Sneaker kamushop feketelista

Ha régebb óta követitek a blogot, tudjátok, hogy nem először foglalkozunk a kamushopokkal. Sajnos ezzel kapcsolatban a mai napig rengeteg üzenetet kapunk: Megbízható? Eredeti? Szabad innen rendelni? Vagy kamushop? Mi a tapasztalat vagy vélemény ezzel vagy azzal a webshoppal kapcsolatban? Sokszor már csak fizetés után kérdeztek, amikor már nincs nagyon mit tenni 🙁 Előzzük meg a bajt: íme egy feketelista a nyilvánvalóan hamis cipőt árusító/közvetítő oldalakról! Sőt, azt is megnézhetitek, hogy mi alapján gondoljuk ezt! Tovább!

Kamu shopok, hamis cipőkkel

Ahogy külföldön, úgy itthon sincs hiány a hamis termékeket árusító/közvetítő “webshopokban”. Az hogy egy oldal nem megbízható, sokszor nem is olyan egyértelmű, ezért számos cikkben és videóban igyekeztünk már időben figyelmezetni a gyanús jelekre. Erre és a sok általatok küldött kérdésre/sztorira alapozva gyűjtöttünk most össze néhány tényleg kamu shopot, ahonnan a saját érdeketekben nem tanácsos bármit is rendelni. A cikk első részében elmondjuk, hogy mi alapján gondoljuk egy shopról, hogy hamis sneakert árul, ha rögtön a feketelistára ugranál, akkor katt ide!

Vigyázat, kamu! Hamis cipők, sneakerek egy csomó "webshopban"

Vigyázat, kamu! Hamis cipők, sneakerek egy csomó “webshopban”

Mi a kockázata, ha ilyen helyről rendelsz?

Egyáltalán nem érkezik meg a rendelt cipő. Nagyon sok ilyen történetet kaptunk már.

Ha megérkezik, akkor csak egy silány hamisítványt találsz a dobozban (ha van doboza 😉 )

Ha bankkártyával fizettél, esetleg visszaélhetnek az adatokkal.

Mivel ügyfélszolgálat nincs feltüntetve (vagy sokszor a feltüntetett cím, telefonszám hamis/nem működik), ezért érdemben nem tudsz kinél reklamálni minőségi vagy bármilyen más probléma esetén.

A legtöbb esetben számlát, jótállást, szavatosságot (köznapi nyelven “garanciát”) sem fogsz kapni. Ha ígérnek is “garanciát”, azt “kifárasztással” és kibúvokkal igyekeznek megúszni.

Mivel sokszor egy hétköznapi ember számára kinyomozhatatlan, “ismeretlen valakitől” és nem legális/tisztességes cégtől rendeltél, ezért nem tudsz kihez fordulni segítségért. A feljelentéssel járó hercehurcát kevesen vállalják, sőt szégyent éreznek, hogy átverték őket vagy “tanulópénznek” tekintik… Ez nagyon is kényelmes helyzet a kamushopokat üzemeltetőknek…

Ha már fizettél a hamis sneakerért, akkor onnantól kábé tehetetlen vagy...

Ha már fizettél a hamis sneakerért, akkor onnantól kábé tehetetlen vagy…

Hogy ismerheted fel, hogy kamushop?

Két fő csoport van: az egyik a teljesen kamushop, se cégnév, se felelősségvállalás… A másik csoport egy fokkal rafináltabb: ők magukat “közvetítőként” vagy “reklámozóként” határozzák meg. Azt már persze nem reklámozzák, hogy kinek is közvetítik ki a rendelésed: az ismert távol keleti, hamis termékektől hemzsegő marketplace eladóknak (pl. Aliexpress, DH Gate, Wish) adják le a rendelést a nevedben. Az ázsiai kamucipő gyártók így neked postáznak egyenesen. Sokszor a rendelési feltételek “mélyére” még az az információ is el van süllyesztve, hogy ezek “UA” (Unauthorized Autentic) vagy 1:1 replica, replika, “minőségi csökkent”, stb. cipők – mondani sem kell, hogy ezek csak a “hamis cipő” szinonimái. Tegye fel a kezét, aki betűről-betűre elolvassa ezeket a feltételeket, mielőtt rendel… mégis, ha utólag reklamálsz ez hivatkozási alap lehet a számukra.

Megcsináltuk ezt a 10 pontból álló listát, melynek használatával bárkinek egyértelművé válhat, hogy milyen oldallal is van dolga. Ezekről az oldalakról abszolút nem tanácsoljuk, hogy rendelj!!! Attól, hogy egy webáruház nem 10 pontos, hanem “csak” 2-3 pontot “gyűjtött”, nem jelenti azt, hogy kevésbé lenne kamushop. Nézd az összképet! Főleg a “közvetítő” oldalak aránylag kevés ponton kiszúrhatók, de már egyetlen ilyen árulkodó jel is ébressze fel a gyanakvásodat!

10 pont, melynek segítségével felismerheted a hamis cipőt árusító kamushopokat!

10 pont, melynek segítségével felismerheted a hamis cipőt árusító kamushopokat!

A 10 pont magyarázata

Egyesével nézzük meg a kamushopokat, ahol minden IGEN 1 pontot ér és minden NEM 0 pontot, ami pedig NEM EGYÉRTELMŰ az 0,5 pont.

1. Nincs megadva az üzemeltető cég neve: Ha ilyet látsz, az teljességgel törvénybe ütközik!

2. Nincs cím vagy bármilyen ellenőrizhető elérhetőség: Hol reklamálsz, ha gondod van? Van esélyed utánamenni, ha kár ért? Nincs!

3. Védett márkanév szerepel a domain nevében: Csak a márkatulajdonosnak van joga a márkanevet szerepeltetni a webcímében (illetve, akinek engedélyt adnak rá, de az biztosan nem egy kis magyar webáruház lesz)

4. Gyanúsan alacsony árak: Tudod, ami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, az NEM IGAZ!

5. Gyanús akciók: Minden üzlet és webshopnál van leárazás, de nem állandóan, nem minden modellre és nem 50-60-70%-os…

6. A szállítási idő több hetes: Egyértelmű jel arra, hogy a Távol-Keletről jön majd az áru… és hogy nem lesz igazi, az is biztos!

7. Kamu cipő(k)/színállások a választékban: A kínaiak (és a törökök is) rendkívül “kreatívak” tudnak lenni. Ellenőrizd le, hogy az adott színállás létezik-e (pl. NINCS lila Yeezy 350-es, oldalán Supreme felirattal 😉 )

8. Nyelvtani és szövegbeli hibák: Az igénytelen, magyartalan szöveg, amit kapkodva, sokszor Google fordítóval “követnek” el, nagyon árulkodó jel!

9. Az ügyfélszolgálat elérhetősége nem látszik: Nagyon tipikus, amikor csak egy e-mail író ablak van, hogy még az email címet sem látod, ahová elküldöd az üzenetet. Persze telefonszám nincs (vagy később derül ki, hogy nem valós/működő).

10. A webshop kialakítása, szövegezése gyenge: A gyenge összkép is keltse fel a gyanakvásod! Egy igazi webshop ad a kialakításra, a megfelelő termékleírásokra, képekre. Ha minden termékfotó mögött más-más háttér látható, az például nem túl bíztató!

 

Lássuk a kamushop feketelistát!

A lenti listát az alapján bővítjük, ha belebotlunk egybe vagy egy oldalra sokan rákérdeznek. Attól, hogy egy shop nincs a listában, még simán lehet kamushop, hiszen ezeket gyakran bezárják és új néven, más kinézettel újranyitják. Használd a józan eszed és ezt a 10 pontos listát bármelyik webshopon, ahonnan rendelni akarsz! Olyan is lehet, hogy a listánkon szerepel egy shop, de már nem találod meg a neten. Ez jó jel, mert akkor bezárták vagy bezáratták, de mivel mind hasonló elveken üzemel, példaként tökéletes lehet 😉

 

Külön kategória: kamu Instagram shopok

Építeni egy saját webshopot macerás és bonyolult. Ráadásul instán  könnyen, gyorsan, rengeteg embert el lehet érni. Meg amúgy is egy csomó reseller inta oldalon keresztül (is) hirdeti az eladni kívánt cipőit. Valószínűleg ezek a gondolatok ihlették a kamu-insta-shopokat. A helyzet itt csak rosszabb, mint egy klasszikus weboldalon: még kevesebb infó, semmi elérhetőség, csak a fotók, árakkal. Sőt, több hasonló elven működő, ellenben megbízható, legit eladó is rendelkezik ilyen insta-profillal. Emiatt talán még nehezebb lehet elsőre eldönteni, mivel is van dolgunk. Mi azonban most összegyűjtöttük a legrelevánsabbakat:

@brandshoes_bp vélemény

Sneaker-kamushop-feketelista-Brandshoes-cover

Talán az egyik legnagyobb hazai kamu Instagram “shop” a @brandhshoes_bp.
Rögtön a bio-ból kiderül, hogy mivel is állunk szemben, az “1/1 sneakerek” cím mindent elárul: 1/1 minőségű hamisítványokat ígérnek.

Nos, itt szeretnék is írni egy gyors lábjegyzetet: NINCS olyan, hogy 1/1. Az évek során számtalan elnevezést hallottunk a hiper-szuper minőségű replikákra, de jobb nem abban a tévképzetben hitegetni magunkat, hogy egy tényleg ugyan olyan minőségű és kinézetű terméket kapunk, mint egy eredeti sneaker esetében. Oké, értem, jön a postán egy cipő, és tényleg cipő formája van, de soha(!) nem kapsz olyat, mint egy eredeti.

Az oldalon egyébként tényleg minden finomság van: Chunky Dunky, Travis Scott,- és Off-white kollabok, szóval a szokásos “hype” felhozatal. Az árak a szokásos skálán, 30-40 ezer forint között mozognak, amiből már nyugodtan válogathatnánk eredeti cipők között is.

Ezen kívül persze sok infót nem tudunk meg. A cipők nyilván valahonnan a távol-keletről érkeznek, a rendelés után 2-3 héttel. Aztán persze az, hogy mindezt ki, hogyan, és honnan intézi, nem derül ki, minden rendelés “DM”-ben történik.
Instagram  profil révén nem is beszélhetünk olyanról, mint ÁSZF, vagy információ bármilyen működtető jogi személyről, természetesen semmilyen elérhetőséget sem kapunk.

Mivel nem klasszikus webshopról, hanem csak egy insta profilról beszélünk, nem adhatunk nekik a többi webshopnál használt “kamushop pontot”, viszont itt is érdemes vetni egy pillantást a szempontokra: nincs információ sem üzemeltetőről, sem elérhetőségekről, a szállítás itt is több hetes, az árak pedig gyanúsan alacsonyak. Egy szó mint száz, újabb kamushoppal van dolgunk, és soha ne dőljünk be az olcsó ígérgetéseknek.

 

@hypehouseshop vélemény

Sneaker-kamushop-feketelista-Hypehouseshop-cover

A szintén több,mint 10.000 instagram követővel rendelkező @hypehouseshop a következő alanyunk. Nem sokat kertelnek, 3 tőmondatban minden információt közölnek a kedves vásárlóval:

Hamisítványok (itt is felhívnám a figyelmet a valószínűleg alaptalanul használt “prémium” jelzőre), több hetes szállítás, infó nincs, rendelj privátban.

Hát, egy ilyen üdvözlő után már éghet a vészvillogó, de még nem csekkoltuk le a kínálatot:
Főként a klasszikus, legtöbbet hamisított Yeezy 350 v2-k kaphatóak, de van néhány Jordan és Nike cipő is,árban minden 30 ezer forint körül revolvál.

Természetesen információkra itt sem számítunk, habár nagylelkűen instasztori formájában közzétettek egy adatvédelmi nyilatkozatot, amiben persze egy panaszkezelési elérhetőséget is megadtak: egy Gmail-es e-mail címet. Ne már, ez annyira komolytalan, hogy már ez, önmagában maximum pontot érne a kamu-pontszámainknál.

Összességében tehát kapunk egy klasszikus kamu-insta “shopot”: semmilyen információ, vagy elérhetőség, csak képek és hozzájuk tartozó árak. Hát, nem túl bizalomgerjesztő.

 

Ezek után pedig jöjjenek a klasszikus weblapok, webshopok:

shoestore.hu vélemény

shoe-store-hu-kezdo-oldal

Shoestore: szembetűnő az árulkodó logó

Első ránézésre nincs semmi szemet szúró probléma az oldallal, hiszen a név és a webcím végülis rendben van.

A probléma ott kezdődik, hogy a kezdőoldalon azonnal az arcunkba robban a Yeezy-Shoestore logó, ami már helyből aggályokat ébreszt az emberben. A “webshop” szemre egyébként egész korrektül össze van rakva, a termékek szépen kategorizálva vannak márka, majd modell szerint. Így ha a kategóriák fülre nyomunk, máris láthatjuk a resellereket megszégyenítő felhozatalt: Yeezy, Human Race, Gucci, Alexander McQueen, stb., mindezek persze 15-20-15 ezer forintos áron. Igazából ez az egyetlen tény elég ahhoz, hogy felberregjen a vészcsengő az agyadban!

Fontos, hogy sok teljesen fake sneaker “webshop”-al ellentétben, ahol az üzemeltetők teljes homályban maradnak, ez egy ténylegesen bejegyzett magyar cég, melynek adatai fel is vannak tüntetve. A GYIK-ben egész szépen le van írva sok minden, kezdve attól, hogy Hollandiából jön az áru és hogy van rá “1 éves cseregarancia”. Ettől még sajnos teljesen nyilvánvaló az üzleti modell: rendelésedet távol-keleti fake gyártóknak továbbítják, akik utána közvetlenül a vevőnek szállítanak.

Bár nagyon szép hosszú ÁSZF-ük van, ezt értő figyelemmel elolvasva egyértelműen leírják miről van szó (persze ki olvassa ezt el). A saját shopjukat “lábbelik megvásárlását elősegítő rendszer”-nek nevezik, ahol “vásárló megbízást ad Szolgáltatónak, hogy […] minőség csökkent termékeket külföldi beszállítótól beszerezze”. A “minőség csökkent” kitétel azért is lehet fontos, mert ez alapját képezheti, hogy ne fogadjanak el minőségi reklamációkat. Bár a GYIK-ben az szerepel, hogy Hollandiából érkezik a termék, az ÁSZF-ben mégis 1-5 hetes szállítási időt írnak és hogy esetleg vám is felmerülhet… Pedig nyilván az EU-ból érkező terméknél erről nem lehet szó. Persze ha Kínából jön, akkor már mind a vám, mind a hosszú szállítási idő érthető 😉

A kedvenc gyöngyszemem az ÁSZF-ben (a vége felé egy hosszú bekezdésben elrejtve), hogy a megrendelt cipők alapvetően DOBOZ NÉLKÜL érkeznek és 2000 Ft, ha a vásárló dobozt is kér hozzá. Csak emiatt az egy miatt +10 pontot adnék nekik 😀

shoestore.hu: a cipősdoboz feláras - van még kérdés? :D

shoestore.hu: a cipősdoboz feláras – van még kérdés? 😀

A minőségi reklamációkat illetően annyit ígér az üzemeltető, hogy azt továbbítja a beszállítónak. Sok szerencsét ahhoz, hogy érvényesítsd a jogaidat majd Ling Mei-nél, amikor írsz neki, hogy elvált a kamu yezzy talpa 😀 Szóval összességében, az a négy pont is bőven elég ahhoz, hogy azt tanácsoljuk: messzire kerüld el őket!

shoestore.hu kamushop pontszám: 4/10

Minden IGEN 1 pont, minden NEM 0 pont, minden NEM EGYÉRTELMŰ 0,5 pont.

1. Nincs megadva az üzemeltető cég neve: NEM

2. Nincs cím vagy bármilyen ellenőrizhető elérhetőség: NEM EGYÉRTELMŰ

3. Védett márkanév szerepel a domain nevében: NEM

4. Gyanúsan alacsony árak: IGEN

5. Gyanús akciók: NEM

6. A szállítási idő több hetes: IGEN

7. Kamu cipő(k)/színállások a választékban: NEM

8. Nyelvtani és szövegbeli hibák: NEM

9. Az ügyfélszolgálat elérhetősége nem látszik: NEM EGYÉRTELMŰ

10. A webshop kialakítása, szövegezése gyenge: NEM EGYÉRTELMŰ

 

olcsociposhop.com vélemény

olcsociposhop.com - vélemény, tapasztalat: eredeti vagy hamis cipő? Kamushop?

Off-white, Yeezy… árulkodó fülek a kezdőoldalon

Nos, ez az oldal a leggyengébb kamushop-ok iskolapéldája. Akárhova is nézünk az oldalon, egyszerűen semmi sincs rendben.

Kezdjük az oldal nevével, ami nem csak nem meggyőző, de még csak azt sem tudom mondani, hogy találó, mivel “olcsónak” egyáltalán nem mondható. Az árakat nézegetve az Ultra Boost-ok például most akciósan “csak” 30-32 ezer Ft körül mozognak. Ne már, ennyiért egy eredetit is vehetünk. De ez persze csak a legkisebb probléma. A kínálatban már komolyabb gondok is vannak, ilyenek például a nem létező kollabok és színállások. Nem tudom honnan szerzik a termékeket, de komoly kreativitást látok ezen kreációk megalkotásában.

Arról nem is beszélve, hogy az oldal tele van alapvető nyelvtani hibákkal, olyannyira, hogy a Google Translate már önmagában jobban fordít. Cégadatokat, ügyfélszolgálatot, telefonszámot, vagy bármiféle ehhez hasonló információt hiába keresünk – ezek sajnos nem szerepelnek az oldalon, már ha léteznek egyáltalán. A kedvencem egyébként, hogy ugyan semmit sem írnak a szállítási időről, de arra figyelmeztetnek, hogy a “szezonális viharok” miatt késhet a rendelésünk. Bármit is értenek ezalatt. Ahogy a pontokból is láthatjátok, nagyon gyenge próbálkozás ez az oldal:

olcsociposhop.com kamushop pontszám: 8.5/10

Minden IGEN 1 pont, minden NEM 0 pont, minden NEM EGYÉRTELMŰ 0,5 pont.

1. Nincs megadva az üzemeltető cég neve: IGEN

2. Nincs cím vagy bármilyen ellenőrizhető elérhetőség: IGEN

3. Védett márkanév szerepel a domain nevében: NEM

4. Gyanúsan alacsony árak: IGEN

5. Gyanús akciók: IGEN

6. A szállítási idő több hetes: NEM EGYÉRTELMŰ

7. Kamu cipő(k)/színállások a választékban: IGEN

8. Nyelvtani és szövegbeli hibák: IGEN

9. Az ügyfélszolgálat elérhetősége nem látszik: IGEN

10. A webshop kialakítása, szövegezése gyenge: IGEN

 

adidashungary.top vélemény

adidashungary.top - vélemény, tapasztalat: eredeti vagy hamis cipő?

A cég neve és logója, de “Nike” termékek a kezdőoldalon

Hoppá, ez bizony nem az adidas hivatalos oldala, mégis szerepel a webcímben a márkanév. Ez már önmagában nagy felkiáltójel, a megbízhatóságot illetően. Ráadásul a logót is ellopták.

Ami a termékeket illeti, ne legyünk olyan naivak, hogy csak a német háromcsíkos modelleket keressük. Nike, New Balance, Balenciaga, és még néhány népszerű márkanév szerepel az oldalon. Az előző oldalhoz hasonlóan persze olyan sneaker-fúziók vannak, amelyekre még nem áll készen a világ, ellentétben bármiféle információval, ugyanis a Kapcsolat fül alatt nem találunk mást, csak egy szövegdobozt, mellyel üzenetet írhatunk a titokzatos eladó(k)nak.

Az oldal szövege egész egyszerűen komolytalan, olyan fordítási hibák vannak, hogy olvasni is fáj.  Láthatóan az egész oldalra ráhúztak valamiféle fordítóprogramot, ami a modellek nevét sem kímélte. Itt van néhány kedvencem: Nike Epic React = Nike Epikus Reagál; Revenge x Storm = Bosszút x Vihar; Adidas Human Race = Adidas Emberi faj… Egyszerűen zseniális. Természetesen jár a maximum pont.

adidashungary.top kamushop pontszám: 10/10

Minden IGEN 1 pont, minden NEM 0 pont, minden NEM EGYÉRTELMŰ 0,5 pont.

1. Nincs megadva az üzemeltető cég neve: IGEN

2. Nincs cím vagy bármilyen ellenőrizhető elérhetőség: IGEN

3. Védett márkanév szerepel a domain nevében: IGEN

4. Gyanúsan alacsony árak: IGEN

5. Gyanús akciók: IGEN

6. A szállítási idő több hetes: IGEN

7. Kamu cipő(k)/színállások a választékban: IGEN

8. Nyelvtani és szövegbeli hibák: IGEN

9. Az ügyfélszolgálat elérhetősége nem látszik: IGEN

10. A webshop kialakítása, szövegezése gyenge: IGEN

 

onlinecipo.com vélemény

onlinecipo.com - vélemény, tapasztalat: eredeti vagy hamis cipő? Kamushop vagy nem?

Vigyázat, az aránylag jobb kinézed ellenére ez is kamushop!

Az aránylag igényesen kialakított webes felület ne tévesszen meg minket, ez a webshop sem árul eredeti terméket. Ha erről sem a domain név, sem pedig az oldal kezdőlapja nem győzött meg, akkor a többi szempont majd megteszi helyettük.

Ugyancsak találkozhatunk kétes, láthatóan kamu darabokkal, ráadásul gyanúsan alacsony áron. Sőt, a képek is árulkodóak, rengeteg az olyan kép, melyek más-más háttérrel, más-más szögből mutatja a termékeket.

Az oldal, habár ránézésre szépen össze lett rakva, sajnos szinte azonnal kiderül, hogy miért nem legit webshopról van szó. Az információk között sajnos ezúttal sem találni semmit, amit egy valós cég esetében könnyen megnézhetünk.

onlinecipo.com kamushop pontszám: 5.5/10

Minden IGEN 1 pont, minden NEM 0 pont, minden NEM EGYÉRTELMŰ 0,5 pont.

1. Nincs megadva az üzemeltető cég neve: IGEN

2. Nincs cím vagy bármilyen ellenőrizhető elérhetőség: IGEN

3. Védett márkanév szerepel a domain nevében: NEM

4. Gyanúsan alacsony árak: IGEN

5. Gyanús akciók: NEM

6. A szállítási idő több hetes: NEM EGYÉRTELMŰ

7. Kamu cipő(k)/színállások a választékban: IGEN

8. Nyelvtani és szövegbeli hibák: NEM

9. Az ügyfélszolgálat elérhetősége nem látszik: IGEN

10. A webshop kialakítása, szövegezése gyenge: NEM

 

snakershungary.com vélemény

snakers-hungary-com-kezdooldal

Újabb versenyző került játékba, a Snakers Hungary. Mellettük szól, hogy eddig ők az első “webshop”, akik ki is írták, hogy “replika” termékeket árulnak. Egy pont oda, noha ettől még nem lesz jobb a helyzet, de legalább tudjuk, mire neveztünk be.

A kínálatuk is egészen komoly, minden létező, és nem létező kollab simán megvásárolható, potom 15-25 ezer forintos árakon. A Louis Vuitton x Off White Air Jordan 1 például igazi finomság, csak hogy egyet említsek a sok hasonló közül. Ráadásul többségük internetről összekeresgélt képekkel.

Az információk fülre nyomva pedig természetesen ott van minden, aminek egy megbízható websopnál lennie kell: e-mail cím, és instagram account. Más nincs. De legalább van nyitvatartási ideje az instagram fióknak.

Az ÁSZF-be már bele se kezdenék, itt nyilván kiderül minden okoskodás, többek között az is, hogy az egész egy kínai cég “magyarországi online kihelyezettsége”.

snakershungary.com kamushop pontszám: 7/10

Minden IGEN 1 pont, minden NEM 0 pont, minden NEM EGYÉRTELMŰ 0,5 pont.

1. Nincs megadva az üzemeltető cég neve: NEM

2. Nincs cím vagy bármilyen ellenőrizhető elérhetőség: IGEN

3. Védett márkanév szerepel a domain nevében: NEM

4. Gyanúsan alacsony árak: IGEN

5. Gyanús akciók: IGEN

6. A szállítási idő több hetes: IGEN

7. Kamu cipő(k)/színállások a választékban: IGEN

8. Nyelvtani és szövegbeli hibák: NEM

9. Az ügyfélszolgálat elérhetősége nem látszik: IGEN

10. A webshop kialakítása, szövegezése gyenge: IGEN

 

MisiTheOfficial

Az első sneakeremért még a szüleimnek könyörögtem, de ma már magamat kell győzködnöm, hogy ne minden pénzem cipőkre költsem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×