Ezekben játszanak a legjobbak – NBA All Star On Feet Review

A múlt hétvégén a kosárlabdáé volt a főszerep, hiszen az NBA All Star Weekend-en a szezon legjobbjai csaptak össze. Látványos zsákolásokból és izgalmas pillanatokból nem volt hiány, sőt, a sneaker felhozatal sem volt semmi. Kobe, Yeezy, New Balance és Nike… mindenki villantott. A tovább után csekkolhatjátok a legjobb sneakereket!

A 69. NBA All Star Weekend

Az idei All Star gálának a Bulls székhelye, a Chicago-i United Center adott otthont. Ez alkalommal harmadszorra érkezett a városba a rendezvény, legutóbb több mint 30 éve, 1988-ban tartották itt a találkozót.

A két csapatkapitány, (a tavalyi évhez hasonlóan,) ezúttal is LeBron James és Giannis Antetokounmpo voltak, ők vitték hadba az általuk összeválogatott csapatot. Habár magáról a meccsről is órákat lehetne regélni, ezt inkább meghagyom a hozzáértőknek. Egy biztos, fordulatos és látványos összecsapást láthattunk hétfő hajnalban.

Na de térjünk is a lényegre, hiszen tényleg izgalmas sneaker-válogatásban játszottak az NBA sztárjai. Egy szó mint száz, itt vannak a meccs legjobb surranói:

 

Anthony Davis – Nike Zoom Kobe 5 Protro „Lakers”

anthony-davis-nike-kobe-5-protro-lakers

Anthony Davis – Nike Kobe 5 Protro „Lakers”

Davis a hetedik All Star meccsét játszotta vasárnap, azonban idén először a Lakers játékosaként. A kezdő ötös tagjaként lépett pályára, és a szemfülesebbek már egyből kiszúrhatták, hogy egy 5-ös Kobe van a lábán. A CW azonban már kevésbé lehetett ismerős, ugyanis egy (egyelőre) meg nem jelent, „Lakers” névre keresztelt, a csapat színeiben pompázó színállásban láttuk.

Abszolút telitalálatnak tartom a választást, a Lakers jelenlegi játékosaként méltó tiszteletadás volt ez a nemrégiben elhunyt legendának.

Pascal Siakam – Nike KD 12 „Don C”

pascal-siakam-nike-kd-12-don-c

Pascal Siakam – Nike KD 12 „Don C”

A Piros csapat egyik kezdőjeként a Raptors játékosa is komoly cipőt választott a meccsre. Ugyan Durant maga egy korábbi sérülése miatt nem vehetett részt a gálán, a KD szellemet Siakam mégiscsak magával hozta a pályára. Sőt, még a helyi kapcsolat is megvolt, hiszen a Chicago-i Don C által megálmodott színállásban játszott, ami nem mellesleg az All Star hétvégén jelent meg a nagyközönség számára is.

 

Brandon Ingram – Adidas Yeezy Quantum

brandon-ingram-yeezy-quantum

Brandon Ingram – adidas Yeezy Quantum

A mindössze 22 éves játékos választotta talán a legmerészebb sneakert a nagy játékra. Az első Yeezy kosárcipő, a.k.a. Yeezy Quantum szintén a meccs napján, február 16-án droppolt Chicagoban, ahol Mr. West-ék mini tankokból osztogatták a cipőket a város utcáin. Igen, tényleg.

Egyébként KimYe is tiszteletét tette a rendezvényen, Ingram pedig le is csapott a lehetőségre: így Kanye által frissen szignózott cipőben kezdhette a mérkőzést.

Érdekesség, hogy a megjelenés előtt sok pletyka szólt arról,  hogy az NBA nem engedélyezi majd a cipő viselését a sok reflektív felület miatt, de úgy tűnik, a cipőt végül sikerült jóváhagyatni.

 

Giannis Antetokounmpo – Nike Zoom Freak 1 „What The”

giannis-antetokounmpo-nike-zoom-freak-1-what-the

Giannis Antetokounmpo – Nike Zoom Freak 1 „What The”

A piros csapat kapitánya, a nigériai-görög Giannis, aki Athénból egyenesen a Bucks-hoz került, 2017 óta pedig minden évben oszlopos tagja az All Star csapatnak. Mi mást húzott volna fel, mint saját Nike cipőjét, a tavaly debütált Freak 1-t.

 

LeBron James – Nike LeBron 17 „Mr. Swackhammer” és „Monstars”

lebron-james-nike-lebron-17-monstars

LeBron James – LeBron 17 „Monstars”

lebron-james-nike-lebron-17-swackhammer

Lebron James – LeBron 17 „Mr. Swackhammer”

Lassan ott tartunk, hogy LeBron nem játszik kétszer ugyanabban a cipőben, szinte minden meccsén újabb és újabb CW-ket visz a pályára. Ezúttal sem volt ez másképp, sőt, a két félidőben két különböző színösszeállítású LeBron 17-ben játszott a kék vezér. Mindkét variációt a nagy klasszikus, a Space Jam inspirálta, aminek folytatása jövőre érkezik James főszereplésével.

 

Kawhi Leonard – New Balance Kawhi 1

kawhi-leonard-new-balance

Kawhi Leonard – New Balance Kawhi 1

Az idei All  Star MVP-je hatalmasat villantott, ugyanis saját signature NB cipőjében dobta a kosarakat. Kawhi persze nem először bújik New Balance cipőbe, de végre az az idő is eljött, hogy saját modellt kapjon. Az All Star meccs pedig a lehető legjobb alkalom volt arra, hogy ezt a rajongókkal is tudassák.

 

Bam Adebayo – Nike Kobe AD Mid custom

bam-adebayo-nike-kobe-ad-mid

Bam Adebayo – Nike Kobe AD Mid custom

Adebayo idén játszotta az első All Star meccsét, de nem aprózta el a dolgot. A Miami Heat játékosa egy egyedi, custom Kobe AD Mid-et koptatott a parkettán.

Bam egyébként szeret különlegesen megjelenni, korábban már többször választott custom lépőt meccseihez. Korábbi, és All Star cipőjét is egyaránt Miami egyik legjobbja, Marcus Rivero (@solesbysir) készítette.

 

Verdict: sokszínű és izgalmas

Az idei év kifejezetten jól sikerült az NBA All Star gála szempontjából. Amilyen izgalmas és fordulatos volt maga a meccs (részint az új szabályoknak köszönhetően) legalább annyira volt sokoldalú a sneaker felhozatal is.

Kobe elvesztése bizony sokak számára beárnyékolta a rendezvény hangulatát, hiszen sokan ismerték, vagy akár együtt is játszottak a nemrég elhunyt kosárlegendával. Viszont gondoskodtak arról a szervezők, hogy méltó megemlékezést tartsanak Bryant emlékére, sőt a legértékesebb játékosnak járó díjat Kobe Bryant MVP díjra keresztelték újra.

Az egész hétvégén tehát több extra lépő megfordult a kamerák előtt, de mindenki a nagy meccsre tartogatta a nagyágyúkat, ami méginkább meghozta a meccs hangulatát. Ezek után persze kíváncsian várjuk, hogy ezt hogyan tudják jövőre felülmúlni.

MisiTheOfficial

Az első sneakeremért még a szüleimnek könyörögtem, de ma már magamat kell győzködnöm, hogy ne minden pénzem cipőkre költsem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×