Nike Zoom Freak 1 “Coming To America” – A herceg a városban

Az újdonsült MVP nemrég mutathatta be első signature lépőjét, pár héten belül pedig be is jelentették a Nike Zoom Freak 1 első különlegesebb kiadását. A cipő a görög szörny egyik kedvenc filmje által inspirálódott, ha kíváncsi melyik ez a film és miért is különleges ez a lépő katt a továbbra!

Amerikába jöttem

Ha naivabb lennék, elfogadnám, hogy ez Giannis egyik kedvenc vígjátéka és kész, de szerintem nem véletlen a filmválasztás. Ha picit jobban bele gondolunk sok egyezés található a görög és az Eddie Murphy által alakított Akkem herceg között. Mindketten külföldről érkeztek az államokba, Antetokounmpo is hercegi titulust tudhatja magáénak mind az NBA-ben mind a Nike-nál amíg a király King LeBron át nem adja a staféta botot.

Coming to America

Coming to America

A Paramount pedig egyértelműen jelezte, hogy ez a cipő csak egy kis részlet a nagy egészből. Erre enged következtetni a Kyrie Irving nevével fém jelzett Spongyabob kollekció is. Én szívesen látnék még több ilyen film ihlette kosárcipőt, mint például egy CP3 x Titanic kollabot a süllyedő hajó jegyében vagy akár egy KD x Kyrie x Men in Black kollekciót is elbírna pár brooklyni cipős polc.

Nike Zoom Freak 1

Viccet félre téve, a cipő dizájnja tényleg remekül sikerült. Hibátlanul idézi meg a filmben is használt díszítő elemeket. Ezért is kapott a cipő fénypontja (a pipa) egy különleges arany printet, amely nem egyszerűen aranyszínű, hanem próbálták azt a hatást kelteni mintha ténylegesen egy arany műves dolgozott volna a márkajelen.  Mindemellett, a mesh anyag alatt egy gepárd szőrme mintájú anyag kapott helyet. Az előbb említett hálós anyagnak köszönhetően az állati minta nem megy át túlságosan giccsesbe.

A gepárd minta

A gepárd minta

Nagyon menőn néz ki a szőrmére hajazó anyag a sarok részen és a nyelven, viszont nálam ezen a ponton vesztette el a lépő a professzionális kosárlabdacipő jellegét. A nyelven lévő Coming to America felirat pedig elegánsan jelzi miért is van a cipő arannyal és állat szőrrel borítva. A cipő mellé pedig egy kisebb ruha kollekciót is hozzá csaptak.

Az egész pack

Az egész pack

Akkem a film végén eléri a célját és meg találja az igazi szerelmet, ezzel adva lezárást a sztorinak. A görög sztori viszont még nem zárult le. Képes lesz e megvédeni MVP címet Giannis? Csapata a Milwaukee Bucks is feltud e érni jövőre a csúcsra? Sok a nyitott kérdés. Egy biztos, ilyen megjelenésekkel nem a cipőn fog múlni.

Gera Z

Több évig magas szinten kosárlabdáztam, ekkor szeretem bele a sneaker világba.
×