Converse Mountain Club 2019

A Converse cég a jól megszokott fesztiválcipőkre alapzova tavaly már bemutattak néhány igazi téli lépőt. Ezek a cipők erősen hajaztak az 50-es évek katonasági bakancsaira, amelyeket már akkor gyártott a cég. Most ezekhez az alapokhoz tértek vissza a modern divatnak megfelelően. Ha érdekelnek a cipők, kattints a továbbra!

A Converse legújabb darabja

A Converse legújabb darabja

Miért pont bakancsok?

Ha valaki a Converse cipőt említi, mindenkinek a hagyományos Chuck Taylor tornacipő fog eszébe jutni, ami minden buli, fesztivál vagy tornaóra alapfelszerelése. Persze sokan tudják, hogy volt itt Off-White kollab és Tyler brandje is hozzá adott egy kis extrát a Golf le Fleurrel. De a Converse már az 1950-es években is adott ki érdekesebbnél érdekesebb cipőket. Ezeket a bakancsokat az extrém hidegre tervezték katonáknak és kutatóknak. Mivel a tél és a hideg azóta is van, ezért már 2018-ban adtak ki azokhoz a bakancsokhoz hasonló cipőket. Ezek a Converse cipők sikert arattak, mert egyediségük mellett vízhatlanok és melegek is voltak. Ezért a Converse idén egy teljes kollekciót kiadott téli termékekből.

Letisztul férfi modell az esős napokra

Letisztul férfi modell az esős napokra

Második nekifutás

A cég a második ilyen téli kollekcióban a már tavaly használt anyagokból készített jobbnál jobb cipőket. Az egyik legfontosabb amit érdemes ezekről a lépőkről tudni, az az anyaguk. A cipő egy GORE-TEX  külsőt kapott, amelyet jelenleg a Nike is szívesen alkalmaz az új Air Force kollekcióban. Erről az anyagról azt érdemes tudni, hogy víz- és szélálló, valamint egy lélegző anyag. Rengeteg márka használja ruhákhoz és cipőkhöz, ugyanis egy nagyon minőségi anyagról van szó. A lépők kényelméről a Nike által kifejlesztett Lunarlon talpbetét gondoskodik, amit már rengeteg Chuck Taylor cipőben alkalmaz a cég. Ezekről a cipőkről ide kattintva olvashattok.

Egyik személyes kedvencem, még ha női cipő is

Egyik személyes kedvencem, még ha női cipő is

Mit is tud a Converse

Bevallom őszintén, nekem is van egy igazi fesztiválos Chuck Taylorom, és mindennél jobban szeretem, viszont egy esős napon nem a legjobb darab. Ezeket a cipőket elnézve, és a GORE-TEX anyag hallatán mindenképpen elgondolkoztam egy darabon. Ha ti is így vagytok ezzel, mint én akkor ezen a linken eléritek a cipőket.

Hajdu

A sneaker a polcon annyit tesz, mint festmény a ponyva mögött.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×