Új, ütős színben jön a Nike SB Dunk Low

Májusban érkezik a Nike gördeszkás klasszikusának alacsony szárú változata, a Dunk Low, nagyon fresh és egyedi színben. Azonban nem tudja mindenki, hogy az SB széria már 1985 óta polcokon van, és talán az sem közismert tény, hogy nem deszkás cipőnek készült. Megjelenési infókért és egy kis háttésztoriért kattints a továbbra!

Az utóbbi időben újra kezd visszatérni a sneakerhead köztudatba a Dunk Low, az idén megjelenése óta eltelt 35 évet ünneplő deszkás cipő. Talán köszönhető kollaboknak a sneaker- és egész fashion communtity leghypeoltabb képviselőivel (Supreme, OFF-WHITE), de annak is, hogy a Nike fontos küldetésnek tekinti a régi ikonok visszahozatalát a 21. századi streetwear kultúrába. Ennek eredménye a májusban forgalomba kerülő SB, „Laser Orange” színben. De a részletek előtt egy kis háttérsztori:

Nike SB Dunk Low

Labdából deszka

Bár Peter Moore neve nem csenghet olyan ismerősen az emberek fülében, mint mondjuk Tinker Hatfield esetében, pedig a Dunk Low mellett a Jordan 1-es terveit is neki köszönhetjük. A Dunk széria az AJ-hez hasonlóan kosaras cipőnek készült, a legnagyobb robbanás pedig a „Be True To Your School” kampány eredménye volt. 12 különböző colorway-ben jelent meg, a leghíresebb amerikai egyetemek hivatalos színeivel.

Egy plakát részlete a 80-as évekből

A Jordanhez hasonlóan strapabíró volt, kellően vastag talppal, és jó formával. Innen egyenes út vezetett a deszkáscipővé váláshoz. Az akkor még inkább az USA berkein belül hódító sport hamar nagy népszerűségre tett szert a világ minden pontján. A 90-es évekre az utcaképnek olyan nélkülözhetetlen elemei lettek a deszkások, mint kis hazánkban Győrfi Pál egy YouTube videó elől.

Danny Supa egy Dunk Low-ban

Újra a régi

2020 májusára pedig egy igazi retro cw-be csomagolva kaphatjuk meg az évek során kissé finomított Dunk Low-t. Egy sötétebb sárga színű csík fut körbe a sneakeren, a belseje és a swoosh pedig kékeslila árnyalatot kapott. A cipő anyagának nagy része bőr, viszont a sárga részeket az első képek alapján hasított bőrnek (nubuk) gondolnám.

 

Megjelenés

A „Laser Orange” színállás mindenképpen májusban fog megjelenni, a pontos dátumot még nem tette közzé a pipás cég. Retail áron 100 dollárért juthatunk majd hozzá. A boltokba kerülés szintén kérdéses még, erről biztosan adnak majd április végén részletesebb tájékozatást. Addig is olvass minket, és #stayhome #staysafe! ✌️

Forrásunk a sneakernews.com és a theface.com volt.

dani

A focicsukák és a street futócipők az én világom. Bár a csapat legfiatalabb tagja vagyok, de inkább a klasszikus sneakerekért rajongok :) Kedvenceim az Adidas Originals modellek, de a Nike Air Max-ek is a favoritjaim közé tartoznak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×