Dobd fel az outfited egy retro sneakerrel: adidas Continental 80

Te is unod már a „hájpot?” Sok hypebeast sneakerhead kizárólag az éppen aktuálisan körülrajongott sziluettek és azok új színállásainak bűvöletében él. De (szerencsére) a sneaker kultúra ennél sokkal változatosabb: a retro bőr sneakerek trendje állandó népszerűségnek örvend. Ismerd meg közelebbről az adidas Contiental 80 sneakert a tovább után!

Retro / vintage sneaker trend

A retro/vintage trend valószínűleg a sneakerek folyamatos technikai fejlődésének, az évről-évre kihozott vadiúj technológiák ellenpontjaként jött létre, hiszen utcai használatra  – bár természetesen lehet – de nem feltétlenül szükséges „űrtechnológiás” talppal és felsőrésszel ellátott csúcsmodelleket hordani. Ezen felül egy nagyon „technikai” sneaker nehezebben illeszthető bele egy casual vagy hétköznapi stílusú szettbe – de egy klasszikus bőrcipő igen!

A hetvenes-nyolcvanas évek klasszikus sportcipői, teniszcipői általában fehér vagy fekete bőr felsőrésszel és hagyományos vonalvezetéssel készülnek, így formálisabb öltözködést megkívánó munkahelyen vagy eseményen is bátran viselhetők. További előnyük, hogy anyaghasználatuk miatt jó a minőségük és tartósak is. És az áruk sincs az egekben: inkább a  közepes árkategóriába tartoznak, így egyáltalán nem kell mélyen a pénztárcába nyúlnod.

A retro bőr sneaker sosem megy ki a divatból!

Bemutatkozik az adidas Continental 80 cipő

A kategória királya, a híres teniszező nevét viselő Stan Smith cipő, mely megjelenése óta rekord eladásokat hozott az adidasnak. Most viszont az adidas Contiental 80 modellt szeretném bemutatni nektek. Az először a nyolcvanas években kiadott cipő hasonlóan klasszikus vonalvezetéssel, de szerintem menőbb stílusjegyekkel érkezik, mint egy Stan Smith: a színes oldalcsíkok, a „logóablak” és a látható középtalp izgalmasabbá teszik az alapvetően letisztult formát.

A cipő felsőrésze számos bőrfajtából készülhet: közös jellemzőjük, hogy mind finom és puha. További közös jellemző még a külső és belső oldalon hímzett csíkok, melyek kivitelezése mindegyik cipőn szép pontos. A sneaker talpa klasszikus „teniszcipős”, az oldalán az adidas felirat domború feltüntetésével.

Fehér, fekete vagy krém: a retro/vintage sneakerek hódítanak!

Plusz egy:  mégsem teljesen hagy hidegen az aktuális hype, akkor azért is lehet érdekes a Conti 80, mert egészen hajaz a Yeezy Powerphase sziluettre, de annál jóval megfizethetőbb árú 🙂

A videót láttad már?

Videóban is bemutattuk a cipőt, ha kíváncsi vagy rá, katt!

Continental 80 sok-sok színben a shopban!

A cipőt számos színállásban találhatjátok meg a sneakerbox.hu shopban! A cikk megírásának időpontjában az alább bemutatott színállások elérhetők: ha valamelyik megtetszik akkor kattints és nézd meg, hogy elérhető-e a méretedben. A Continental 80 méretezése TTS (True To Size), azaz jó az a méret, amit általában adidas cipőből hordasz.

Sötét színállások

A fekete sosem fog kimenni a divatból, a legelegánsabb hatású sneakerek mind feketék. A shopban három fekete cw közül is lehet választani. A leginkább semleges a teljesen fekete felsőrészen két jelzésértékű szürke csíkkal és természetes gumi színű talppal érkező Continental 80 fekete/gumi színállás.

adidas Continental 80 fekete/gumi

adidas Continental 80 fekete/gumi

A fekete/zöld és a fekete Continental 80 színállások szinte teljesen megegyeznek, a felsőrész bőr kidolgozásának van puhább, illetve fényesebb hatása. Mindkét színállásnak fekete a talpa, és kicsit különböző színes hímzett csíkkal dobták fel a felsőrészüket.

adidas Continental 80 fekete színekben

adidas Continental 80 fekete színekben

Világos Continental 80 cipők

Világos színben is számos változatból lehet válogatni, a legklasszikusabb és legnépszerűbb a hófehér bőr felsőrész plusz vörös-kék csíkos verzió, ennek egy kicsit semlegesebb változata a fehér-szürke.

adidas Conti 80 fehérben

adidas Conti 80 fehérben

A fehér mellett még a krém egy slágerszín a retro sneakereket kedvelők körében. Szerencsére ezekben a színekben is találhattok a shopban Continental 80 cipőket, az egyik a krém/fehér, melynek fényes, fedett bőr felsőrészét egy szép „minőséget tanúsító” dombornyomás díszíti a sarkon.

A másik a krém színállás, mely finom hasított bőr felsőrészt és színben semleges díszítőcsíkot kapott.

Outfit tippek

Ahogy fentebb is írtuk, ez a cipő teljesen jól passzol farmerhez, de akár szövött vagy chino nadrághoz is, jól néz ki rövid vagy hosszúszárú nadrággal. Inkább semleges színű zoknit ajánlunk hozzá, de manapság már „mindent szabad”, szóval légy kreatív 😀

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×