Air Max Plus – ismerd meg jobban!

A Nike Air Max Plus sneaker Magyarországon az aránylag kevésbé ismert cipőmodellek közé tartozik, de tőlünk nyugatabbra, például Franciaországban és Németországban sokkal népszerűbb. Szeretném, ha a magyar srácok is jobban megismernék ezt a Sean McDowell tervezte Nike cipőt, olvasd el a sneaker sztoriját a tovább után!

Ezt a cikket Krisztián blogger padawanunk írta. Ezzel a cikkel is gyűjti a kilométereket, hogy sneakerbox.hu blogger legyen belőle.

Nike Air Max Plus TN

Nike Air Max Plus TN

A megjelenés előtt

McDowell már azelőtt belefogott a tervezésbe, mielőtt elkezdett volna a Nike-val közösen dolgozni. Akkor még komolyabb ötlet nélkül állt neki az első terveknek. Egészen kevés idő után azonnal feladatot kapott a cégnél a Foot Lockerrel közösen indított projektben. Azonnal 15 cipővázlatot mutattak be a megrendelőnek, de ezek közül egyikre sem bólintottak rá.

Sean McDowell elmondása szerint az ihlet Floridában jött az első vázlatok elkészítéséhez. Egy este a tengerparton sétált, mikor a kék égbolt kezdett sötétkékre változni, a pálmafákat pedig fújta a szél. A látvány szépsége segítette hozzá a tervek elkészítéséhez. A felvázolt cipő kétféle árnyalatban pompázott, amit az ég színeinek változása inspirált. A cipő jellegzetes hullámokra emlékeztető vonalait a víz hullámzásának hatására alkotta meg. „A szár pedig egy módosított bálnafarok.” – mondta McDowell, tehát a cipő egyik kulcsfontosságú jellemzőjét a bálnák ihlették.

A sneaker vázlata

A sneaker egyik vázlata

Az Nike Air Max Plus TN vázlatai

A sneaker fogadtatása

Az Air Max Plus meghatározta azt a korszakot, amiben debütált. A világon szinte bárhol kapható volt bármiféle megállás vagy fennakadás nélkül két évtizeden át egészen napjainkig. Ennyi eltelt idő után már több száz színállás illetve jó pár verzió közül választhatunk: megjelentek a slip-on változatok, bőrpanelekkel ellátott modellek is. Ezzel együtt napvilágot látott az új technológia, ami a Tuned Air (TN) nevet kapta. Néhány országban és területen a „TN” rövidítésről jobban megismerik, mintha a sziluett nevét említenénk.

A titok a talpban: Tuned Air (TN)

Ahogy már előzőleg említettem, a Tuned Air technológia ebben a sneakerben jelent meg először. A légbetét az orrtól a sarokig ért amivel gyakorlatilag az egész talprészt lefedte. Ha bővebben szeretnél olvasni az Air légbetétes cipőkről és kíváncsi vagy az evolúcióra olvasd el ezt a cikkünket is!

A Tuned Air légbetét

A Tuned Air légbetét

2018: az Air Max Plus 20. évfordulója

A Nike úgy gondolta, hogy valami újdonsággal rukkolnak elő az igazi TN fanatikusok számára a huszadik „születésnap” alkalmából. Megalkották az Air Max Plus Greedy színállást, ami visszanyúl egészen a gyökerekig, de mégis nyújt valami szokatlan és új érzést a modell szerelmeseinek. A korábban megjelenő Hyper Blue és Sunset colorwayt gyúrták egy cipővé a Greedynél. A cipő ikonikus jellemzői nem változtak, ugyanúgy megtalálható a „TN” logó a sarokrésznél, követi a hullámos részleteket úgy, mint ahogy azt a korábban megjelent daraboknál jól megszokhattuk.

Nike Air Max Plus Greedy Special Edition

Nike Air Max Plus Greedy Special Edition

Nike Air Max Plus Greedy Special Edition

 

Vélemény

Az Air Max Plus nagyon kedvelt cipő az én gyűjteményemben. Kiváló anyagból van, érdekes háttérsztorija van, ami számomra egészen fontos egy cipőnél. És persze ne felejtsük el megemlíteni az izgalmas detaileket, amiket Sean McDowell megalkotott és az idő múlásával ikonikussá váltak. Gergő is elmondta már a véleményét párizsi store check videójában!

És neked hogy tetszik?

padawan

Ezeket a cikkeinket blogger padawanjaink írják - ők cikkről-cikkre közelebb jutnak ahhoz, hogy sneakerbox bloggerek legyenek :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×