A második fejezet – adidas x Ivy Park

Második fejezetéhez érkezett Beyoncé és az adidas kollaborációja. Az október 30-án megjelenő Ivy Park modelleket a tovább után mutatjuk.

AZ ELSŐ FEJEZET

A Beyoncé által megálmodott IVY PARK ez év januárjában az addiginál is nagyobb reflektorfényt kapott. Az énekesnő ugyanis ekkor kezdett kollaborációba az adidas-szal. Sokan már ekkor azon a véleményen voltak, hogy az együttműködés a márka Stella McCartney vagy éppen Yohji Yamamotoval közös kollabok méretére növekszik majd és biztosak voltak a folytatásban. A januári megjelenésű cipőkből, ruházati cikkekből és ékszerekből álló kollekció modelljeinek fő színeit a a burgundi és a narancs adták, azonban a színvilág most egészen más lesz, de a ’80-as évek stílusa továbbra is megmaradt.

adidas x Ivy Park - 2020 január

adidas x Ivy Park – 2020 január

MEGÉRKEZETT A FOLYTATÁS

Október 30-án már megvásárolhatóak lesznek a második adidas x IVY PARK kollekció darabjai. Ezúttal a Forum Low, Forum Mid és mint visszatérő a Nite Jogger, az Ultra Boost és a Super Sleek 72 kaptak kiemelt figyelmet. A sneakerek most kellemes mentaszínben, illetve a zöld különböző árnyalataiban pompáznak. Ahogy az előző kollabban, úgy a ruházati termékek színvilága tökéles harmóniában lesz a cipőkkel.

Beyoncé - adidas x Ivy Park

Beyoncé – adidas x Ivy Park

FORUM LOW

 Az 1984-ben megjelent Forum Low  jegyeit az előző kollekció a Sleek Super 72 fantázianévre keresztelt “hibridjében” már láthattuk. Az új modell akkor a Forum és a Samba stílusjegyeit ötvözte, most pedig megérkezett az eredeti verzió. Az adidasnál egyébként komoly törekvés, hogy ezt az egyébként méltatlanul elhanyagolt sziluettet újra a figyelem középpontjába helyezze az első lépést már megtették.
A januári Sleek-en látott erős kontraszt ezen a darabon még nem jelenik meg, hiszen a cipő a fehér és a halvány barackszín kettősségére épít. A klasszikus sziluett megmaradt és az anyaghasználat sem sokban módosult.

Forum Low

Forum Low

FORUM MID

Talán a kollab legszebb darabja lett a Forum Mid. A kellemes mentaszínben pompázó cipő minden extra nélkül egyszerűségében nagyszerű. A Forum Mid semmilyen felesleges módosításon nem esett át, hiszen az ilyen retro sneakerek varázsa épp ebben rejlik.

Beyonce Ivy Park x adidas Forum Mid

Beyonce Ivy Park x adidas Forum Mid

NITE JOGGER

Az adidas Nite Jogger sziluettje ismét helyet kapott a kollekcióban. Az egyébként is retro és modern stílusjegyeket egyszerre magán viselő sneaker most is tökéletesen illeszkedik a Beyoncé által újragondolt darabokhoz. A modell ezúttal is újabb két színállást kapott, ami egy a neon sárga és zöld kombinációja, illetve egy visszafogottabb árnyalatokban pompázó darab. A bevett gyakorlathoz hűen most is egy erősebb kontrasztra építő és egy semlegesebb színekben játszó cipőt kaptunk. A felsőrész és a Boost Talp természetesen maradt és a cipő csak részleteiben kapott a kollekcióba illeszkedő alkotóelemeket.

Nite Jogger

Nite Jogger 1

SUPER SLEEK 72

A Super Sleek 72 modellben Bey a német sportszergyártó, számára két legkedvesebb modelljét, az adidas Samba és Forum sneakereit mixelte össze. Az előző kollekció nagy dobása volt ez a darab, így természetesen most is visszatért. A cipőben első ránézésre az előzőekhez képest semmi változás nincs. A fehér prémium bőr felsőrészt egy az orr-részt fedő világosszürke hasított bőr panel és fekete egészíti ki. A fehér felsőrészt az igazán retro érzést keltő gumitalptól összekötő elemként egy ezúttal neon sárga  sáv választja el, ezen apró fekete feliratként jelenik meg a márkajelzés.

Super Sleek 72

Super Sleek 72

ULTRA BOOST

A modell szinte most sem változott semmiben, a szokott Primeknit felsőrész és Ultra Boost talpak maradtak, részleteiben azonban néhol mutat újat. A neon sárga Primeknit felsőrészt, szintén ebben az árnyalatban játszó panelek és középtalp egészítik ki. A hátsó panel “Ultra Boost” feliratát “IVY PARK” márkajelzés váltja. A koncepció ugyanaz, mint januárban, ezúttal más színben.

Ultra Boost

Ultra Boost

A kollekció fő színei természetesen a textilek árnyalatain is visszaköszönnek. A mentazöld, a sárga és a sötétzöld mellett helyet követelt magának még azonban néhány barna és puncs ruhadarab is. Ezúttal nem csak a klasszik sportos vonal, hanem az énekesnőt nagyban jellemző nőiesebb stílusjegyek is megjelennek. Utóbbit látva biztosan mondhatjuk, hogy Queen B elképzelései beérni látszanak az adidas-nál.

Az adidas x IVY PARK október 30-án debütált és elsőként azt adidas honlapján kerül értékesítésre.

nojemi

Vallom, hogy egy jól megválasztott cipő a legegyszerűbb szettet is tíz pontossá varázsolja.
×