A NAGY ÖVTÁSKA CIKK: Eastpak, Sprayground és adidas

Nincs is jobb társ, mint egy övtáska. Kicsi, kompakt, minden elfér benne ami kell, és konkrétan minden alkalomra tökéletes. De hogyan is viseljük, hogy az valóban jól is álljon rajtunk, illetve milyen stílusút válasszunk „tökéletes társnak”? A nagy övtáska cikkben minden kérdésedre választ találhatsz, és egy jó-pár király övtatyót is bemutatunk nektek, ami ráadásul a sneakerbox shopban is kapható! A cikkért katt a továbbra!

Kezdjünk egy kis zanzásított övtáska törivel

Az övtáskák már egészen az ókor óta használatban vannak különböző kultúrákban. Leginkább a ruhára varrt zseb hiányának pótlásaként használták kezdetben, de amikor megjelentek a zsebek, az övtáska is kicsit kezdett kikopni a „divatból”- nem mintha akkoriban divatozás végett hordta volna bárki is.

A szintetikus anyagokból készült övtáskák az 1980-as években kezdtek el utat törni maguknak, szintén még kicsit a praktikum kedvéért. Igazán divatosnak az 1990-es évek végén kezdett el számítani, de nem volt túl hosszú életű a fellángolás, a 2000-es években visszaesett az érdeklődés az övtáskák iránt. Talán emlékeztek ti is a „hasitasi nem kér kódot” beszólásra egy reklámban: a „hasitasi” pont olyan annyira volt újszerű, mint a „kápé”.

Pár évvel később, 2012-ben több designer cég is arra kezdett el törekedni, hogy visszahozzák ezt az iszonyat praktikus és nem mellesleg nagyon stílusos darabot a köztudatba. Ez a törekvés 2020-ra csúcsosodott ki, és mára ezek a kis táskák népszerűbbek mint valaha. Közülük vált ki a mára az egyik – ha nem a legismertebb – táska márka, az Eastpak.

Eastpak Springer

A kezdetben túratáskákkal foglalkozó cég a mai napig is a minőségéről a leghíresebb. Később ehhez társult táskáik és övtáskáik király stílusa és nem utolsó sorban a hatalmas színválasztékuk is.

Miért ajánljuk?

Divatos, nagyon magas minőségű, és ehhez társul a rendkívül jó árérték-arány. Egyszóval mindenért. Én személy szerint hatalmas Eastpak fan vagyok, sosem csalódtam még bennük!

A shopban rengeteg Eastpak Springer övtáskával találkozhattok, de most be is mutatok nektek párat közülük.

 

Eastpak x AAPE Springer Camo övtáska (EK11FB42)

Ár: 15.990 Ft

Eastpak x AAPE Springer

Eastpak x AAPE Springer

Az Eastpak x AAPE kollabról már Gergő egyik korábbi cikkében már olvashattatok – így nem is nagyon eresztem bő lére a dolgot – Ha esetleg lemaradtatok volna róla, a mindenképp pótolandó olvasmányért kattintsatok ide.

A szolid megjelenésű Eastpak Springer Topped Black övtáska (EK07410W).

Ár: 9.990 Ft
Eastpak Springer Topped Black

Eastpak Springer Topped Black

 

A csajos Eastpak Springer Marble Transparent övtáska (EK07449Y).

Ár: 21990 Ft helyett most 11.990-ért vár rád!

Eastpak Springer Marble Transparent

Eastpak Springer Marble Transparent

Ez még csak pár darab abból a hatalmas választékból, amit a sneakerbox shopban találtok – nem csak Eastpaket -, úgyhogy érdemes mihamarabb lecsekkolni a kínálatot.

Sprayground Cream övtáska

A Sprayground márkát valószínűleg már nem kell bemutatni (ha mégis, akkor itt egy kis Sprayground márkasztori és egy tavaszi táskaszemle a blogról). A Cream crossbody-n (és a vele párban lévő, hasonló hátizsák is létezik) a lángnyelvek a fő motívum. Elég figyelemfelkeltő darab, bár Sprayground-viszonylatban még a visszafogottak közé sorolható a kinézete. Anyaghasználatra itt sem lehet panasz, felépítését tekintve pedig egy nagyobb cipzáros zsebbel és egy állítható pánttal rendelkezik. Megtalálod a sneakerbox.hu shopban más menő Sprayground táska társaságában!

Sprayground Cream Backpack & Crossbody

Sprayground Cream Backpack & Crossbody

adidas Originals Premium övtáska

Ha megszoktad, hogy egy egész hátizsák áll rendelkezésedre, hogy minden cuccodnak helyet találj, akkor lehet egy övtáska tárolókapacitása szűkösnek tűnhet. Nem így az adidas Originals Premium övtáskája, ami az óriáskategóriát erősíti. Sokkal több minden elfér benne mint egy átlagos méretű övtáskában, pakolhatóságát okos beosztása is segíti. Van egy közepes méretű elülső és egy nagy hátsó rekesze, utóbbiban még egy kis cipzáros zseb is van az értékeknek, apróbb holminak.

Megjelenlése egyáltalán nem hivalkodó, egy kisebb adidas címke és a cipzárok húzókáján lévő pánt felirati tanúskodnak róla, hogy ez a táska a háromcsíkos márkától származik. Megtalálod a sneakerbox.hu shopban!

Nagy övtáska az adidas márkától - adidas Originals Premium Crossbody (ED8047)

Nagy övtáska az adidas márkától – adidas Originals Premium Crossbody (ED8047)

Ha pedig már megvan az övtáska, és nagyon örülünk annak hogy megérkezett, már csak egy kérdés maradt:

Mégis hogyan hordjuk az övtáskát?

A válasz egyszerű: akárhogy. Háton, vállon, csípőn, elől, hátul, mindenhogy. Azért az árulkodó, hogy angolul már crossbody néven illetik (magyarul lefordíthatatlan „keresztbe a testen táska” 😀 Akárhogy is hívjuk, az övtáska egy remek és praktikus kiegészítője a mindennapi viseletednek. Válasz egyet: kicsit vagy nagyot, visszafogottat vagy feltűnőt – hidd el, nagyon fel fogja dobni az outfited!

Ha még mindig tanácstalan lennél egy kicsit a viselését illetően, itt van pár kép inspiráció gyanánt, hogy hogyan viselik őket az Eastpak-modellek!

A NAGY ÖVTÁSKA CIKK - Eastpak cuccok a shopban! A NAGY ÖVTÁSKA CIKK - Eastpak cuccok a shopban! A NAGY ÖVTÁSKA CIKK - Eastpak cuccok a shopban! A NAGY ÖVTÁSKA CIKK - Eastpak cuccok a shopban!

Képforrás: Eastpak instagram

H.Fanni

Írni mindig is szerettem, amihez később párosult a sneaker rajongásom is. Első sorban csajos fronton igyekszem erősíteni a csapatot, de természetesen minden érdekel, ami sneaker és fashion.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×