Zion Williamson és a Jordan deal

Az elmúlt hetekben felröppent, hogy a 2019-es draft elsőszámú pickje Zion Williamson leszerződött a Jordan branddel. Azonban most kiderültek a pontos részletek is, már ami az összeget illeti. Ha érdekel milyen versenyt nyert meg a Michael Jordan által felépített márka és mennyit is kap ebben az üzletben Zion, akkor kattints a továbbra.

Nem újdonság, hogy a nagy márkák versengenek az elsőéves sportolókért, akikben potenciált lának, ugyanis ha időben lecsapnak egy-egy sztárra, abból hatalmasat lehet kaszálni. Az NBA már nem csak a sportolásról, a kosárlabdáról szól, hanem kőkemény üzlet lett a pályán kívül és belül is. Mivel Zion az volt az idei játékosbörzén a legjobban várt játékos, így nem csoda, hogy a legnagyobb márkák versenyeztek érte.

Zion Williamson x Jordan brand

Zion Williamson x Jordan brand

Beárazva

Mikor Williamson lábán szétrobbant játék közben egy Nike cipő, mindenki azt hitte, hogy erre azonnal lecsap a többi márka és kizárt, hogy a Nike-val fog aláírni. A Puma volt az első, aki kapott a lehetőségen. Az ő ajánlatuk az újoncnak 15 millió dollár/év volt egy 3 millió dolláros bónusszal kiegészítve. Az üzlet azonban szimplán elhalt, amikor a tárgyalások nem haladtak úgy, ahogy kellett volna.

A Puma mellett az adidas is beszállt a játékosért folytatott harcba. Vagyis csak szállt volna, ugyanis annak ellenére, hogy a háromcsíkos márka sokszor szponzorálta Ziont a középsulis karrierje alatt, mégsem nyújtották be az általuk összeállított csomagot. A pontos okot nem tudjuk, pedig a 10 millió dollár/éves szerződés garantáltan 10 évre nem is hangzik rosszul.

Két kínai cég is, az Anta és a Li-Ning is ajánlatot tett 15 és 19 millió dollár/év összeggel, de végül nem tudtak a felek megegyzeni. Én úgy gondolom azért sem haladt igazán egyik üzlet sem, mivel Williamson az elejétől kezdve a Nike-ra várt.

Zion Williamson x Jordan brand

Zion Williamson x Jordan brand

A Jordan üzlet

A végső üzletben a Pelicans jövőbeli sztárja 7 évre 75 millió dollárért írt alá a Jordan branddel, ezzel lenyomva a többi ajánlatot. Hogy mikor érkezik az első nevével fémjelzett cipő? Nos, arra még valószínűleg kell várnunk egy-két évet biztosan. Viszont akik esetleg aggódtak a fiatal Zion Williamson megélhetésén a cipő robbanásos balhé után, azok megnyugodhatnak. 🙂

Zion Williamson x Jordan brand

Zion Williamson x Jordan brand

Hírforrásunk a SoleCollector volt, kép forrásunk pedig a Google.

aladeen

A kosárcipők az egyik szenvedélyem a dj-zés és a kosárlabdázás mellett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×