Az új KD 13, avagy Durant visszatérésének kulcsa

Az NBA szezon jelenleg a koronavírus miatt szünetel, amiben Kevin Durant is aktívan érintett, sajnálatos pozitív tesztje miatt. Eddig úgy tudjuk, hogy tünetmentes és jó egészségnek örvend, azt leszámítva, hogy Achilles sérülésből lábadozik éppen. Azonban az élet nem áll meg, ahogy a sneaker megjelenések sem. Durant egyre jobb állapotban van és aki rendszeresen követi őt a különböző közösségi média portálokon, az már kiszúrhatta, hogy nemrég már a dobásokat gyakorolta. Ez még nem minden, ugyanis mindezt egy új sneakerben tette. Amint kiderült, ez lehet a várva várt KD 13. Ha több infót szeretnél megtudni, akkor kattints a továbbra.

Nike Zoom KD 13 Black

Nike Zoom KD 13 Black

Az új KD 13 mind kinézetre, mind pedig technológiában valami teljesen újat hoz a kosárlabda pályákra, főként a mostanában megszokott különleges profilú cipőkkel szemben.

Leegyszerűsített külső

Kívülről egy nagyon egyszerű dizájn tárul elénk, főként az elődjeit és a teljes Durant signature vonalat tekintve. A KD 13 egy középmagas profilú lépő, egy hatalmas pipával kívülről és egy kisebbel belülről, az oldalán. Én minimalistának nevezném a külső megjelenését, de ez nem feltétlen rossz. Az anyaghasználatról egyelőre nem esik szó semmilyen hivatalos forrásnál, de egészen különlegesnek tűnik. Várhatóan kevésbé lesz rugalmas, mint az eddigi modelljei, de az egész cipő egy kicsit komolyabb, stabilabb formát tükrőz.

Nike Zoom KD 13 Black

Nike Zoom KD 13 Black

A KD 13 belülről

A legnagyobb újítás a kétszegmenses Air Zoom középtalp, melyet teljes hosszban légbetétes párnázással egészítenek ki. Hogy ez pontosan mit takar, azt majd az első tesztek megmutatják. Az biztos, hogy ez a dupla Air Zoom egység rengeteget segít az ütközések elnyelésében és a terhelés nagy részét leveszi a lábunkról. Legalábbis erről szólnak a várakozások. Kívülről ez egy nagyon vastag talp látszatát kelti, amelyre Durant sérülése után lehet szükség is lesz.

Nike Zoom KD 13 Black

Nike Zoom KD 13 Black

Megjelenés

A KD 13 hivatalosan április 3-án várható a boltok polcaira, azonban ez a járvány miatt még változhat. Arról sajnos még nincsen semmilyen információ, hogy mennyiért lehet majd beszerezni az új modellt. Várhatóan a jelenlegi 150 eurós ártól nem tér el a sportszergyártó.

Nike Zoom KD 13 Black

A talpának a mintázatat kísértetiesen hasonlít a PG 3-on található kráter mintákkal, melyeket ebben a modellben tovább gondoltak.

Vélemény

Legelsőnek nagyon furán néztem a lépőre, főként a kinézete és a nagyon vastag talp kialakítása miatt, aztán utánanéztem a részleteknek. Ha megnézzük a vastag alját a cipőnek, a dupla légtalpat vagy azt az érdekes anyagot, ami a lépő felső részét borítja, láthatjuk, hogy ez mind-mind Durant visszatérésének a záloga lehet. Egy Achilles sérülés nagyon durva dolog és eszméletlen nehéz felépülni belőle, úgy hogy az ne törjön keresztbe egy komoly karriert.

Ráadásul, ahogy a mondás tartja: szegény embert még az ág is húzza… Az All-Star erőcsatárnak néhány napja pozitív lett a koronavírus tesztje. Tudjuk, hogy a ligában egyre jobban terjed a vírus, ahogy hazánkban is. Mi sem bizonyítja jobban, hogy senki sem legyőzhetetlen és az egészséges, sportos szervezetet is megtámadhatja a járvány. Ezért kérek mindenkit, hogy vigyázzon és nem tudom eléggé hangsúlyozni, hogy maradjon otthon!

A brooklyn-i csapatból vele együtt 4 játékos kapta el a kórt, de szerencsére mindenki rendben van és ezúton is mihamarabbi felépülést kívánunk nekik. Meg egyébként is, az NBA-ben híresen profi orvosi gárda van, akik pillanatok alatt a legjobb technológiákkal kezelik a játékosokat, azonnal kiszűrik a betegséget és minden adott a felépüléshez és egy jó visszatéréshez. Azonban egy olyan sérülésről beszélünk, amire a továbbiakban is, felépülés után is nagyon oda kell figyelni. A KD 13 ezt mind lehetővé teszi, most a Brooklyn Nets sztárjának. Ugyan kinézetre nem nyerte el elsőre a tetszésemet, főként mivel nem vagyok oda a vastag talpakért, de ami ebben a cipőben van, az tényleg úttörő lehet. Ráadásul rengeteg színállást adnak ki minden évben, így biztos lesz egy olyan is, amit imádni fogok.

Már most, az első tesztek és a hivatalos megjelenés előtt tudom ajánlani a lépőt azoknak, akiknek komolyabb térd vagy boka sérülésük volt, de még mindig szeretnek mozogni és sportolni.

Nike Zoom KD 13 Black

Nike Zoom KD 13 Black

Te mit gondolsz a lépőről? Elég lesz, hogy Durant egészséges maradjon és bajnoki címig vezesse a Nets együttesét?

Kép- és Hírforrásunk a SoleCollector volt.

aladeen

A kosárcipők az egyik szenvedélyem a dj-zés és a kosárlabdázás mellett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×