrie 6 az eddigi legösszetettebb lépő a piacon és Irving életében. Sok technikai újítás és egyedi motívum fellelhető az egész cipőben. Lássuk hát mik azok a dolgok, amelyek érdekességként szolgálnak a Brooklyn Nets irányítójának új lábbelijéről.

1. A Dizájner

Az új Kyrie 6 dizájnját Benjamin Nethongkome tervezte, aki a legutolsó három Kyrie modellt is. Benjamin elmondta, hogy nagy bizalmat kapott mind a három lépő tervezésekor, így tudja mi az, amire Irvingnek szüksége van, mik az NBA sztár érzelmei a lépő megalkotásakor. „Van egy jól bevált formula: Extra párnázott nyelv, majdnem SB stílus és puha pántos gallér, kombinálva a középtalpban lévő erősítéssel.”

Kyrie Irving x Benjamin Nethongkome

Kyrie Irving x Benjamin Nethongkome

2. Valami régi, valami új

Az új lépő tervezésekor mind dizájn, mind pedig technológiai szempontból szerettek volna belevinni egy kis régi stílust az új mellett. Ilyen régi elemek például a bőr szerkezet és a kereszt-pánt, amellyel a 90-es évek aranykorát idézik, míg a bonyolult tervezési minták a mai világot tükrözik.

Uncle Drew

Uncle Drew

3. Párnázás

A Kyrie 6 megtartotta a Kyrie 5-be kifejlesztett Air Zoom Turbo párnázást az elülső talprészen, a többirányú érzékenység érdekében, egy kis plusz plüsshabbal. Ennek köszönhetően sokkal simább pályaérzetet kapunk a lépő teljes hosszában, még a sarok részen is.

Kyrie vonal párnázottsága

Az első modelltől a jelenlegiig. A párnázottság fejlődése.

4. Csúszósság, pályatartás

Az egyik legfontosabb és legnagyobb újítás a Traction 360 grip, amely gyorsabb és biztosabb kapcsolatot biztosít a pályának a felületével. Ezt a hatást még tovább növelik a lépő elülső részén található, úgynevezett mikrotextúrák, különösen az extrém cseleknél, kitámasztásoknál.

Kyrie 6 Jet black

Kyrie 6 Jet black

5. Keresztszíj

A cipő elején fellelhető keresztszíj, vagy ha úgy tetszik, tépőzár, nem újdonság Irving cipőmodelljeinél. Azonban ez az első alkalom, hogy tradícionális formában jelenik meg. Amellett, hogy íves kialakítása erősebb és dinamikusabb tartást biztosít, a kinézete is a ’90-es évek arculatát idézi.

Kyrie 6 Jet black

Kyrie 6 Jet black

6. Gyorsaság

Annak érdekében, hogy a cipő viselője maximális sebességet érhessen el, a talp szerkezete 5 mm-rel lett vékonyabb.

„A legnagyobb eredmény, amit a cipőimmel elértünk, hogy a Nike technológiájával együtt fejlődik és ezt a modellt tényleg kifejezetten nekem készítették.” – mondta Kyrie Irving

Kyrie 6 Jet black

Kyrie 6 Jet black

7. Pályán kívül

Irving szinte mindegyik fémjelzett cipője remek pályán kívüli viselet volt, ezért a Kyrie 6-ban, az NBA sztár és a dizájner Nethongkome, olyan anyagokkal tervezték meg a lépőt, mint a prémium bőr és a ballisztikus háló. Ezekkel együtt most már tényleg tökéletes viselet lesz mind a pályán belül, mind a pályán kívül is.

Kyrie 6 Jet black

Kyrie 6 Jet black

8. Sarok rész

A Nike szerint az új modell sarka a régi időket idézi, amikor még Irving nem volt szerződésben a sportszergyártóval. Ezek mellett az életből vett kedvenc sziluettjei is fellelhetőek.

Kyrie 6

A sarok részen érdekes motívumokat fedezhetünk fel.

9. Személyes vonások

Azt mindenki jól tudja, hogy az irányító nagyon spirituális ember és ez minden egyes cipőjén visszaköszön. A Kyrie 6 visszatérő motívumokkal rendelkezik, mint a gyógyító kéz és a mindent látó szem. Ezzel együtt a 11-es számot és az „Éhes és alázatos” mantrát is megtaláljuk a cipőn.

Kyrie 6 Jet black

Minden ami spirituális vagy Illuminati.

10. Inspiráció

„Az Air Zoom, a Traction 360 és a keresztszíj az a technológia, ami technikailag definiálja a lépőt” – mondta Irving. „De mindez egy gyönyörű dizájban testesül meg, amely a különböző inspirációkat, a régebbi Nike modellekből meríti.”

Összehasonlítva más cipőkkel, rengeteg hasonlóságot találhatunk a Nike modelljeivel, viszont egyik sem említésre méltó. Az egyetlen kivétel, az Air Yeezy 2, aminek a vonásai egy az egyben megtalálhatóak a Kyrie 6-ban. Úgy tűnik hosszútávon gondolkodnak, remélve, hogy olyan cipőt készítenek, mellyel új tendenciát állíthatnak fel. Tisztelve a múltat, olyan retrospektívát készítve, mint a Jordan vonal.

Ahogy Irving mondja: „Mit ér a történelem, anélkül, hogy kihasználnánk és beépítenénk a saját stílusunkba?”

Kyrie 6 Jet black

Kyrie 6 Jet black

11. Kyrie 6 ‘Jet black’ és ‘Preheat’ megjelenés

A „Jet black” színállás november 22-én kerül a boltok polcaira világszerte, viszont aki nem szeretne addig várni, annak is van egy jó hírünk. A „Preheat” kollekció november 11-én került forgalomba, amely 11 lépőt jelent, mind-mind egyedi színállásban megelevenítve azokat a városokat, amelyek fontos szerepet töltöttek be Irving életében. Az exkluzivitás abban rejlik, hogy 1-1 cipő, csak a hozzájuk kapcsolódó városokban jelent meg. Ezek a városok pedig: Peking, Berlin, Kanton, Houston, Los Angeles, Manila, Miami, New York, Sanghaj, Tajpej és Tokió. Ezekkel együtt a “Heal To The World” névre keresztelt változat is érkezik, mely világszerte elérhető 130 dolláros áron (kb. 39 ezer forint).

Kyrie 6 Jet black

Kyrie 6 Jet black

Kép- és hírforrásunk a SoleCollector volt.

aladeen

A kosárcipők az egyik szenvedélyem a dj-zés és a kosárlabdázás mellett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×