Hogy néz ki a mexikói streetwear?

A divat világtérképére rengeteg nagy ország felkerült van már, viszont Mexikóról szinte sosem hallunk semmit. Számos elképzelt sztereotípia alakult ki róluk, amiket kicsit most szeretnék megdönteni, valamint hoztam nektek pár mexikói streetwear márkát, amiről valószínűleg még nem hallottatok. Ha kíváncsiak vagytok ezekre, kattintsatok a továbbra!

A tökéletes mexikói streetwear sztereotípia

A tökéletes mexikói streetwear sztereotípia

Van-e élet a sombrero és poncho után?

Az egyik legnagyobb sztereotípia, ami szinte mindennapos a mexikói öltözködéssel az nem más, mint a poncho és sombrero. Mindenkinek ez az első ami eszébe jut, viszont ami a másik véglet, az a “gengszter” öltözet. A bő ruhák, jó időben a ¾-es nadrág és az Air Force 1-es vagy Cortezek. Ez fehér színben és extrán hosszú, gyakran térdig érő fehér zoknival. Egy ilyen szett mellé szinte már dukál a fehér póló. Sokszor a mexikói sivatagban is lehet rossz idő, ilyenkor persze a flanel ing sokat dobhat. Ezek szigorúan csak a felső pár gomb használatával már az európai divatba is kezdenek megérkezni, és Travis Scott miatt a flanel ing is hatalmas hype-ot kezd kapni. Na de honnan is indult el a mexikói streetwear?

A pachuco divat mai képviselői

A pachuco divat mai képviselői

A pachucok

A pachucok a az 1920-as évek “fiatal huligánjai” voltak és a baggy style igazi képviselői. Őszinte leszek, hogy 2 hónappal ezelőttig én sem hallottam róluk, viszont egy sorozatban meglátva őket azonnal megtetszett a stílusok. Elegáns öltönyök és láncok, persze ezek mind összhangban és mind nagyobb a megszokottnál. A mai bandákban látható oversized divat is innen eredeztethető. 

Trasher póló CrackXCocaine kivitelben

Trasher póló CrackXCocaine kivitelben

Na de miből is öltözködnek?

A YouTube-on kutakodva találtam rá a Streetwear Mexico csatornára, ami lényegében bemutatja a hype kultúrát Mexikóban. A videókból azt lehet kivenni, hogy szinte ugyanazok a termékek mennek a hypebeast kultúrában, mint itthon vagy Amerikában. Viszont az egyik videóban észrevettem egy CRACKXCOCAINE márkájú pólót, ami azonnal elragadta a tetszésemet. Szinte minden egyes ruhadarab valamilyen úton-módon, de a tudatmódosítókat jeleníti meg valamilyen formában, és gyakran ehhez nagy márkák logóit dolgozzák át. 

Nekem az egyik személyes kedvencem a Rage-Handcraft repertoárból

Nekem az egyik személyes kedvencem a Rage-Handcraft repertoárból

Koponya és fegyverek mint dísz?

Igen, a Rage-Handcraft színes darabjai között ezek is megtalálhatóak. Kicsit betegnek és durvának hangzik, viszont ezek a tárgyak végig fel vannak díszítve gyönggyel, és igazi művészi remekművek. A mexikói kultúrában hatalmas szerepet játszik a halál, és az utána következő “élet”, ezért előszeretettel ábrázolják ezeket. Rengeteg emberi és állat koponyát is megcsináltak így, viszont ami engem nagyon megragadott, az nem más, mint 2 Be@rbrick figura. Ezeket is nagyon aprólékosan kidolgozott munkával készítették, viszont pontosan ezért ritka is. Pontos árat nem is nagyon találtam hozzá.

A 400% és 100%-os Be@rbricket szerintem bárki elfogadná

A 400% és 100%-os Be@rbricket szerintem bárki elfogadná

Összegezve a mexikói streetwear

Mivel hatalmas szerelmese lettem a mexikói kultúrának nemrég, szinte rosszat nem tudnék mondani róla. Egyetlen nagy „hátrány” azonban mégis van, hogy a mexikói streetwear nem lett olyan neves, mint például egy amerikai vagy egy brit, pedig van honnan öltözködni. Remélem a sombreros és ponchos sztereotípiát azért sikerült ezzel a cikkel megcáfolni.

Hajdu

A sneaker a polcon annyit tesz, mint festmény a ponyva mögött.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×