Off-White x Nike SB Dunk

A Nike és az Off-White cég 2019-es év eleji „szétválása” után jó pár modellt kaptunk már különböző dropokban. Ezt a vonalat folytatják is szeptemberben is, de ami nekem sokkal jobban szemet tűnt az egy októberi Off-White Dunk lesz. Ha érdekel a cipő katt a továbbra. 

Dunk töri

A Dunk jelenleg az SB azaz skateboarding vonalat erősíti a Nikenál, de egy igazi ikonikus cipő. Elsőre senki meg nem mondaná, de egy 1985-ös modellről beszélünk. Akkor adta ki az első pár Dunk lépőket a cég, mindezt még kosarazásra. Amint beindult a gördeszkás láz Amerikában egyre többen kezdték el használni ezt a cipőt erre a sportra, ugyanis a talpa kényelmes volt, és nagyon jól védte a lábat. A legnagyobb viták mindig is akörül alakultak ki, hogy magas- vagy alacsony szárú lenne a jobb ezekre a sportokra. A cipő aztán 2002-ben átkerült a gördeszkás részre a cégben, és itt a mai napig jobbnál jobb cw-k és collabok jönnek létre. Volt itt átlátszó CDG együttműködés, egy színes Parra közreműködés, de még a Supremet is megihlette ez a modell.

Nike Dunk 1985-ből - Kosárpályáról a gördeszka parkokig

Nike Dunk 1985-ből – Kosárpályáról a gördeszka parkokig

Az Off-White színre lép

Az Off-White rengeteg cipőt adott ki az elmúlt 8 hónapban, a Nikeval kooperálva, igaz egyszer már beharangozták a szétválást. Az azóta megjelent cipőkről ide kattintva kereshettek cikkeket az oldalunkon. Az újabb releasekben inkább az AirForce volt az az igazi Nike sziluett ami sokak kedvence, és sokan lecsaptak rá. A mostani Dunk viszont egy elég érdekesre sikeredett darab lett, a külsőségek szempontjából. A színe igazi Fradi szurkolók szívét megmelengető zöld-fehérben tündököl. Az egész összképet szerintem nagyon elrontja egy narancssárga fűző ami az igazi deszkás cipő feelinget sajnos nagyon el tudja venni. Különböző portálokon felröppent a hír, hogy piros színben is várható lesz, viszont hivatalos információt még nem kaptunk erről.

Nike x Off-White Dunk

Nike x Off-White Dunk

Mikor és mennyiért?

Nos eléggé limitáltra sikeredett, ugyanis a hírek szerint 55.000 darab kerül ki a piacra. Akinek elnyerte a tetszését, az 170 dollárért megveheti majd 2019 októberében. A pontos dátum még nincs meg, de ide kattintva a sneaker naptárunkban majd megtalálhatjátok.

Nike x Off-White Dunk

Nike x Off-White Dunk

Hajdu

A sneaker a polcon annyit tesz, mint festmény a ponyva mögött.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×