Nike SB Dunk High – Strawberry Cough

A Nike rengeteg világnap alkalmából ad ki különböző tematikájú cipőket. Szinte minden hónapban jön egy-egy darab, ami egy adott eseményhez, ügyhöz kapcsolódik, és amelyeket jellemzően limitált számban vehetnek meg az emberek. Április 20-án is érkezik a Nike egy érdekességgel a Dunk Strawberry Cough-al. Ha érdekel a cipő, kattints a továbbra!

Nike SB Dunk Strawberry Cough - A háttér mindent elárul

Nike SB Dunk Strawberry Cough – A háttér mindent elárul

Miért pont 420?

Április 20, sok ember számára biztosan nem mond semmit, hogy mégis milyen nap lehet akkor. Azonban a marihuána kedvelői előszeretettel használják ezt a számot, és ezen a napon 4 óra 20 perckor mindenki ellazul egy kicsit. A Nike ennek a napnak alkalmából Egy SB Dunk High cipőt dob ki a piacra Strawberry Cough néven. Ez a név egy fű fajtáról kapta a nevét, és zöld-piros színben pompázik, akárcsak a növény.

Todd Bratrudnak egy régebbi 4/20-as Dunk lépője

Todd Bratrudnak egy régebbi 4/20-as Dunk lépője

A művész előzménye

A Nikeneak nem ez az első 4/20-as Dunk cipője. Eddig 4 darabot dobtak piacra hasonló tematikában, és ezek közül kettőt Todd Bratrudnak köszönhetnek az emberek, most is ő az elkövető 🙂 A legutóbbi cipőjét 2018. április 20-án adta ki a Nike ami szintén egy Dunk volt, csak a mid verzió. Ez a White Widow nevet kapta, ami szintén a marihuána egyik fajtája. Ugyanúgy, mint a Strawberrynél, itt is a színekkel játszott a művész. Zöld és fehér színt kapott az akkori sneaker.

Nike SB Dunk Strawberry Cough

Nike SB Dunk Strawberry Cough

Köhögő eper?

A mostani darab egyik legnagyobb különlegessége szerintem az a felsőrész anyaghasználata, ugyanis a zöld részek egy kissé koptatottabb velúr anyagot kaptak, amitől kissé szálas az egész. A cipő többi része piros bőrből van, a kis kitüremkedések pedig pont olyanok mint az eper sima felületén a sok apró mag.

A cipő hátsó részét még a saroknál díszíti egy köhögő eper, aki vörös szemeiből ítélve már nagyon jól érzi magát. A cipő talpbetétjében ez a minta köszön vissza, sokkal nagyobb méretben.

Véleményem a sneakerről

Sosem voltam egy hatalmas Dunk rajongó, viszont egy letisztult cw-t én is szívesen hordok belőle. Ez a Strawberry minden, csak nem letisztult, mégis nekem nagyon tetszik, és valószínűleg az április 20-i megjelenésen meg is próbálom beszerezni. Nektek mi a véleményetek róla?

Ha esetleg még olvasnál Dunk cipőkről, ide kattintva megteheted!

Hajdu

A sneaker a polcon annyit tesz, mint festmény a ponyva mögött.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×