Újrahasznosítva – adidas FUTURECRAFT.LOOP GEN2

Az adidas tavasszal mutatta be első teljesen újrahasznosítható cipőjét, a FUTURECRAFT.LOOP-ot. Fél év elteltével befejeződött a modell éles tesztelése, így a cipőket bedarálták, hogy a második generációban születhessenek újra. A tovább után az adidas FUTURECRAFT.LOOP GEN2 újrahasznosított cipővel ismerkedhettek meg!

Újrahasznosítva – adidas FUTURECRAFT.LOOP GEN2

Fenntartható jövő

Az adidas élen jár a környezettudatos technológiák alkalmazásában a sportszergyártó iparban. Ki ne hallott volna a Parley-val közös projektjükről? Azonban hamar felismerték, a termékeik végül a szemétben végzik, bármennyire környezetbaráttá is igyekeznek tenni azok gyártását. Ennek áthidalására kezdték kidolgozni, hogy a termékeik örökké a gyártási láncban maradhassanak, újra lehessen őket hasznosítani.

Körforgásban – FUTURECRAFT.LOOP GEN1 és GEN2

LOOP

Ez nem is olyan egyszerű, mint elsőre gondolnánk. Teljesen újra kellett gondolni a felhasznált anyagokat, új gyártási technológiákat kellett fejleszteni. Ennek első eredménye a FUTURECRAFT.LOOP cipő, melyet 200 szerencsés tesztelő kaparintott meg. Ezúttal azonban nem csak visszajelzéseket, de a cipőt is küldeni kellett a gyártónak. A cipőket először megtisztították, majd ledarálták. Ezután a visszajelzések felhasználásával készült el a második generáció.

FUTURECRAFT.LOOP – darabokban

A neheze most jön

A tervezők elmondása alapján nem is az első cipő megalkotása volt a legnehezebb. Az a része csak most jön, a második – majd a harmadik és sokadik – generáció újjászületésekor. Mindenesetre a cél meghatározásra került: maradjon gyártási láncon belül a termék. Mint átlagfelhasználók a tervek szerint mindebből 2021-től részesülhetünk. Addig is egyes kijelölt helyeken már leadhatjuk elhasznált ruháinkat a három csíkos márka üzleteiben – Magyarországon egyelőre sajnos nem.

Hír-, és képforrásunk az adidas volt.

kbalint

Magam sem tudom nálam mi volt előbb: a Run-D.M.C., vagy az adidas Superstar. Mindenesetre eléggé megfertőződtem a sneakerek iránti vonzalommal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×